Вижте резултатите от анкетата: Прочетохте ли инструкцията на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
34. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

29 85.29%
  • Не

5 14.71%
Страница 33 от 101 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1512
Like Tree2Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    http://www.hdtv.ru/news/industry/117...h-samsung.html
    Браво на теб.....пипаш без да помислиш за последствията. Тази позиция, освен че обозначава типа панел , определя и настройките за картина/за всеки тип панел поотделно/- запаметена е в проца. Сега единственият вариант да разбереш кой е оригиналният производител на панела, е да свалиш задният капак и да погледнеш етикета на видеопанела.
    Това беше грешка както вече споменах като не го записах, но вече го оправих. Сега още малко и почти съм готов с проблема с freez - а на картината.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

http://www.priceviewer.com/frys/2318...TVINTERACTION#

Това е около 4000лв. да видим в БГ на колко ще стартират!!!.....

5. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    http://www.priceviewer.com/frys/2318...TVINTERACTION#

Това е около 4000лв. да видим в БГ на колко ще стартират!!!.....
    Същата цена в евро , към 5000лв.

6. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте колеги. Купих си ue40-d5800 от Технополис, като цяло съм много доволен от функциите и картината на телевизора, но има едно нещо което ме влудява и ми отнема целия кеф - подсветката. Доколкото съм чел за телевизорите с ЛЕД подсветка - нормално е да има светли участъци до някаква степен, и най вече в 4те ъгъла. При мен ситуацията е подобна, само че светлото петно в долния ляв угъл е видимо по-голямо от тези в другите три (просто ми вади очите - примерно когато гледам нещо с черни ленти горе и долу, долния ляв ъгъл си свети забележително), същевременно има няколко светли участъка и по средата на екрана, неравномерно разпръснати. Да кажем че тях бих ги превъзмогнал - все пак много рядко се забелязват, но с това петно долу в ляво, видимо по голямо от петната в другите ъгли не знам как ще живея..

Въпроса ми е, все пак това нормално ли е за този телевизор? Има ли смисъл да ходя и да се разправям за да ми го сменят, или просто да свиквам с тази подсветка?

Блгагодаря ви много предварително!!!

ЕДИТ: Довечера ще пробвам да направя снимка на загасено, с изцяло черен фон на телевизора за да илюстрирам по добре за какво говоря, но до тогава бих бил много благодарен ако някой колега със сходен модел 5000/5500 сподели дали при него се наблюдават подобни проблеми, или аз просто съм попаднал на кофти бройка.

7. Тук е от
    Feb 2012

Аз съм с D5500 и при мен има, но много леко се забелязва в ъглите и малко в средата. При изцяло черен екран и тъмно осветление много слабо видимо е, и мен не ми прави впечатление.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от John Matrix
    Аз съм с D5500 и при мен има, но много леко се забелязва в ъглите и малко в средата. При изцяло черен екран и тъмно осветление много слабо видимо е, и мен не ми прави впечатление.
    Мерси за отговора, точно това ме притеснява - че светлите участъци би трябвало да са слабо незабележими и не-дразнещи, докато при мен, гледайки примерно филм 21:9, долу в ляво имам стабилно осветено петно - да речем 10х10 сантиметра, докато в другите ъгли е слабо забележимо. Довечера ще направя снимка, чакам отговори и от други хора.

10. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от warstomp
    Първо трябва да се ъпдейтне firmware-а на телевизора от менюто. После като влезеш в smarthub-> youtube той ще се ъпдейтне.
    Благодаря за отговора.А можеш ли да обясниш как да ъпдейтна фирмуера.В менюто на телевизора имам опция "надстройка на софтуера" и от там имам две опции “чрез USB" и "чрез канал". ???

11. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Колеги, с фотоапарат се проверява по-добре за неравномерна подсветка! Довечера или утре (зависи кога ходя до Техномаркет) ще пусна малко снимки с цел да видите как това става и в силно осветен магазин, където по принцип невъоръжено око не може да долови разликата. За целта трябва се пусне режимът за завишена светлочувствителност на фотоапарата.

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

@karamanliev при мен на 40D5500 се забелязва на тъмно съвсем леки петна и малко по светли в горните 2 ъгъла - но не са чак толкова натрапчиви и реално мога да ги забележа само в двата горни ъгъла на тъмно когато гледам филм 21:9... Всъщност ако си на динамичен режим много повече се забелязват но и то на този режим не става да се гледа изобщо (поне по моите разбирания) ...

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от tsvetelin2001
    Благодаря за отговора.А можеш ли да обясниш как да ъпдейтна фирмуера.В менюто на телевизора имам опция "надстройка на софтуера" и от там имам две опции “чрез USB" и "чрез канал". ???
    При мен втората опция беше интернет. Аз използвах нея.
    Не намирам твоя модел в бг страницата на Самсунг, за да го изтелгиш и да ползваш USB. Етo това е най-близкия, но не знам дали ще свърши работа:
    http://www.samsung.com/bg/support/mo...SXXH-downloads

14.  

15. Тук е от
    Dec 2003

Здравейте, имам един въпрос относно Самсунг LED TV но може би се отнася и за други марки. Телевизора е UE46D6500 а в ръководството за бързо стартиране пише:

Предупреждение за неподвижен образ
    Да се избягва показване на неподвижни образи (като файлове със снимки във формат jpeg), или елемент на неподвижен образ (като лого на телевизионна програма, панорама или формат 4:3 на изображението, лента за борсова информация или новини в долната част на екрана и др.) на екрана. Постоянното показване на неподвижна картина може да причини остатъчни изображения на LED екрана, което ще повлияе на качеството на изображението. За да намалите риска от този ефект, следвайте препоръките по-долу:
    • Избягвайте показване на един и същ телевизионен канал за продължителни периоди от време.
    • Винаги опитвайте да показвате някое изображение на цял екран и използвайте менюто на телевизора за формат на картината за възможно най-добро съвпадение.
    • Намалявайте яркостта и контраста до необходимия минимум, за да постигнете желаното качество на картината. Превишените стойности може да ускорят процеса на прогаряне.
    • Често използвайте всички функции на телевизора, предназначени за намаляване на остатъчния образ и прогарянето на екрана.
    Вижте съответното ръководство за потребителя за повече подробности.

Мислех, че проблема с прегарянето на екрана и остатъчни образи важи само за плазмите, някой има ли повече информация?

16. Тук е от
    Jun 2011

Просто се презастраховат,ако се случи нещо такова,да кажат,че си бил предупреден

17. Тук е от
    Feb 2006

Здравейте пак, след часове нон-стоп четене и ровене из форумите достигнах до извода, че т.нар "Clouding", от който се оплаках на миналата страница, е доста common проблем сред LED телевизорите без local dimming (особено при Samsung).
    Мислех да ходя днес да го заменям, но от това което прочетох - има доста голяма вероятност в новата бройка проблема да е още по-изразен - мисля че няма смисъл...

Сега съм решил да калибрирам телевизора, та да ви попитам - какво мислите за следните настройки които намерих:
    http://www.facebook.com/media/set/?s...10909255620125 ?

Гледам че масово по сайтовете препоръчват Movie режим, а на мен ми се струва най - "сухия".. Как калибрирахте вашите телевизори, от кой сайт намерихте настройки, ползвали ли сте калибриращи DVD-та?

Благодаря ви предварително.

18. Тук е от
    Feb 2012

Movie режима е най-добър. Другие не стават за гледане. Аз използвах от първата страница препоръчителните настройки и съм доволен от тях, за други не съм търсил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 101 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе