Здравейте, купих си нов телевизор, но имам проблем със субтитрите SAMSUNG UE-40JU6400, дава ми ги с арабски букви. Някой може ли да ми помогне да го оправя. Благодаря, много.
Здравейте, купих си нов телевизор, но имам проблем със субтитрите SAMSUNG UE-40JU6400, дава ми ги с арабски букви. Някой може ли да ми помогне да го оправя. Благодаря, много.
Този въпрос ми е познат и съм отговарял в друга тема/форум.
Настройки на субтитрите, език - български, кодировка - кирилица.
Пускаш си филма даваш tools субтитри слизаш надолу слагаш кодировката на кирилица и си готов
Всичко се оправи, след като запазих субтитрите в текстов документ с разширение UTF-8 и ги записах като all files. Надявам се да помогне на някой със същия проблем. Благодаря на отзовалите се.
Да използвам на колегата темата да попитам как да запомня езика на аудиото да е на БГ,защото е тегаво и досадно след всяка смяна на канала да се налага отново да го сменям ръчно./Пробвах всички варианти,но не успях/.
Май няма такава опция.
Телевизора на английски ли е? Ако е върни фабричните настройки дай му регион България и език български... И всичко трябва да е ок (ако не е ще го измислим)
Edit:
Между другото в настройките има за избор на аудио. Меню > излъчване > опции за аудио > език на звука /тук ги даваш на български и си готов/
Този пост е редактиран от Сидеров; 07-05-16 в 17:47.
За Самсунг, вчера си купих. На файла със субтитрите, влизаш в "редактиране", после "запиши като" и сменяш формата от ANSI на Unicode. Записваш ги с промяната. И всичко се оправя.
Всичко е направено относно избора на езика,но ефекта е до смяната на канала с друг и отново е на ..........
От настройките за отделния канал ли го правиш, или от общите настройки?