Здравейте,
Купих си Samsung миналогодишен 6та серия 55', супер картина, всичко ОК. Но като правих проверка за изгорели или заседнали пиксели се натъкнах на следното... прашинки в дисплея:
Два броя, според вас заслужава ли си да го върна?
Здравейте,
Купих си Samsung миналогодишен 6та серия 55', супер картина, всичко ОК. Но като правих проверка за изгорели или заседнали пиксели се натъкнах на следното... прашинки в дисплея:
Два броя, според вас заслужава ли си да го върна?
Този пост е редактиран от ntool; 01-11-18 в 13:46.
На какви цветови си личи ? При леко натискане на матрицата в зоната има ли разлика ? Аз бих го върнал.
На бяло се вижда най-добре прашинки са, личи си като си местиш главата се местят и пикселите над прашинките. Като натисна леко дисплея си променя цвета, нормално за VA панели.
Този пост е редактиран от ntool; 01-11-18 в 10:22.
Пиши и изпрати снимките на съпорта на Samsung. Вероятно ще предложат, да го занесеш в сервиз за почистване.
Може и да го върнеш в магазина, само не знам как ще реагират там на причината...
Той е онлайн покупка, но мисля да се обадя да им обясня ако може да отида и да прегледам следващия дали е ОК.
- - - - - - - - - -
Изпратиха ме на сервиз, после като им казах, че е онлайн покупка ме препратиха към обаждане в онлайн магазин... типично по Български.
И доволен ли си от новия дисплей? Защото като изключим прашинките е черното е много равномерно.
Ами не е перфектен... но е по-добре от оригиналния. Прашинката се появи в следствие на бърсане на телевизора, явно е била някъде в рамката, защото в началото я нямаше. Човекът от сервиза дойде, като аз си мислех, че са изгорели пиксели, но той установи, че не са... После дойде с новия дисплей вкъщи и го смени.