Страница 1 от 7 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 99
Like Tree24Одобрявам

Помощ при избор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Помощ при избор

Здравейте, предварително се извинявам, ако пускам темата на неправилно място.
    Предстои ми да закупя нов телевизор и се колебая между следните модели:
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-OLED/p/16169
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-OLED/p/10543
    https://www.technopolis.bg/bg/Televi...D-OLED/p/10146

Телевизорът ще се гледа от разстояние 3 метра и ще се монтира на стената, на височина от 84 см. Дали е добре да е 77 или 83 инча, както и моля за мнение, относно посочените модели.
    Благодаря Ви за съдействието!

Поздрави

2.  

3. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016

Отговор: Помощ при избор

77 или 83 от 3 метра

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от sony 1 Виж публикацията
    77 или 83 от 3 метра

Да и аз мисля че е малко в повече ! Не че човек не може да свикне с толкова големи екрани от толкова разстояние! 65" ще са предостатъчни, освен ако искаш да си като в Кино... ОК .

Иаче от набелязаните телевизори най добър е Sony A90J , най ярък е Samsung S95C, но ако ще се закача на стена, в светъл хол... може би повече ще ме клони към S95C заради One Connect Box, и липсата на кабели или по скоро... наличието само на едно тънко полупрозрачно кабелче което ще идва от ТВ-то и нищо друго+ това както казах е значително по ярък от изброените телевизори.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Аз пък съм точно на обратното мнение. От трите изброени телевизора, A90J е най-стар, съответно с най-слаби параметри и веднага трябва да отпадне. Категорично е по-зле от другите два.
    CubanLinx одобрява това.

6. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

77" го гледам от около 2-2 и малко метра и въобще не ми се струва голям, и 83" бих гледал от това разстояние.
    CubanLinx и inches9 харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

Съгласен съм, че 65 е по-подходящ за това разстояние, но просто естетически мястото предполага по-голям телевизор. По скоро ме притенсява височината на монтаж, започваща от 84 см. Гледа се малко нагоре. Иначе какво ви е мнението за lg g2 , дали е съпоставим със Самсунга?
    AntrAcsA одобрява това.

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

От 3 метра със сигурност си за 83''.А кой какво мисли във форумите е друга тема.
    https://www.rtings.com/tv/reviews/by...e-relationship

Иначе разлика м/у OLED тв-ри може и да има,но силно се съмнявам,че можеш да я откриеш без да ти е единствената цел в живота.

И..не вярвам да искаш хубав тв-р на подобни цени за да гледаш тъпи тв програми от миналия век....и да питаш как да ги подобриш,т.е. няма как.

p.s.
    Както се вижда от таблицата разликата м/у най-добрия според rtings OLED G3 и C2 е 2%...см.у-ба=9,1/8,9...и то с тестове,които еедва ли ще можеш да повториш !
    https://www.rtings.com/tv/reviews/be...-on-the-market

Ако искаш може да провериш и в долните.
    https://www.flatpanelshd.com/focus.p...&id=1440156585
    https://hdtvpolska.com/category/testy/
    Този пост е редактиран от inches9; 28-07-23 в 12:42.

10. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Ами... да тук въпроса за размера е доста субективен, зависи кой как е свикнал , човешкото око свиква с хубавото бързо. Аз лично мисля че A90J e по добър от G2, като яркост може би са близки, но всички знаеш за XR Ко-процесора и алгоритъма на Сони и какви чудеса прави с обработката и ъпсела на картината и движенията за това мисля че дори днес е много добър телевизор.

Аз лично мисля че G3 е един от най добрите телевизори на пазара в момента и който може да си го позволи, ще е предоволен във всяко отношение макар и ми се струва малко по скъп от колкото трябва.

Не мисля че е сериозно да се твърди че щом разликата в общия процент според Рейгингс е само 2 процента сравнение с С2, то тогава са почти еднакви.... при производителността като яркост, ъгъл на виждани и цветове G3 бие значително всеки друг WOLED на пазара.

LG C2 OLED vs LG G3 OLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
    CubanLinx одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2014

А дали g3 се предлага на Бг пазара и къде?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Sony A90J е страхотен телевизор, но има проблем с Dolby Vision. Ако ще се гледа Dolby Vision съдържание е добре да се помисли за друг вариант.
    AntrAcsA одобрява това.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Не мисля че е сериозно да се твърди че щом разликата в общия процент според Рейгингс е само 2 процента сравнение с С2, то тогава са почти еднакви.... при производителността като яркост, ъгъл на виждани и цветове G3 бие значително всеки друг WOLED на пазара.

LG C2 OLED vs LG G3 OLED Side-by-Side TV Comparison - RTINGS.com
    Дали са два или 5 пъти по два....процента..
    Когато идеш в магазина и ти кажат цената и сметнеш в проценти,тогава бива да продължиш да мислиш.
    Защото да си юнак във форума не е като да ги извадиш от джоба си.
    И да мога да си го позволя и то няколко ,но мога....защото не си давам парите за да блесна във форуми(защото те-парите -не падат от небето.
    А за който не са интересни,да не пита ,а направо да купува.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Е така като гледам питащия не страда от липса на финанси и ясно е посочил какви параметри търси. G3 със сигурност е доста по-добър телевизор от много други модели и това може лесно да се види в безброй ревюта. В България както не ведъж съм казвал, има голям брой хора, които не си знаят парите. И да, те не питат, а направо купуват (даже не купуват те лично, а им купуват). Наскоро имаше пуснат линк с интервю на представител от LG, който сподели, че дори той е учуден колко голям брой 97" телевизори продават. А тука сме се събрали няколко десетки зевзека и си мислим, че всичко, което лети се яде. Със сигурност има комплексари, които си мислят, че като си вземат нещо скъпо ще блеснат тук. И това е видно от безброй постове по различните теми. Но това си е национална черта. Аз лично го отдавам на дългите години мизерия в държавата.

16. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от advokata25 Виж публикацията
    Проверих в сайтовете на големите вериги, ако греша някой да ме поправи но само в Технополис имат 65" , в eMAG имат 65"-77"

17. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Цитат Първоначално публикувано от advokata25 Виж публикацията
    Ето го G3, на 9 бона за 77“

https://www.emag.bg/televizor-oled-l...ref=fam#195-cm

18. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Техническата разлика между 83G2 и 83G3 не би трябвало да е голяма, та да си струва паричната разлика. При 83G3 няма MLA (голямата новост тая година, заради която се достига по-висока яркост), т.е. не е много по-различен от 83G2. Всъщност не успях да открия 83G3 продава ли се у нас... Вече ако се сравнява 77G2 и 77G3 - тук вече си струва да се купи по-новият модел.
    AntrAcsA одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 7 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ при избор на GPS
    От svile12 във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 5
    Последно: 03-08-22, 15:48
  2. Помощ за избор на тв
    От proce563 във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 06-04-14, 19:23
  3. Помощ за избор на сателитен приемник / FAQ - избор, препоръки
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-13, 19:31
  4. Помощ за избор 46/50
    От blagoy във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 14-04-13, 08:31
  5. помощ за избор на dvd с usb
    От Firefox във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 7
    Последно: 02-12-09, 11:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе