На Samsung 55H6400 ми се появи на екрана малко сиво петно с диаметър 15 мм, което се вижда само на бял фон, от какво може да е и как може да се оправи?
На Samsung 55H6400 ми се появи на екрана малко сиво петно с диаметър 15 мм, което се вижда само на бял фон, от какво може да е и как може да се оправи?
Здравейте на всички,
искам да споделя нещо може би интересно при покупката на моят нов 3D smart телевизор Samsung UE-40H6400.
Вчера бях се запътил да купувам един такъв телевизор (преди това се бях насочил към Панасоник 40AS650E, но се отказах) към Технополис в София, но се оказа, че в цяла София (даже и във Враца звънях) имаше наличен само един мострен такъв телевизор в The Mall. Вече обезкуражен от тези обстоятелства реших да мина през Техномаркет-а на Цариградско шосе и се оказа, че има налични няколко бройки. Явно модела е доста търсен и останалите количества са се изчерпали, като даже мострата в Технополис- а в Младост беше запазена. Като изчетох доста неща за този модел, останах с впечатлението, че модела е добър и това наклони нещата към този мой избор.
Весело посрещане на Новата 2015г. година.
Здравейте, от вчера съм горд собственик на SAMSUNG UE-48H6200 3D, радостта ми обаче беше помрачена доста бързо.
Абонат съм на мегалан, телевизора е свързван с приемника посредством HDMI кабел, и на HD каналите се наблюдава насичане. До вчера бях с 32 инча и не е имало проблеми. Ще съм много благодарен на някой друг съвет.
да ми е честит новия samsung ue48h6400,чудно телевизорче.Живи и здрави целия форум и благодаря за помоща ,весело изкарване на празниците
Оказа се че проблема е от мегалан, но излезе един друг проблем.
Докато ги чакам да ми оправят нета и кабелната реших да пусна нещо от флашката и се оказа че има проблем със субтитрите, не излизат на кирилица, а на "шлякавица". Търсих в настроки ама нищо
пускаш филма, натискаш туулс и после субтитлес, там имаш енкодинг даваш кирилик
Здравейте,
Имам проблем с Тв SAMSUNG 48H6670.Абонат съм на кабелна телевизия BLIZOO имам карта и ка-модул, но телевизора разпознава кодираните канали само на основния тунер.Втория тунер не разпознава кодираните програми.Някой има решение на този казус?
...Имам модел с двойни тунери(2 x DVB-T/T2/C/S2) но не мога да гледам(или да гледам и записвам едновременно две различни платени канала) едновремнно две еднакви платени програми...
Може да гледате един платен канал и един безплатен или два безплатни канала. Причината е само в единственият слот за модул и карта в телевизора...
На снимка няма да се види, то е на една трета по диагонала от левия долен ъгъл нагоре. Сега като погледнах отзад, там влиза захранващия кабел, може би там е захранващия блок. Петънцето е като сянка около 15 мм, и се вижда само при движение на цялата картина когато фона е бял или сив.
Здравейте,
Вчера тръгнахме да купуваме за брат ми един Samsung 40H6200, който избрах на база проучване online.
Хвърлиш малко тестове на флашката + 2 филма с DTS и директно поисках да ми докарат бройка.
В момента ползвам Samsung 40EH5450 (който вече е модел на 3 години) и съм изхключително доволен от плеъра и бях убеден че по-нов модел, при това от 6-а серия ще бъде идеален, но за всеки случай реших да го тествам.
За голяма моя изненада, плеъра заби.... 1-2 по-малки файла ги подкара, но като пуснах файлове от по 6-8 GB и забиваше.
С момчето от Техномаркет отидохме до мострения телевизор - и там същата работа. След това тествахме пак на няколко 40-ки от 6-а серия (40H6400 и 40H6500) и при тях същата работа.
От техното надойдоха още 2 специалиста и естествено веднага ми обвиниха флашката, че е развалена....
Прибрах се вкъщи и веднага пуснах флашката на старата щайга (40EH5450) и си файловете си тръгнаха безпроблемно и плейваха гладко (+ превъртане напред и назад и т.н.).
Днес ще ходя пак в магазина, "въоръжен" с други флашки.... но все пак предположения какъв може да е проблема ?
Някаква идея защо не успях да подкарам плеъра на 6-а серия ? Абсурд е вкъщи да върви, а в магазина на новите 6-и серии да не тръгва ?!?
Благодаря предварително !
Този пост е редактиран от Van Basten; 30-12-14 в 10:48.
Залагам на смотан фирмуер. Лошото е, че в магазина няма да искат да го ъпдейтнат.
Всичко е възможно. Нормално като си го приберат по домовете и го включат към домашната мрежа, телевизора да се самоъпдейтне (или да каже, че има ъпдейт и да поиска да го валидира). Просто изказвам логично предположение.