Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Смятам, че по-скоро си прав. Аз си признавам, че се стреснах от факта и реших, че тв-то нещо не е наред...Но казаното от теб ми звучи логично и ти благодаря!
Би трябвало да има опция за синхронизиране на звука - поне за цифров сигнал си върши работа . Всъщност свързването как е изпълнено - оптиката от устройствата към ресивъра или от тв към ресивъра ?
От три циврови устройства - оптика - ресивър. Не намирам в менютата им възможности за синхронизиране на аудиото.../плеър tvix m6500, zhd-100 булсат, dvd pioneer dv600/.
Цитат:
Първоначално публикувано от
satmann
Това,което ме дразнеше си остава-бавното зареждане на снимките в медия плейъра и невъзможнастта за превъртане на филм,на по-висока скорост от 1-ва,веднага след пускането му/трябва да се изчака известно време,за превъртане на 2-ра и 3-та/...
Добре, а за какво ползваш това превъртане на бърза скорост? Единственото за което се сещам е да отидеш по-напред във филма, т.е. да го продължиш от където искаш, че няма ли сийк този плеър от лентата където показва колко е минало от видеото?
Цитат:
milo65
От три циврови устройства - оптика - ресивър. Не намирам в менютата им възможности за синхронизиране на аудиото.../плеър tvix m6500, zhd-100 булсат, dvd pioneer dv600/.
За СТБ на Булсат е ясно , че няма :p , но в ресивъра и плеъра би трябвало да има такава опция (в моите има) . Защо не вземеш звука от оптиката на ТВ ? Ресивъра няма ли HDMI входове ?
п.п. Май вече сме по-скоро за друг раздел .
Цитат:
svetlio1
За СТБ на Булсат е ясно , че няма :p , но в ресивъра и плеъра би трябвало да има такава опция (в моите има) . Защо не вземеш звука от оптиката на ТВ ? Ресивъра няма ли HDMI входове ?
п.п. Май вече сме по-скоро за друг раздел .
Светльо, мислил съм да изкарам звука през оптиката на самсунга, обаче не съм убеден че ще ми свърши работа, когато аудио потоците от плеъра са 5.1/DD, DTS/. Ресивърът ми има само spdif optical входове. Не разбирам какво синхронизиране казваш, че си има твоя плеър, но моя има само синхронизиране на аудиото със субтитрите...
ТВ на Самсунг си поддържат 5.1 през оптиката (за плеъра ще погледна как е изписана опцията) .
Цитат:
svetlio1
ТВ на Самсунг си поддържат 5.1 през оптиката (за плеъра ще погледна как е изписана опцията) .
Сигурен ли си, наистина, че ако го свържа както казваш/от оптикаката на тв/ ще имам DTS на ресивъра, когато съм подал такъв сигнал? Защото, ако си прав, най- вероятно разсинхронизиране вече няма да има, а и два кабела ще спестя:p
99% ;) - нищо не пречи да пробваш .
Цитат:
svetlio1
99% ;) - нищо не пречи да пробваш .
Много ти благодаря! Задължително ще пробвам и ще кажа дали е станало. Лека вечер!
Цитат:
milo65
Здравейте! От три съм с 46F8000 и забелязах следния проблем, с който сам не можах да се справя и ви моля за помощ: Когато подавам сигнал от приемник на булсатком, или от мултимедийния си плеър, съответно свързани с hdmi към тв и отделно с оптика към ресивър, звукът на тв е леко изоставащ спрямо този по оптиката през ресивъра- около секунда, според мен. Наистина не е много, но при усилване е доста дразнещо. Досега съм бил със същата конфигурация, свързана със същите кабели, просто смених само телевизора. Софтуерно нищо не съв пипал/версията е 1111/, а и много не ми се иска, защото всичко друго си работи както трябва- казвам го защото това ми препоръчаха да направя от Самсунг- България. Имам съмнения, че проблема ще се реши само с нова версия на софтуера, поради което и реших да ви попитам. Благодаря за чудесния форум!
При моя модел D6000 има опция-Отлагане на аудио:Коригиране на разминаването между аудио и
видео при гледане на телевизия или слушане на цифровия аудио
изход с помощта на външно устройство като AV приемник (0 мс ~ 250мс).
И при мен го има разминаването. Преди със 40А656 нямах разминаване с домашното кино , но сега с 55Ф8000 има. Промяна на свързването няма. Сателитен приемник с ТВ по HDMI, TV към домашно кино HT-X30 Samsung с HDMI и оптика за звук. Явно има разминаване с обработката на звука на ТВ-то по оптиката спрямо сигнала към говорителите на ТВ-то. Мисля, че имаше начин да се синхронизира от сервизното меню на ТВ-то. но нямам идея как става това...
Новите 2014 модели кога ще се пускат в продажба и с коя серия ще се стартира?
Цитат:
soon
Новите 2014 модели кога ще се пускат в продажба и с коя серия ще се стартира?
Както винаги Март/Април.
Хамериканските модели с цени
Samsung 2014 HDTV Prices Leaked | HD Guru
Имат обозначена и UPP Price за тези който се чудят какво е:
What is UPP? Or, why do TVs cost the same at every store? | TV and Home Theater - CNET Reviews
Здравейте. Имам Samsung UE40EH5450W от година и 8 месеца. За това време 3 пъти го нося на ремонт. Първия път изгоря захранването, другите два дънна платка. Нормално ли е това или при мен е проблема? Преди 2 години беше един от най-препоръчваните модели в този форум за цената си, а се оказа голям боклук. Получава се разслояване на образа при бързи сцени, но както и да е. Гледа се кабелна аналогова телевизия и е свързан с PC с HDMI кабел. Притеснява ме, че скоро изтича гаранцията и ако пак замине дънна платка ремонта е към 300-400 лева.
Магнитно поле нали не им влияе не тези телевизори, понеже има едни колони отстрани?