Сега се сещам, че 40H6400 е Version :01 той ще да е със Самсунг ли?
Сега се сещам, че 40H6400 е Version :01 той ще да е със Самсунг ли?
@Kosme, те това ти е парадокса! Техни матрици в ниските серии на чужди марки с по-високи показатели, а най-добрите им в най-високите серии "???"
Колега има 32' Самсунг 4 серия от няколко години, е няма такова супер кристално качество при всички модели от 2013/2014. Нещо не се вързва ситуацията?
UE65HU9000 panel; T650QVD01.1 (panel:AUO,120Hz) Това е според нашия си форум само, че за 2014 г. Изглежда и в най-висок клас се слагат чужди матрици.
Samsung UE55H6200: Review
http://www.digitalversus.com/tv-tele...9290/test.html
За марката, потребителя е някаква паплач от която се иска само да плаща и купува! Нищо свято, нищо лично!!!
@Kosme, какво и имаше на старата матрица, че се наложи замяна за друга?
Като погледнеш твоя телевизор под ъгъл, забелязваш ли промяна на цветовете?
Пичове, вие гледате ли нещо на телевизорите си или само тестове и проверки. Откакто си купих телевизора, нито съм го гледал за равномерна подсветка, нито нищо. Верно, че е 8-а серия, но докато не ме подразни нещо по време на гледане, нищо не тествам.
Един глупав въпрос: Влизането в сервизното меню променя ли по някакъв начин направените до момента настройки и влияе ли на гаранцията?
Гледкаме си, като ни е гъдел си тестваме и така. За всичко има време. Настрйките минават на дефолт, гаранция не отпада.
Вие как тествате за клоудинг, блийдинг и т.н. Ако дам на HDMI, без да има сигнал, става ли или задължително трябва да заредя черна заливка да речем черен екран от ПЦ и да погледна в тъмна стая и след това яркост на макс и пак да проверя? Иска ми се да тествам и двата вида матрици и тази на Самсунг и тази на АУО.
Колега прочети темата от пост #350 надолу!
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post721085
и резултата:
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post722161
Ако погледна по ъгъл по-голям от 45 градуса има промяна е цветовете "леко избледняват" но за VA панел това е нормално! Имам и ЛГ с IPS панел там промяна на цветовете при гледане под ъгъл няма, но както каза едн колега по горе при IPS има други "подводни камъни"!
Благодаря! До колкото разбрах разликата между 55H6410 и 55H6400 е че първия имал модул за сателитен приемник.
Как точно се използва този сателите приемник и позволява ли ти да гледаш сателитна телевизия, без оборудване?
В случая имаш половината оборудване (сат. тунер) - трябва ти останалата половина - антена с конвертор . За платени канали се процедира , както и при кабелните операторе - модул с карта (ако оператора предлага такива).
Разлика има и в стойките 6400 е с "пачи крак" а 6410 е тип арка, има и разлика в цвета 6410 е бял - водят го дизайнерски.
Без оборудване сателитна телевизия няма как да гледаш, поне антена и конвертор ти трябва, за да можеш поне свободните програми да гледаш! По цялата "европейска дъга" от спътници има доста качаствени свободни full hd канали. След това ще ти трябва и съответния модул според зависи на кой оператор си (за платените канали).
Има и други варианти (сателитен шеринг и т.н)