Здравейте колеги, снощи пристигна телевизора от емаг но след инсталацията и сканирането на цифровите канали се оказа че на моменти звука прекъсва за части от секундата. Другото което ми направи впечатление е че някои канали като дискавъри и нешънал дж. са на английски език и се наложи от настройките на излъчване да сменя езиците (основен, допълнителен) на български. Това промени езика но прекъсването на звука си остана. Каквито настройки съм се сетил съм опитал, както и възстановяване на заводските настройки, но без никакъв положителен резултат. При аналоговите канали този проблем с прекъсването на аудиото го няма. За сравнение в хола ползвам SAMSUNG UE-48H6500, който го няма този проблем с аудиото (от където следва че проблема не е в доставчика на телевизия). Наблюденията са ми че 48H6500 уж е FUL HD и по ниско опресняване на картината 400Hz срещу 800Hz и UHD на 40JU6000 но някаква съществена разлика в качеството на картината не откривам. Единствено менюто на 40JU6000 е една идея по-бързо.
Ще съм благодарен ако някой даде идея, къде може да се крие проблема с аудиото или да го връщам до като не е изтекъл срока.
Предварително благодаря.