-
Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Как да активирам PIP на LCD телевизор Samsung 40 инча D550 - модел март 2011г.?
Гледам Булсатком с техния ХД приемник и понякога си пускам филми от компютъра на телевизора чрез хдми порта на видео картата от компютъра и хдми на телевизора...
но искам да подкарам ПИП и върху канал от булсат да гледам на малкото екранче долу и от компютъра си едновременно...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от animania
1. Дали не може да се направи по евтина опция, с аудио картата на PC-то ми, което поддържа optical Input, и да взема от ТВто оптичния изход и да го вкарам в PC саунд картата и от там директно да си извеждам 5.1 звука на колоните?
2. Опция две е да гледам филмите директно като вържа PC-> ТВ като монитор, и да си пускам филмите на ТВто като монитор (дали има разлика в качеството??).
3. Трети вариант, но не съм много запознат с DNLA сървърите, дали не може да стриимвам Video-то към ТВ-то, пък аудиото да излиза от PCto (малко вероятно)?
Благодаря :)
1. Трябва саунд картата ти да има оптичен вход!!
2. Може - няма разлика в качеството.
3. Може - няма проблем. Въпрос на настройки.
Цитат:
Първоначално публикувано от Daxy
Как да активирам PIP на LCD телевизор Samsung 40 инча D550 - модел март 2011г.?
Гледам Булсатком с техния ХД приемник и понякога си пускам филми от компютъра на телевизора чрез хдми порта на видео картата от компютъра и хдми на телевизора...
но искам да подкарам ПИП и върху канал от булсат да гледам на малкото екранче долу и от компютъра си едновременно...
PIP става само ако ползваш тунера на телевизора и подаваш сигнал по един от HDMI портовете.
-
Много е тъпо ,но от В серия е така ,докато на по-стария ми 37R81 може да се гледа от всеки /+ аналоговия тунер и аналоговите входове/ друг източник/основната, разбира се , е от HDMI/ . Може в сервизното меню да има опция за активиране на други източници -ако някой знае да сподели.
-
Здравейте,
телевизора ми е ue32D6000. Искам да му спра сензорните бутони на предния панел, защото детето ги научи и го пуска и спира когато си поиска. Пробвах да ги покрия с черно тиксо, но хваща и през него :angry:. Няма възможност да кача телевизора някъде нависоко извън обхват за момента. Ще съм благодарен ако някой може да помогне :Drinks:.
-
Tърси в менюто "child lock" и дай на "оn" ! :RTFM:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от dimon
Tърси в менюто "child lock" и дай на "оn" ! :RTFM:
Нямам такава опция. Има единствено за заключване на канали.
-
Няма опция за заключване на бутоните на панела.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Sall
Пробвах да ги покрия с черно тиксо, но хваща и през него :angry:. Няма възможност да кача телевизора някъде нависоко извън обхват за момента.
Подложи под тиксото някаква твърда пластмасова подложка - покриваща изцяло сектора със сензорните бутони.
-
под черното тиксо постави нещо твърдо с четири кибритени клечки по ръбовете му от долната страна
-
Да бе ще облепям телевизора - отучи го , утре ще вземе кибрит , запалка .
Я на мястото на бутоните залепи кабърчета :yikes
-
Не е майтап, преди 5-6г. синът ми беше на 6г. слиза от втория етаж на къщата и ме гледа тъпо. Незнам как ми дойде но го питам:
Сашко да не запали нещо?
а той:
Ще го загасиш ли? :sad:
и до ден днешен като пипне кибрит :evil: пощурява.
извинявам се за спама
-
Moчета , телевизора ми е 32С650, наскоро му ъпдейтнах фърма (между другото активирането на функцията pvr работи и тук) обаче сега забелязвам , че като си вържа айфона към усб-то и телефона пощурява, постоянно се включва и изключва зареждането на батерията. явно усб-то подава ток на пулсове и става лудница. Аз телефона преди съм го зареждал без никакви проблеми но ми се струва , че от как съм с новия фърм ми го прави този номер. Иначе вифи адаптера на самсунг си работи, сложих и флашка на същото юсб и тя се чете , вярно ,че и тя доста мига но все пак се чете без грижи. Телефона със същия кабел си го зареждам от компа и от едно Lg ,което имам и няма грижи. Дайте някаква идея, как да го оправя това?
-
UE-40D6000 с матрица на samsung ли е или не?
-
Зависи. Само от 7-а серия нагоре е сигурно, че матрицата е Самсунг.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от terro
UE-40D6000 с матрица на samsung ли е или не?
За България не е Samsung ! LD... е на Chi Mei -Taiwan. За останалия свят е на Samsung - LTJ ... :cool:
Maкар, че цените на матриците са с $30 разлика...