Не очаквайте някакво професионално ревю от мен, засега мога само добри неща да кажа.
Качеството на картината от телевизията която се лови на антена е много добро, хващам само ТВ7 и БТВ - дигиталните версии, и двете се виждат идеално като за 576i картина на антена. Утре ще прекарат телевизия от кабеларката и ще кажа как са и HD каналите. Цветовете ми харесват, черното си е баш черно, аз почти не правя разлика между изгасен телевизор и черна картина. Някое по-набито око може и да намери по-осезаема разлика. Матрицата ми е с код P, което според форума на Сетком значи, че е китайска CMI - но това все пак е бюджетния клас на Самсунг и има голяма вероятност повечето да са такива. Лошото е, че от Самсунг са променили стикерите на кашоните и вече не може да си избираш според това с каква матрица е. Не че има някакво значение за мен кой е производителя.
Интерфейса на менюто на мен много ми допада, всичко е подредено и си е точно на мястото. За каквото съм се сетил да проверя, не ми се е налагало да се ровя, веднага се намира. Например за да промениш encoding-а на субтитрите, за да не се виждат "йероглифи", натискаш tools на дистанционното и то си е там.
Вградения плейър също ми хареса как е направен. Толкова е елементарен, ръгаш флашката и те пита - снимки, музика или видео, и ти отваря един прозорец, в който разглеждаш съдържанието на флашката. Субтитрите се пускат сами, стига да носят същото име като на файла на филма. Има 3 размера на буквите - малък, среден и голям Не знам дали могат да се увеличат допълнително, ще пробвам довечера. На мен дори и на голям размер ми идват дребни. Също не знам дали може да се регулира позицията им, прекалено ниско стоят.
За смарт функциите не мога да кажа нищо, не съм го вързал към интернет все още, пък и хал хабер си нямам какво изобщо е това Smart TV
Но при натискане на бутона SMART излизат доста щуротии, ще ги разгледам като имам време. Има доста слотове за всякакви кабели, има слот за USB и отделен такъв за HDD. Доколкото видях, ако закачиш HDD може да си правиш директен запис върху него на предаванията.
На първо четене е това, както казах утре като прекарат телевизията ще събера още впечатления.
Само да спомена, че в магазина като бях, демото, което бяха пуснали на телевизора, изобщо не ми хареса как се вижда. Даже започнах да се замислям за друг модел, но в крайна сметка взех този и не съжалявам.
Колебаех се между този и LG LK430, но LG-то чете само снимки и музика през USB, и няма смарт функции. Иначе като картина и двата са на ниво, и ако някой ще го взима само за телевизия, препоръчвам да се насочи към LG-то. Имаше 42 инчови на промоция за 600лв и хората не случайно ги разграбваха като топъл хляб. На мен 42'' ми идват прекалено много, даже и тези 32 са ми леко в повече