Здравейте,
миналата година си закупих телевизор SAMSUNG UE-40ES6800. Нямаше и месец след като беше официално представен в България и продажбата му стартира в Техномаркет. Радвах му се много кратко, няма и 2-3 месеца и проблемите започнаха:
1. Първо се появи изгорял пиксел на матрицата - обявих проблема пред Техномаркет и съответно в рамките на установеният срок от 1 месец повредата беше отстранена - подмениха матрицата. (за информация покупката стана през м. Май.2012, проблема се появи м. Септември 2012 и през м. Октомври 2012 всичко си беше ОК)
2. Няколко месеца по-късно или точно през м. Февруари 2013 се появи нов проблем. Когато се гледа 3D филм на екрана се появяват светло сиви петна (това става само на черен фон), същите тези сиви петна - около 4-5 на брой са топли, т.е. слагам си ръката на екрана и където са сивите петна екрана е горещ, а навсякъде другаде е студен. Това с получава само и единствено, когато се гледа 3D филм, по време на нормален филм и гледане не телевизия проблема го няма.
Та сега - обадих се отново в Техномаркет и хората най-учтиво ми съдействаха за рекламацията, дори ми предложиха да го транспортират от вкъщи до сервиза. И тука почва филма - влязох в сайта на Samsung.com/bg и там намерих национален телефон за рекламации 02/9700970 и от там най-вежливо ми обясниха, че това което им описвам не е проблем. Самсунг били пуснали официално информация към всички свои сервизи за този проблем, според която информация - този казус няма решение и не може да навреди на телевизора. Само за информация добавям, че същият отговор ми дадоха и от сервиза на Самсунг във В. Търново.
Сега въпроса ми е следният - някой има ли подобен проблем и какво са му обяснили на него. Защото според мен не е редно, когато гледам 3D, когато се появи черен фон да се появяват и сиви петна, а екрана да е горещ.
Отговора, който ми дадоха е следният: Гледайте си телевизора и не се безпокойте, когато започнат да се появяват сиви петна и при другите цветове се обадете. Засега всичко си е ОК.
Моля споделете и дайте съвет. Така изглежда, че Самсунг са произвели продукт, за който официално знаят, че има проблем и не могат да го отстранят.
Поздрави