Някой има ли въпросния модел? Ако-да, моля, за мнение за модела. Също, ако някой има и Samsung UE-43J5600, може да каже как е.
Някой има ли въпросния модел? Ако-да, моля, за мнение за модела. Също, ако някой има и Samsung UE-43J5600, може да каже как е.
Имам UE-40J6300 (от 3 седмици), който уж е същият - единият бил правен за едно място, другият за друго, но нямало разлика нито в качеството, нито във функциите.
Та... телевизорът е добър (реални 100Hz), има много хубави цветове и контраст. HD-тата се виждат брутално. Бозите са си бози и на UHD TV да ги пуснеш. Извитият екран е по-скоро естетически красив, отолкото да влияе по някакъв начин на удоволствието от гледането. И все пак, ако застанеш фронтално срещу ТВ, има лек ефект на "обгръщане". Предполагам, ако ТВ е по-голям, ефектът ще се усеща повече. Мръднеш ли леко встрани обаче, забрави да намериш разлика с останалите екрани.
Звукът също е добър - плътен и изключително силен.
Функции - хубав браузър, възможност за теглене на приложения. Нещо много важно - можеш да записваш предавания на външна памет. С натискането на един бутон, ТВ започва да записва и във всеки един момент можеш да спреш на пауза, да върнеш назад, да превъртиш и т.н. Голям плюс е вграденият Wi-Fi.
Недостатъци: 1. Няма 3D 2. Ограничен избор от приложения 3. Няма смарт дистанционно 4. Вътрешната памет е 1GB, която след 1 седмица ползване и 2 инсталирани приложения, се смали до 350MB. Изчистих кеша на браузъра, махнах допълнителните приложения - остана си 350MB. 5. Браузърът не отваря всички стриймове, макар че се справя с някои. Също така, управлението му с дистанционното е можело да бъде измислено значително по-добре (и все пак може да се свържат мишка и клавиатура) 6. След ъпдейт на софтуера, ръководството за употреба (което е налично единствено на самия ТВ) изчезна. Наложи се да върна заводските настройки, за да се появи отново. 7. Wi-Fi в един момент заби тотално, без причина. Оправи се като влязох в recovery mode и направих soft reset.
Извод: аз съм доволен от ТВ заради красивата картина, качествения звук и приличните смарт функции. Купих го на промоция за 1000лв (+ отделно бонус ваучер 70лв за покупка на друг уред Самсунг) и смятам, че направих изключително добра сделка. Относно недостатъците - те са свързани с неща, които се използват рядко, особено след първоначалната еуфория и интерес.
ПП: не купувай нищо под 6-та серия.
Този пост е редактиран от joroace; 08-07-15 в 11:14.
Не мога да твърдя на 100%, но поне според таблиците в този специализиран сайт, J6300 е със 100 (120 за САЩ) херцов панел:
Samsung 2015 LED TVs: Reviews and Prices
Fake Refresh Rate Conversion: Samsung Clear Motion Rate vs Sony MotionFlow vs LG Motion Clarity Index (4-тата таблица "Samsung Motion Rate (2015)")
UHD телевизорите от 6-та серия са с 50Hz панели.
Само не ,,Сони,, .За няколко години си купих три и нищо не става от тях ,плазмата изби цялата на тъмни петна . По- евтините са по-добри.
Не мисля ,че изобщо има предвид плазма тв- за доста хора всичко плоско и тънко е плазма ...