Здравейте,
реших да сменя старото 29" CRT с един нов телевизор и стария да отиде подарък за баба.
Гледам го от около 2-3 метра. Има и възможност да се сложи по-далеч на стената, но предпочитам да си е на старото място.
Ще го ползвам главно, за да си гледам филмите от компютъра през DLNA, а в последствие може да си взема и една конзола.
Това на което държа е DLNA свързаност, Wi-Fi вградено, опреснение поне 200Hz и хубава картина (естествено).
Първоначално отидох да погледна следните модели:
Philips 40PFL5507K
Samsung 40ES6100
Panasonic TX-L37ET5E
Sony 37 EX720
За първия прочетох много хубаво ревю в Digital Versus, но в магазина толкова му бяха набузили цветовете, че изглеждаше ужасно и явно не ме чуха като казах "Само ако може тоя Филипс да го върнете на стандартния режим, защото цветовете са прекалено наситени в момента.". До него седеше един друг Филипс. Верно, че беше по-висока серия, но разликата беше очеизвадна в качеството на цветовете.
Втория го гледах защото беше на сходна цена, а третия го харесах, защото имаше добри отзиви из нета и беше с технология на пасивно 3д. Не го обаче не можах да го видя в магазина никъде.
Последния (Сонито) го бях харесал по коледа на някаква промоция и бая му се чудих, а сега видях, че цената е паднала още повече и е станал 1340лв.
Като отидох обаче, погледнах и 46" телевизори и се зачудих дали не си заслужава да си взема по-голям размер и да си го гледам като на кино.
Сега в чуденката влизат и Samsung 46D6530 / Samsung 46ES6100, а границата от 1500лв се качи на 2200. Видях и едно Сони от новата серия, но няма очила в комплекта и е 40" за 1700лв. 40 HX750 мисля, че беше модела.
По принцип 3Д не смятам, че ще гледам толкова, но като е гарга, да е рошава. Бих се прежалил за телевизор без очила в комплекта само и единствено ако си заслужава много по другите параметри. Все пак един чифт очила е 99лв.
Някой може ли да ми помогне с избора поне малко, че се изгубих из тия модели и спецификации.
Каква е разликата между Samsung 46D6530 и Samsung 46ES6100? По закърфичената тема разбрах, че втория е по-нов модел. Пък е и по-евтин с 200лв.
Потърсих и Panasonic ST50 серията, защото я видях в чуждестранните сайтове, но явно в България не са чували за нея.
Съответно, моделите по-горе, нищо, че са по-малки, ако са хубава серия, мога да погледна и по-големите размери.
Изобщо, комфортно ли ще е да се гледа 46" телевизор от 2-3 метра?
Има ли някаква разлика в DLNA чиповете на различните модели или си е просто начин на осъществяване на връзка? При положение, че с DLNA е толкова културно, не ми се занимава с HDMI кабели и други подобни еквилибристики и искам през DLNA да си вървят нещата.