Страница 9 от 75 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1122
Like Tree145Одобрявам

Samsung Телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Отговор: Samsung TV 2015

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    В крайна сметка се сдобих с 40H5030 на промоция от em*g, защото в темата за 3D питах за други телевизори... Та, искам да питам може ли да се направи винаги при пускане да е на HDMI1 т.е. default source, има ли някъде настройки за калибрация за този модел или такива, които стават за него, също и защо Ext1 ми го показва все едно има включен източник на сигнал към него, а всъщност няма? В началото за 5 мин. включих PS2 със SCART, за да мога да прехвърля настройката на Component и после вече го включих с компонентен кабел. Впрочем PS2 очаквах да изглежда доста по-зле на FullHD телевизор, но не е чак толкова зле, а игрите, които поддържат 480p са екстра, може след време да се сдобия с Component to HDMI Upscaler... Като цяло съм доволен от телевизора.
    Ами той си е добър, на тази цена си беше направо супер. Можеш ли да провериш с какъв панел е (през сервизното меню)? Че и аз се чудя дали да не лапна един...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Плевен

Здравейте, все още не намирам решение на проблема си с актуализирането на каналите - има ли въобще вариант това да става или не?

Цитат Първоначално публикувано от sheftura Виж публикацията
    Здравейте, имам следното питане - онзи ден оператора ми е добавил 4 нови канала към излъчваните до момента. Имам 55H8000, който обаче не ги добави автоматично, както направи Филипса в другата стая. При него като го пусна и ми излиза надпис "Списъка с канали е актуализиран" и новите 4 канала се нареждат най-отзад на списъка с каналите. Това при Самсунга не се случи и не мога да открия как да го активирам, за да си актуализира и той автоматично списъка с канали. Моля ако някой знае как става това да подскаже. Намирам като вариант Излъчване-Настройка на канали-Ръчна настройка честота-Цифрова настройка на канал, но там ми излизат едни честоти, модулации и символни скорости, въобще сложна работа за нещо иначе съвсем просто. Очаквам идеи и предложения, тъй като имам телевизора от едва десетина дни и не съм имал Самсунг преди това.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Цитат Първоначално публикувано от sheftura Виж публикацията
    Здравейте, все още не намирам решение на проблема си с актуализирането на каналите - има ли въобще вариант това да става или не?
    Няма как да стане , само ръчно пресканиране.

5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007

П.с. 3 - еби му майката - нормално ли е блийдинга на бяло да е по целия екран и да се виждат отделни пиксели по тъмни от други на черен фон... Ебати тъпия боклук тоя телевизор... Това черно е потресаващо зле!!!!!!!! Бройката ли е много зле или всички са така? Ще снимам малко по късно с фотоапарата и ще кача!
    p.s.4 - защо все чак след като си взема нещо почват да ми правят впечатление някой неща? Като например панела на телевизора се води AU Optronics: A-MVA, а не самсунг S-PVA... В България дали може да се намери бройка с панел на самсунг или шанса клони към нула?
    ето снимки на черна сцена от филм в режим кино:

Какво смятате, да връщам ли бройката? Да се мъча ли да търся модел с панел на самсунг?
    HEEEEEELLLLLPPPPP!!!!!
    Здравейте,
    Аз се оказах със същия проблем на Samsung 46H7000! Ще си позволя няколко снимки, с които да онагледя проблема.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 19-01-15 в 16:43.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Мездра

Обзаведох се с 55H6670. Много съм доволен. Ако някой има настройки бих се радвал да ги тествам. Имам един въпрос: Закачих един 60гб диск за да записвам, но се чудя дали всяко пускане и спиране на ТВто няма да прецака харда?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Можеш ли да направиш снимките като на колегата от горния пост?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Снощи като си пуснах да гледам филм от флашката-нямаше нищо нередно(явно ми се иска да е така)
    Конзолата като я пуснах-красота голям кеф,не мога да го опиша с думи.Изобщо не съм сгрешил,като послушах колегите от setcombg колкото по-голямо,толкова по-добре
    Не знам,но пак смених настройките на тв-то и може би от там да съм намалил неравномерната подсветка-възможно ли е това чудо ?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от aryman Виж публикацията
    Здравейте,
    Аз се оказах със същия проблем на Samsung 46H7000! Ще си позволя няколко снимки, с които да онагледя проблема.
    Ти си почти в границите на нормалното.

Цитат Първоначално публикувано от shapala Виж публикацията
    Обзаведох се с 55H6670. Много съм доволен. Ако някой има настройки бих се радвал да ги тествам. Имам един въпрос: Закачих един 60гб диск за да записвам, но се чудя дали всяко пускане и спиране на ТВто няма да прецака харда?
    Моят 1Tb е вързан към ТВ-то, вече 2 години и няма проблеми - засега.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от ssamm22 Виж публикацията
    Случайно или не реших проблема.Форматирах флашката отново като NTFS и филмите се гледат нормално.
    Радостта ми беше за кратко.Вече на втори филм ми случва да спре по някое време и да не може да продължи.А и бутоните на дистанционното за превъртане са неактивни.На флашката показва че е качен целия филм, на лаптопа си върви нормално без да спира.Защо се получава така?

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Martin77 Виж публикацията
    Не знам,но пак смених настройките на тв-то и може би от там да съм намалил неравномерната подсветка-възможно ли е това чудо ?
    Естествено, ако си пипал настройките за яркост и подсветка.
    aryman@, ако това е на макс яркост...бива

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014

Току-що направих един тест:
    настройките са:
    режим "филм" когато включих филма от флашката сам избра този режим с тези настройки

Фон осветление 20
    Контраст 90
    Яркост 45
    Острота 0
    Цвят 50

Това е при черен фон на максимална яркост:

Този пост е редактиран от Martin77; 19-01-15 в 19:30.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

16. Тук е от
    Jul 2014

Здравейте,

Имам следният проблем с телевизор 40H6400. В началото си гледах чрез wifi и медиен сървър от лаптопа филми. Сега не се свързва с wi fi мрежата на рутера (не намира нито една мрежа, а има поне 10 в обхват), връзката става само през lan. Като дори за да се свържа с lan-a трябва да изключа и включа тв-то поне 5 пъти, защото връзката постоянно разпада. След като разпадне lan-a, дистанционното не ми приема командите (телевизора е направо забил), червената лампичка на телевизор мига, като натискаm копче на дистанционо, но никаква реакция , чак след 5-10 секунди изключва.
    Интересното е, че като пусна сериал/филм през флашката отново същото, почва да забива картината и не може да приеме команда.

Търсих инфо, но нищо не открих. Ако някой има информация, моля да сподели и има ли значение в кой сервиз ще отида, защото това според мен това е хардуерен проблем...
    Този пост е редактиран от Pety0; 19-01-15 в 21:20.

17. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    Ами той си е добър, на тази цена си беше направо супер. Можеш ли да провериш с какъв панел е (през сервизното меню)? Че и аз се чудя дали да не лапна един...
    Не искам да влизам в сервизното меню, защото ще ми загуби всички настройки... Някой друг ако знае да напише.

18. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте, да споделя и аз своята радост и въпроси. Имайки 32C6500, от който съм не много, ами ужасно много доволен и до днес, не се поколебах да скоча на 40H6415.
    Наистина това 32C6500 въпреки облачната подсветка и от скоро 1 светъл пиксел, вади убийствена картина. SD-телевизията е кристална, до там че са ме питали откога Nova имат HD (е този дето ме пита явно не гледа много HD, но е факт че картината е перфектна).

Та проблемът ми сега е, че не мога да докарам същата картина на H6400. При филми от плеъра/по мрежа/hdmi няма грижи, все пак пускам предимно HD и с малко настройки качеството стана по-добро от стария. При HD каналите съм доволен, опресняването е перфектно, дори при бързи сцени се държи стабилно, размазването е забележимо само ако го търсиш. Но при тв на sd канали не ми се получава. Ако пусна на динамичен става сапунена опера и цвета е пресилен, ако пусна на стандарт, естествен итн се вижда бледо. Играх си доста и с настройките и стигам до кристален образ без размазване както го искам, но тогава пък нямам хубав цвят. Пробвах същите настройки както на 32ката, но пак зле.
    Дайте съвет и предложения, вие на какъв режим гледате (SD-tv) с какви настройки?

И малко други впечатления: подсветката при мен е доста равномерна, леко затъмнение има по ъглите, но от тестовете в магазина по другите марки/модели от този клас/цена, не намерих някой, който да няма подобно или по-лошо затъмняване. Абе никакви петна няма, направо се учудвам, знаейки че е масов проблем, а и както споменах знам какво е облак от 32"-ката. Другото което силно ме впечатлява е бързината на менюто, превключването на каналите , дори зареждането при включване е почти веднага. Субтитрите са много добре - в режим 'големи' се вижда абсолютно доволно. Сглобката/корпуса не ме впечатли особено, можели са да се постараят повече, или просто са решили, че от там може да се спести. Липсва ми и dvi-audio-in жак, не че ми е важен, но го забелязах. Smart дистанционото е много приятно. 3D също е ок. През WiFi вървят full-hd филми от pc, без проблем. Рутерът ми е точно до тв обаче, едва ли ще вържа лан, че от последната буря пострадах доста въпреки защитите.

За каналите (epg): няма опция за динамично сканиране: за да добави новите канали трябва да се пресканира. Отнема 5мин и още 5 да си свалиш каналите на флашката и да си ги наредиш. Другото което гледах в една toshiba е че предаванията имат жанр и можеш да си търсиш примерно филм или детско и е удобно, а не го намирам в guide на Samsung, но не бих го сменил за toshiba

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 75 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Toshiba телевизори (инфо на първа страница)
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 158
    Последно: 21-12-23, 20:46
  2. LG телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 467
    Последно: 02-01-16, 09:02
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Philips телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 426
    Последно: 02-01-16, 08:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе