Първоначално публикувано от
chepkata
Здравейте!
В момента имам 75 инчов телевизор от 8ма серия на Самсунг, на 2 години, но ме сърбят ръцете да го сменя. Не ми достига яркост в слънчево време.
Колебанието ми е между Q70b и Q80b, като съм наясно, че по-високия клас е по-ярък, но ме притеснявя факта, че това е най-ниския клас с локално затъмняване и вероятно ще си има кусурите поради същия факт. Още нещо, което не ми допада, е по-ниския контраст от Q70b, въпреки локалното затъмняване.
Не мога да намеря пряко сравнение между двата и ми е трудно да преценя голяма ли е разликата в яркостта и контраста, като единия има едното, а другия, другото предимство. Не ме блазни звука, нито локалното, нито калибрацията с телефон на по-скъпия. Искам добър контраст и малко повече яркост от стария ми телевизор. Ъгълът на видимост също не е важен- гледам фронтално.
В магазините всичко е изметено покрай черния петък и не мога да ги видя на живо, пък и там, на силната светлина, няма да мога да преценя нищо.
Моля, ако някой има преки наблюдения от двата модела, да сподели. Също бих се радвал на материал за четене, защото в Rtings сравняват миналогодишния Q70a s Q80b от тая година.
За по-висок клас не мисля, защото ми идва много, при положение, че ще кача и размера на 85" май. Държа и на марката, защото всичко накичено на тв-то е Самсунг и в една "екосистема" се работи много удобно. OLED с такъв размер не мога да си позволя!