Здравейте отново. Не съм се появявал от тази тема: https://forum.setcombg.com/ремонт-се...50-b1wxxc.html
Ще съм щастлив ако някой ми помогне, за което благодаря предварително.
Телевизорът си работеше, но малко по малко започна да включва по-трудно и по-трудно и един ден спря напълно. От 2014 година седи в склада и сега реших да се заема с него - намерих време.
Първата ми работа, разбира се, беше да го отворя, за да проверя за подути електолити - нямаше такива. Нищо нагоряло, не намерих и студени спойки. Всъщност, огледах само захранващия блок и тази платка, която е от ляво на него - май отговаря за захранването на дисплея, но не съм сигурен дали е за това.
Установих, че когато изключа буксата, която тръгва от основното захранване, към това на дисплея - телевизорът дава звуков сигнал, че включва, естествено няма картина. Когато същата букса е включена - само цъка около 5-6 пъти и после нищо. Въпросът е: дали проблемът е в основното захранване или е нещо друго?
Лошото е, че не знам как да кача снимки - за по-нагледно.
Редакция: Телевизорът от първата ми тема замина на боклука, иначе сигурно някои части щяха да станат, защото моделите са идентични.