Този пост е редактиран от Martin77; 17-01-15 в 22:01.
Това е ефект на Диджея, както гласи един лаф...т.е. нормално за текнологията
regned@ твоето си е кървене, още по лошо от клаудинга. В интерес на истината по-рядко съм виждал на VA панел, за разлика IPS
Я ми обяснете с прости думи,че адски много се вбесих като правих последните снимки.
Неравномерната подсветка в рамките на допустимото ли е.Ще ми пречи ли когато играя игри и гледам филми ?
Ако имам шанс да го заменя с друга бройка,защо да не опитам
Светльо "local dimming"-а изобщо не го намирам като опция в настройките.
pilot и мен това ме подразни - ако беше леко по краищата добре, ама то е размазано по целия екран. С750-ката си свети по краищата ама само там...
Martin77
, аз като гледам твоята бройка може да мине за сравнително добра - едва ли ще гледаш само черни екрани на тъмно ...
regned - сега ще потърся в онлайн поддръжката как е изписано .
● Черно като кино
В режим Филм тази функция затъмнява горната и долната част на видеоклипа, за да предостави по-
реалистично изживяване. - това е за лентите при 21:9 филми
Динамична светлина
Регулира яркостта на картината, в зависимост от движенията на екрана за намалена консумация на
енергия. - май това трябва да се явява "локалното затъмнение" ама нещо и аз не съм сигурен - може да пробваш с меню на английски ,че в доста случаи превода и изписването на някои функции е доста странно на български .
Този пост е редактиран от svetlio1; 17-01-15 в 22:46.
regned, връщай
Мартине, твоята е в рамките на допустимото. Не се знае на каква ще попаднеш, при замяна. Това на макс. яркост ли е?
regned - представителствата и сервизите рядко признават неравномерната подсветка(Uneven Backlight/Cloudy) за дефект, макар че е именно такъв...защото в противен случай, трябва да подменят 80% от продаваните телевизори. Провят го, само когато е много фрапантно, каквото е на 2-рата ти снимка. Подмяна с друга бройка или замяна с модел от друга марка - с вероятно доплащане ако е по-скъп.
Martin77 - при теб е в нормата. Да - знам как ти прозвуча, но така стоят нещата.
Black Uniformity of 2014 TVs: Clouding and Flashlighting
https://www.google.bg/search?q=uneve...w=1280&bih=895
http://www.samychan.com/
http://www.samsung-blog-news.de/2015...c-user-ist-da/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-01-15 в 23:15.
Ползвам тези настройки:
Samsung UN55H7150 Calibration and Picture Settings (UN46H7150, UN60H7150, UN65H7150, UN75H7150)
Още малко снимки:
Нормално ли е да се виждат отделни пиксели по тъмни от други на черен фон ? Това го забелязвам винаги в ляво горе и долу.
На макс яркост става чисто бял екран
Този пост е редактиран от Martin77; 18-01-15 в 00:10.
Здравейте.От две години имам ue46se6710 и съм доволен от него.Дори наскоро почнах да откривам някои приятни екстри.Не мога обаче нещо да подкарам филми от USB флашка.И то по-точно от "новата флашка".Досега да съм гледал 5-6 филма xvid.Взех си флашка 64GB.Качих един филм 3D във формат mkv и върви без проблем.Други два обаче, които не са 3D, но същия формат не тръгват.Някакви иди какъв е проблема?
Гадове. "On 15th of April,Youtube widget will no longer be available".Това ми излезна на C750 вчера.Ще пробвам със смяна на региона.
Здравейте.Имам телевизор 32ES6100 от 2 години.До сега не съм обръщал внимание,но преди два дни забелязах,че черната лайсна в предната дясна част на телевизора загрява и то не малко. Екрана е студен.Дали това е проблем или си е нормално?
Съмнявам се - Google още преди година обявиха, че спират поддръжката на HTML за да наложат собствената си операционна система за телевизори. Първа жертва паднаха старите модели на Toshiba.
Samsung Smart Apps yükleme anlatımı - Uyduhane İnternational Forums
Вероятно зад лайсната се намира част от подсветката.
http://forum.samez.eu/topic.php?forum=11&topic=32
http://forum.samez.eu/topic.php?forum=11&topic=27
Този пост е редактиран от hristoslav2; 18-01-15 в 21:08.
В крайна сметка се сдобих с 40H5030 на промоция от em*g, защото в темата за 3D питах за други телевизори... Та, искам да питам може ли да се направи винаги при пускане да е на HDMI1 т.е. default source, има ли някъде настройки за калибрация за този модел или такива, които стават за него, също и защо Ext1 ми го показва все едно има включен източник на сигнал към него, а всъщност няма? В началото за 5 мин. включих PS2 със SCART, за да мога да прехвърля настройката на Component и после вече го включих с компонентен кабел. Впрочем PS2 очаквах да изглежда доста по-зле на FullHD телевизор, но не е чак толкова зле, а игрите, които поддържат 480p са екстра, може след време да се сдобия с Component to HDMI Upscaler... Като цяло съм доволен от телевизора.
Тази вечер ще пусна някой филм и малко PS4.Дано не го забележа това.
Също така ми прави впечатление,че това черно при пускане на някое предаване или филм от телевизията в ляво горе и долу трябва да е най-реалистично нали така.Но има по черни точки които си личат,като се загледа човек-все едно някакъв мътнеж,това нормално ли е ?
Този пост е редактиран от ssamm22; 19-01-15 в 00:02.