Колега , ако всичко опира до Атмоса не си мъчи душата. Със саундбар никога 3-д звуковия ефект няма да е като с колони по таваните. Отделно кой знае какви ефекти Атмос няма / 99 % от филмите са тотално зле със звуковите ефекти/.
Колега , ако всичко опира до Атмоса не си мъчи душата. Със саундбар никога 3-д звуковия ефект няма да е като с колони по таваните. Отделно кой знае какви ефекти Атмос няма / 99 % от филмите са тотално зле със звуковите ефекти/.
Благодаря за мненията. Купих шилд-а. Сега си играя с настройките, но не знам, може ли да пуска субтитри през вградения плеър? С Коди няма проблем, но на вградения не намирам никакво меню за настройки.
Колкото до саундбара, това е временно. Трябва да подредя мястото, а после, той отива в спалнята.
Мерси!
Да, с някои от тях пробвах и всичко работи. Интересно ми беше за вградения. А кой торент клиент е добър за андроид? Ползвал съм само на комп.
Инсталирай на KODI, добавките за стрийминг директно на торенти, от хранилището Mar33. + Elementum (за чуждите тракери/облаци) + добавката за субтитри (пак от хранилището).
Така, ще може да си гледаш някой неща, без да ги сваляш
Редакция: How to enable DOLBY ATMOS on NVIDIA SHIELD PRO 2019?
Този пост е редактиран от tek; 31-03-21 в 19:28.
А дали някой има представа защо звукът прекъсва при просвирване на атмос, на около 15 мин? Случва се при коди и при мх плеър, но само ако звукът е атмос. Прекъсва за части от секундата, като се чува пукане в колоните и после пак си работи. Същото пукане го има и при спиране на плеъра от менюто.
Дали режимът на охлаждане влияе, защото е на тих режим и ако се товари процесора, може да е от това? Всъщност, последното и сам ще го пробвам. На друг правило ли му е впечатление, да се е случвало същото?
Здравейте всички.
За да не отварям нова тема, освен че и не намерих по-подходяща, бих искал да ви попитам тук.
Имам samsung q80t.Филми основно през Serviio стриймваме вкъщи свалени от торенти, но изключително много ме дразни че телевизора не поддържа някои от аудио кодеци - DTS, и останалите, предполагам вие знаете. На скоро се замислих дали чрез този саундбар - "SAMSUNG HW-Q600A" ще успея да реша аудио проблема?
Според ревютата, бара поддържа Атмос и DTS, повече се притеснявам макар и налични дали няма да е нужно и нещо в допълнение към него?
Отворен съм за всякакви предложения които биха решели проблема с неподдържаните кодеци/формати.
Лаик съм в тази сфера, бих искал да прочета мненията на по-компетентните от мен.
Благодаря предварително.
Поздрави!
Този пост е редактиран от SemperFi; 04-09-21 в 23:21.
SemperFi
ще стане само ако подаваш сигнала от Blu-ray по HDMI към саундбара, а от неговият HDMI out към телевизора
https://www.samsung.com/bg/audio-dev...k-hw-q600a-en/
https://www.samsung.com/bg/support/t...sung-soundbar/
Нали все пак някой трябва да "прочете" ДТС звука , а тв не може ..., така че е нужно външно у-во (медия плеър/андроид бокс...), което да свърши работата и от него вече звука или към саундбар/ресивър+колони , или просто пак към тв и си слушаш през колонките на тв
Максималното което може да премине през оптика е DD 5.1. Многоканалното аудио като Dolby Atmos само през HDMI eARC.
вариант е да пробваш...купуваш онлайн и ако не сработва го връщаш.
Правилното свързване е, плейър -> AV приемник/или саундбар -> телевизор. Разбира се ако телевизорът може да приема/поддържа формата и пропуска passthrough може и обратна връзка TV -> саундбар/ или AV receiver
Audio passthrough Formats & Codecs Optical HDMI ARC HDMI eARC LPCM 2ch ✔ ✔ ✔ LPCM 5.1ch ✘ ✘ ✔ LPCM 7.1ch ✘ ✘ ✔ Dolby Digital ✔ ✔ ✔ Dolby Digital 5.1 ✔ ✔ ✔ Dolby TrueHD ✘ ✘ ✔ Dolby Digital Plus ✘ ✔ ✔ Dolby Atmos - Dolby ThrueHD ✘ ✘ ✔ Dolby Atmos via Dolby Digital Plus ✘ ✔ ✔ DTS ✔ ✔ ✔ DTS-ES Discrete 6.1, DTS-ES matrix 6.1 ✔ ✔ ✔ DTS 96/24 ✔ ✔ ✔ DTS HD High Resolution Audio ✘ ✘ ✔ DTS HD LBR ✘ ✘ ✔ DTS: X ✘ ✘ ✔
През оптичният изход(Toslink S/PDIF) не може да изкарате Многоканален PCM, но може да изкарате PCM 2.0, Dolby Digital.
Некомпресиран HD звук (Atmos TrueHD, DTS-HD) се изпраща чрез eARC само от външен плейър чрез HDMI.
За вградени телевизионни приложения като Netflix и т.н. eARC изпраща до AV Res компресиран Atmos (т. нар. DD +, E-AC-3).
Вграденият мултимедиен плейър не пропуска HD аудио през eARC.
Трябва да използвате източник с HDMI, за да можете да предавате HD аудио към eARC AVR или саундбар.
Ако сте следвали ръководството за получаване на Dolby Atmos, но все още не виждате индикатор на Atmos в системата си или не чувате голяма разлика, има още едно нещо, което трябва да проверите. Телевизорите и поточните устройства имат различни настройки за своите цифрови аудио изходи. През повечето време те са зададени на „автоматично“ по подразбиране, което би трябвало да работи добре.
Но от време на време, те могат да се окажат в режим на PCM - това означава Pulse Code Modulation. Ако не получавате Dolby Atmos, проверете дали устройството ви е настроено на PCM. Ако е, променете го на Auto или Bitstream, тъй като Dolby Atmos не е съвместим с PCM.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-09-21 в 00:31.