Ами те тия телевизори не ги произвеждат за удобство на пиратите, а за да изкарат максимално пари от тях.
Някой има ли отзиви за Samsung 50NU7472? Интерисуваме най вече ШИМ
След 3 седмици чакане на доставка най - накрая пристигна новия NU7102. За това време изчетох страшно много мнения от различни форуми и бях на ръба да го върна преди да съм го отворил . Но не го направих. И ще се опитам да ви разкажа за основните проблеми и как се разрешиха относително лесно.
1. Така обсъжданата липса на поддръжка на DTS - Това за мен не е проблем. На стр. 25 от тази тема е дадена програма за конвертиране на DTS в друг формат пак с многоканален звук. За mkv Файл с големина 8Гб отне 5 минути и работи перфектно. Може да се конвертират и много файлове на веднъж, така че ако имате архив от филми за една вечер сте готови.
2. Връзка с телефон – Това беше най – голямото ми притеснение след като прочетох, че моделите 2017 + не поддържат smart view. За най – голяма изненада при мен работи и то перфектно. Важно е да уточня, че телевизора е вързан с кабел към мрежата не ползвам wi fi връзка.
3. Връзка PC-TV DLNA– По този въпрос на всякъде пише, че smart view за windows 10 не открива телевизора и съответно не може да се ползва. Аз не съм пробвал дали е така, защото моята връзка със стария телевизор C650 беше с ALLShare и като пуснах новия телевизор той я откри без никакви настройки и работи перфектно. Единствения проблем е , че българските субтитри ми излизат на маймуница и не можах да ги оправя през телевизора (ако някой има идея да сподели – всичко е зададено на български и пак не става). Решението на проблема към момента е супер лесно отнема 10 секунди просто трябва файла със субтитрите да се презапише да не е ANSI, а Unicode. Не ми е ясно защо тези файлове със субтитри са ANSI, но това е идеално решение.
Телевизорите 2018г. не поддържат Smart things , а не Smart view - това са различни приложения.
not supported DTS passthrough
DivX codecs are not supported on Samsung 2018 TVs
Мен поне това тотално ме отказа от моделите за 2018 г. По чуждите форуми също голям рев има на тази тема.
За телевизори UHD и екрани 50+ не знам дали е необходимо да има DivX, за какво ще пускаш видео с такова качесто на такъв телевизор? Липсата на DTS е кофти, но както споменах има решение. Освен това във филмите с UHD качество има по няколко варианта за звук и все по рядко DTS, може би се върви към изоставяне на този стандарт. А приложението което върви официално с 2018 моделите е Smartthings и пише, че Smart view не се поддържа, но при мен работи.
Здравейте, може би не е тук мястото, но все пак да попитам. Предстой ми прекарване на сателитна телевизия и няма как да пробивам дограмата за прекарване на кабела. Има един плосък кабел за прозорец, който ако някой ползва да каже дали се губи сигнал?
Благодаря
Здравейте, след като плазмата ми изгоря преди няколко дни, вчера си закупих телевизор Samsung 43NU7472. Ще помоля за някакви примерни настройки за калибрация на картината.
Samsung QE75Q900R review,calibration (SDR)
https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1544593461
На моя ТВ и на един приятел забелязах че ютюб препоръчаните си стоят едни и същи независимо от акаунтите ни, при вас така ли е? Някакъв бъг ли е това?
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-12-18 в 22:01.
Здравейте на всички!
Имам Samsung 49Q7C и искам да си купя външен диск.Моля Ви да ме посъветвате какъв да си взема.Искам да си записвам някои предавания,но не знам с каква големина е записа примерно за час на HD програма.Дали да е HDD или SSD.Ако е HDD дали е постоянно включен и естествено шуми и т.н.Ако ми препоръчате и марка ще съм много благодарен.На всички отзовали се Благодаря предварително.
Вземи си SSD . Може и HDD но ако е в спалня ще те дразни шума на диска. Марки много на пазара, въпрос на избор. Няма как да гониш кой знае какви скорости през УСБ, така, че всеки би ти свършил работа. Вземи този с най голяма гаранция.