Здравейте,
Купих си Samsung миналогодишен 6та серия 55', супер картина, всичко ОК. Но като правих проверка за изгорели или заседнали пиксели се натъкнах на следното... прашинки в дисплея:
Два броя, според вас заслужава ли си да го върна?
![]()
Здравейте,
Купих си Samsung миналогодишен 6та серия 55', супер картина, всичко ОК. Но като правих проверка за изгорели или заседнали пиксели се натъкнах на следното... прашинки в дисплея:
Два броя, според вас заслужава ли си да го върна?
![]()
Този пост е редактиран от ntool; 01-11-18 в 12:46.
На какви цветови си личи ? При леко натискане на матрицата в зоната има ли разлика ? Аз бих го върнал.
На бяло се вижда най-добре прашинки са, личи си като си местиш главата се местят и пикселите над прашинките. Като натисна леко дисплея си променя цвета, нормално за VA панели.
Този пост е редактиран от ntool; 01-11-18 в 09:22.
Пиши и изпрати снимките на съпорта на Samsung. Вероятно ще предложат, да го занесеш в сервиз за почистване.
Може и да го върнеш в магазина, само не знам как ще реагират там на причината...
Той е онлайн покупка, но мисля да се обадя да им обясня ако може да отида и да прегледам следващия дали е ОК.
- - - - - - - - - -
Изпратиха ме на сервиз, после като им казах, че е онлайн покупка ме препратиха към обаждане в онлайн магазин... типично по Български.
И доволен ли си от новия дисплей? Защото като изключим прашинките е черното е много равномерно.
Ами не е перфектен... но е по-добре от оригиналния. Прашинката се появи в следствие на бърсане на телевизора, явно е била някъде в рамката, защото в началото я нямаше. Човекът от сервиза дойде, като аз си мислех, че са изгорели пиксели, но той установи, че не са... После дойде с новия дисплей вкъщи и го смени.