-
Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/
Цитат:
Първоначално публикувано от botev4o
esen, явно е, че и сам си отговаряш на въпроса :) Преди два години, когато си купувах телевизора, в който гледам в момента, за да ти отговоря, се наложи да взема третата бройка, понеже предложените ми от гледащият с невинен поглед честен продавач предишни две бройки бяха "само отваряни, колкото да се види, че всичко е вътре", а всъщност имаха дефекти в картината! Не изключвам да има и някаква теоритична възможност въпросната бройка, която са ти предложили, наистина да е само изпробвана за кратко в магазина за пред друг клиент, но по-скоро си мисля, че телевизорът е бил върнат с рекламация от недоволен купувач. Освен това, ако думите на продавача са толкова верни, би трябвало при първото включване на телевизора да се появи едно начално меню, което не се появява никога повече - точно това е белег, дали бройката е работила или не (макар че има начин в сервиза да "бъзикнат" и това). :)
Благодаря,информацията за началното меню ще ми свърши много добра работа.
-
Имам 3 тв Самсунг – на 1 , 2 и 3 години работа вече. И трите нарочно съм ги вземал от тези които са изложени и са работили известен период от време - говорим за няколко дни. При тях начални проблеми с картината по-лесно могат да се проявят и да се избегнат. И с трите досега съм нямал проблеми.
-
ognjano, пускаш си плеъра на някой филм натискаш пауза и от доло на излязлото меню отиваш най в дясно на настройки. (така поне по спомени беше на d6000 серията)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
ognjano, пускаш си плеъра на някой филм натискаш пауза и от доло на излязлото меню отиваш най в дясно на настройки. (така поне по спомени беше на d6000 серията)
благодаря за съвета, натиснах пауза, долу нищо не излезе, но с бутона tools/настройки на субтитрите/кодиране/кирилица се получи.
Още веднъж Благодаря.
-
-
Преди около две години Samsung увеличиха с 1" плазмените си панели под мотото "Inch plus", а сега май са решили да въведат и "Inch minus" :)
-
Здравейте! Утре ще купувам тв и се двоумя между Samsung 40EH5450 и 40EH6030. За мен е по-важна картината, отколкото 3Д-то. От първата страница на този раздел в ревютата пише, че картината на 5-та серия (ЕН5000) е по-добра на 6-та (ЕН6000). Може ли притежателите на въпросните 6030 да споделят дали са доволни. Разликата в цените е нищожна 999 срещу 1059 лв. 6030 е с 3D и 200 Hz. Но ако картината на 5450 е по-добра ще купя него.
-
Здравейте,искам да попитам дали някой знае какъв е вградения плеър на Samsung 40es6800? До колкото разбрах трудно се гледа 3Д филм чрез ХДД :sad:
-
tio
В магазина на рекламен клип и телевизия, разлика в картината не видях.
ЕН6030 реално e 100Hz, 5450 е 50Hz - разлика ще видиш в бързите сцени.
Plastic
Качи си филм на харда и тествай на място в магазина.
-
hristoslav2
Аз го купих вече телевизора преди два месеца но не съм се прибирал още да пробвам!!!
А сега умувам какво да купя ХДД или Блу Рей?
Спял съм се и на http://www.samsung.com/bg/consumer/t...-E8900/EN-spec
но най вероятно ще му искат 1000 лв. когато го пуснат на бг пазара :(
-
Благодаря Христослав, днес не ми остана време да си опразня джоба, но се надявам утре да успея и да се похваля с ЕН6030.
-
Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнени
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
tio
ЕН6030 реално e 100Hz, 5450 е 50Hz - разлика ще видиш в бързите сцени.
Това важи само, ако гледаш бързи сцени :)
Да не се окаже, че някой ще плати 20% в повече, за опция, която ще изключи...
-
За LCD е почти задължително да е поне 100хц - има си настройки за ибягване на нежелани ефекти.
-
Здравейте! Отскоро имам TV Samsung UE40ES6100. Не съм го разучил още , но на пръв поглед нещата изглеждат добре. Имам въпрос относно субтитрите. На общообразователните програми като History например, се налага всеки път да им задавам български субтитри, иначе или ги няма или са на словашки. Възможно ли е да се запамети настройката така, че да показва бг субтитри без да ги настройвам всеки път. Гледам че телевизора е произведен в Словакия-може би това е причината базовата настройка на субтитрите да е на словашки.
-
Здравейте
Аз също ще купувам телевизор и доколкото ми е известно 5450 също е на 100Hz / така поне пише в параметрите му / . Бих се радвал ако tio сподели впечатленията си от телевизора, който си купи, тъй като и аз съм се спрял на тези два модела.