Става с техния външен приемник, с вътрешния тунер няма да стане конкретно за Булсатком...
Става с техния външен приемник, с вътрешния тунер няма да стане конкретно за Булсатком...
Цитат от друг форум:
Булсатком са с кодировка булкрипт, не предлагат и няма и да предлагат CI модул.
Ти ловиш некодирани канали, а човекът сигурно ще иска да си гледа пакетите на Булсат-а...
Като цяло питах дали въобще ще хвана някакви канали с вградения тунер на ТВ-то и тяхната чиния, не че искам да им гледам пакетите за без пари, а просто за няколко дни да бърбори там Благодаря предварително, ще пробвам и ще пиша какво е станало
Здравейте!Днес попаднах на обява за продажба на нов телевизор Samsung 65H8000,внос от Китай на много ниска цена-1000лв.За мен цената е нереално ниска за такъв телевизор-възможно ли е или е някаква уловка?
Ето я конкретната обява. Според мен има уловка, но който е на близо може да отиде да хвърли един поглед да види за какво става въпрос...
Samsung 65H8000 65-inch Class Smart 3D 1080P LED HD TV With Wi-Fi гр. Монтана Младост 2 • OLX.bg
Да - уловката е в тунера и гаранцията - ако е китайски за китайският пазар
UA65H8000AR (UA65H8000ARXSJ) | 服务中心 | 中国三星电子
стандартът в Китай е DTMB, докато в Европа е DVB
https://en.wikipedia.org/wiki/ISDB-T..._standards.svg
а описанието в OLX е: Tuner ATSC, Clear - QAM - което е стандарт за северна америка.
Трябва снимка на етикета залепен на гърба на телевизора, за да определим за кой пазар е бил предназначен.
Разбира се проблема има решение. Подмяна на инсталираният мейн-борд с европейски такъв(за UE-65H8000). Цена 400-500 лева.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-05-15 в 23:25.
Е то ако само тунерът му е проблема, пак е нищо... според мен.
Ами то в един телевизор тунера е почти всичко...
Ако ползваш кабелна с външен приемник, както е в повечето случаи вече, и гледаш филми от външен плеар или компютър... тунер въобще не ти трябва.
Лично, аз всичките ми телевизори ги ползвам само като монитори, така че иди и провери. Направо си е подарък ако това му е кусура.
Ако бях някъде близо до Монтана,бих отишъл да го огледам,офертата е много примамлива