Аз скоро купувах за тв на родителите ми - ЕЛИМЕКС - ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС ООД и ПУЛТ SAMSUNG RM-L1015 UNIVERSAL, онлайн магазин - даже е с подсветка на бутоните .
Аз скоро купувах за тв на родителите ми - ЕЛИМЕКС - ПАСАТ ЕЛЕКТРОНИКС ООД и ПУЛТ SAMSUNG RM-L1015 UNIVERSAL, онлайн магазин - даже е с подсветка на бутоните .
Samsung UN32N5300 review.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/n5300
PLS (IPS) panel
source :[rtings.com]
Здравейте,
Предстои ми покупка на 49-инчов ТВ от черния петък този месец. Телевизорът ще се ползва главно за гледане на филми. Бюджета, който съм си определил е около 1000-1200 лв.
Първият ми въпрос е: струва ли си да взимам извит? Наистина ли са повече минусите и само 1 плюса, както четох в една тема тук.
Набелязал съм няколко модела в емаг и технополис. Прави ми впечатление, че не се предлагат едни и същи модели, а се различават с по 1 цифра, а описаните характеристики са идентични. Например в емаг се предлага 49NU7102, а в технополис - 49NU7172, цената и описаните характеристики са еднакви.
Да не ставам твърде подробен, това са моделите, които съм сложил в списъка: 49NU7172, 49NU7372, 49NU6472 от Технополис и 49NU7102, 49NU7302 (извит), 49NU7652 (извит), 49NU7502, 50NU7402.
Някой може ли да сподели мнение, моля?
И без да ги гледам бих избирам между последните два - извитите са бита карта и дори , когато бяха на мода не виждах смисъл в тях при размери по-малки от 65"
п.п. Ако ще разчиташ главно на вграденият плеър , то е редно да обърнеш внимание, че тази година моделите на Самсунг вече не поддържат ДТС звук и ще ти се наложи често да конвертираш до Долби понеже повечето по торентите са именно с ДТС
Ще разчитам само на вградения плеър и това с DTS звука е една от причините за подмяна на стария ми ТВ, който не поддържа. Той пак е Самсунг, мисля 2014 година. Благодаря за информацията!
Ми за съжаление Самсунг тръгнаха по пътя на Панасоник и в модели 2018г. решиха да си спестят 2-3$ за лиценз - до скоро се намираха 49 и 55U64 , които са 2017 и си поддържат ДТС
Всички модели от 2018 ли са без дтс?
Има ли големи разлики в моделите от 2018 спрямо тези от 2017? Тк ми е важно това дтс може и да взема по-стар модел.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Всички модели 2018 са без ДТС
Общо взето модели 2017 от 6-та серия отговарят на модели 7-ма от 2018 и те така ... Има нови неща , които липсват в старите (виж по-назад в темата или на 1стр. има таблици на Христослав2 ) , но пък липсата на ДТС в новите е също съществен пропуск .
С QLED сериите, как стоят нещата. Q6F поддържа ли DTS или Dolby TrueHD with Dolby Atmos?
DivX и DTS не се поддържат от модели 2018 година.
съвместими с Dolby Digital Plus
https://www.lcd-compare.com/gamme-sa...ine-up-388.htm
Това с липсата на DTS май не е голям проблем. Разгледах филмите по сайтовете и повечето , които са с 4К качество имат както DTS поток, така и друг. Та предполагам, че може да се избира потока и така да е решен проблема със звука.
Здравейте,купихме Q7F 55 2018. Звукът му е перфектен, свързали сме го с оптичен кабел в саундбар и всички програми, които са HD автоматично се включва. Някой има ли възможност да ми даде настройки? Опитахме една, но нещо не ни хареса.