Здравейте! Предварително се извинявам, че използвам тази тема, тъй като мястото на проблема ми не е тук, но виждам, че е най-активната тема в Samsung подраздела и реших да се пробвам. Четох из нета, рових настройки, но не мога да се справя с проблема и имам нужда от помощ. Последната алтернатива ми е сервиз, но за момента не ми се остава без телевизор, а и транспортирането... Та... Ползвам един няколко годишен модел - UE48H6400AW, който започна да създава странни проблеми след преместването ми в друго жилище. Мрежовите му функции се прецакаха до някъде. Доста от тях не работят, но не всички, което е странно. Подозирам, че всичко е свързано... Като за начало смартфона ми не вижда телевизора за Miracast в YouTube. И двете устройства са свързани в домашната Wi-Fi мрежа, но като влезна в YouTube приложението на смартфона - не се показва Miracast иконката и не мога да "прехвърля" видеото от телефона на телевизора. Самия телевизор подкарва YouTube приложението си, но не иска да плейва с по-висока от 720p резолюция. Като влезна в настройките на самия клип ми показва 720p като максимална резолюция, дори той да е качен в 4K. Самия телевизор си е Full HD 1080p и преди клиповете си вървяха в максималната възможна резолюция. Ползвах мобилното приложение Smart View, за да разглеждам съдържанието от галерията на смартфона ми - на телевизора. Вече и то не работи, телефона не "вижда" телевизора. Ползвах приложението Serviio за DLNA връзка с лаптопа си, като плейвах мултимедия на телевизора директно от хард диска на лаптопа. Това вече също не става. Телевизора не "вижда" Serviio конзолата в домашната мрежа. Пробвах и с други смартфони - нищо. Телевизора се свързва успешно с домашната Wi-Fi мрежа и има връзка с интернет. Също успявам да дублирам екрана на смартфона си (Galaxy Note5) в/у екрана на телевизора със Smart View /опция, която не ползвам така или иначе/. И до там... Някакви идеи? Някоя настройка грешно направена или може би ограничение на домашната мрежа? Рутер? Не знам къде да търся вече... Ще съм ви много благодарен, ако споделите мнението си! Поздрави!