Това значи ли 3,5 HDD ако го вкл в USB2 няма да работи,при положение,че с2,5 HDD работи и на USB1 (HDD) и USB2?
Това значи ли 3,5 HDD ако го вкл в USB2 няма да работи,при положение,че с2,5 HDD работи и на USB1 (HDD) и USB2?
Става въпрос за SAMSUNG 40LE630 с фърмуер T-MSX6DEUC-1002.1. Въпрос към знаещите - ако му кача LE40C630 T-MSX6 DEUC-2000.4 от дата 15.12.2010г. какво ще се промени в телевизора?
Айде бе хора -ПОМОГНЕТЕ -нищо не става и трите части на темата изчетох и нищо не намерих по моя проблем (по -долу описания).Един филм не мога да изгледам.
Може ли да се е нещо прецакал фърмуера -вече мисля да го ъпдеитна .
Дайте какво то и да е предложение.
Моля за ПОМОЩ Help
Защо телевизора като открие PC Share Manager-а с картинката на ALL-SHARE (а това е 80% от пътите в които пускам Media P.на телевизора)не намира шернатите файлове ,дори тогава и Уина на компютъра го открива с картинката на ALL-SHARE. А в останалите 20% като си го открие с правилната картинка всичко си е ОК.И въобще ЗАЩО телевизара ги показва с грешната картинка .
Телевизара е Samsung UE32C5000. Уина е 7 64bit , махнах ESET-a и сложих само NOD32 заради фаерлола на ESET-a , а и изключих и уиндоуския фаерлол .Така че сега съм без никакъв фаерлол.
В началото връзката минаваше през рутера ми(TV-Рутер-PC) ,после си купих и външна (втора) ланкарта за компа за да избегна интернета винаващ през рутера и стана (TV-PC) -и с двата варианта на връзката положението е същото cry.
Помогнете моля -вече мисля да носа телевизора в сервиз .
Даже ако някои е навит на домашно посещение (естествено срещу заплащане )ще е супер , от София съм.Ходих в два сервиза не искат да пратат човек в къщи .
За "gabimarto" - пробвай проблемните файлове през USB флашка или хард. Иначе пробвай руския DNLA сървър. Пиши какъв е резултата, за да можем да ти помогнем.
ЕДИТ: Пробвай само с един DNLA.
gabimarto
Някой скоро беше споменал че проблема е с Уиндоус 7.
Пробвай с руският DLNA сървър http://www.homemediaserver.ru/
Доколкото съм разбрал PC Share manager има някои ограничения и някои потребители не са много доволни отнего..
Какъв може да е проблема при бързо движение на надписи по хоризонтала се назъбват много самите надписи , това се вижда на всички канали .Има ли някаква настроика която трябва да се изключи ?
Може би ти казвам очевидното, но ако те дразни пробвай с MotionPlus на макс. Това би трябвало да е проблем с деинтерлейсъра, но може би Motion Plus-а ще го реши.
Наскоро изчетох няколко ревюта, в които казват, че Самсунг D високите серии имат страхотна обработка на сигнала, и това което казваш ме изненада. Ако си с някакъв външен приемник и подаваш през СКАРТ, пробвай с превключване от композитен сигнал на RGB.
Здравейте,
Благодаря за линка към http://www.homemediaserver.ru/, сървърчето работи перфектно.
Поздрави,
Ако имаш предвид български канали ,не им обръщай много внимание ,защото при повечето това накъсване се забелязва и на CRT ТВ, просто така си идва от операторите. А иначе може да пробваш да изкл. "Режим филм" опцията -на моя 40В750 съм забелязал ,че прави мизерии .Първоначално публикувано от ste1
![]()
Здравейте, днес реших да се мятам на 40C550, но попаднах на мнения, че понеже не е 100Hz, спорта (а аз гледам доста спорт) нямало да вади добро качество..Това ми поохлади ентусиазма и искам да ви питам, дали да потърпя още 2-3 седмици, да събера пари, и да взема 40C650 или да взимам C550 и да не се притеснявам излишно ?![]()
От хората, които са убедени, че ако няма 100Хц няма да вади добро качество, повече мнения не взимай
C550 е много свестен телевизор. C650 също.
А сериозно, за 100-те херца най-доброто, което можеш да направиш, е сам да отидеш да се убедиш това харесва ли ти на теб лично или не. Взимаш една флашка и записваш спорта, който гледаш и така. C650 има 100 Хц, пробвай с него. Впрочем "100-те херца" се наричат "Motion Plus" за Самсунг, казвам го да можеш да се ориентираш откъде се сменя. Пробвай с настройки Smooth и Clear. Smooth аз бих го нарекъл пресилено, но пък на теб може да ти хареса. Clear е общо взето най-смислената настройка от фабричните.
По-скоро аз бих казал да обърнеш внимание на C650 не заради 100-те херца, а заради полугланцовия екран. Прави картината да изглежда "по-дълбока" и "по-черна". Недостатък обаче е по-голямата "огледалност".
Разумно предложение, така и ще направя, мерси много за съветите
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1308125913[/time]_________________________________________________
Вчера взех 40C550 и съм доста доволен, всичко работи добре, за съжаление нямаше SQ матрица и трябваше да се задоволя с AA. Благодаря за съветите на Lance и искам да попитам, дали някой може да ми даде добри настройки на картината, защото нещо не се справих сам много добре
Мерси предварително
Ах, тези настройки... ами аз всеки път като отида на гости там където им препоръчах 40C650 и все още продължавам да ги бърникам настройките
Мога да ти дам някои базови насоки от личен опит. На мен най ми допада Warm1 въпреки че всички казват Warm2, обаче се погрижи да поразровиш и настройките за RGB Gain и да понамалиш гейна на синьото. Другото, което се сещам, е че имаше нещо като BlackTone мисля, на най-ниското ниво прави черното много "мазно" и приятно, макар и да не е най-вярното изображениеОстаналите "екстри" като цяло развалят картината според мен. Dynamic Contrast беше едното, нещо не мога да се сетя имаше и други простотии.
Като цяло :
гледай да си на OFF на почти всичко
Избери си Warm1 или Warm2
Намалявай Blue gain.
Премести леко TINT, в посоката в която цветовете ти изглеждат по естествени. На мен добра работа ми свърши един HD рип нa Formula 1 и там по цветовете на рекламите по трасето добре го натамъних.
А да, щях да забравя, Color не може да остане на 50 - престарали са се38-44 при горепосочения.
А, и най-важното - последния режим на картината - Movie май беше. Останалите са бруталки
Backlight, около 10 му е предостатъчно.
И не забравяй, аз се "боря" с C650 и Самсунг панел, напълно вероятно при теб да е различно, но съм сигурен че базовите ми съвети са приложими.
![]()
Здравей колега, първо да ти е честит новия "придобитък"!!!Да си го ползваш дълго и безпроблемно!!!Аз също съм със Самсунг панел, но ако искаш опитай с тези:
Режим:филм
фоново осветление:5
контраст:93
яркост:45
острота:30
цвят:45
РАЗШИТЕНИ НАСТРОЙКИ:
черен тон:изключен
динам. контр. :изкл.
гама:+2
БАЛАНС БЯЛО:
ч-изм.26
3-изм.24
с-изм.25
ч-усилване 15
3-усилв. 28
с-усилв. 17
телесен тон-0
подобряване на краищата:изкл.
ОПЦИИ КАРТИНА:
цветови тон:топла1
размер:широк зум
филтър за цифр. шум:изкл.
филт.MPEG:авто
режим филм :изкл
Може на първо четене картината с тези настройки да ти се стори леко убита, но се свиква. Лично на мен ми трябваше известно време докато отвикна от "препържващата " подсветка 13-14, на която първоначално гледах до сегашната 5, но като свикнеш е ОК. Тези настройки не са нито задължителни , нито дори крайно препоръчителни, в няк'ъв сайт ги гледах и за сега ми допадат.В крайна сметка си гледай ТВ-то както ти е кеф.
Да подкрепя колегата от горния пост - обикновено свестните настройки на телевизорите първоначално изглеждат много убиташки, но като ги погледаш и после се върнеш на "стандартни" или "динамични" и разбираш колко са зле всъщност фабричнитеФабричните обикновено са брутално сини, брутално бяло, брутално черно, няма и помен от сиво и градации и подсветката е все едно ще сигнализираш към границата
![]()