Резултати от 1 до 10 от общо 10

Samsung S95D запис на предаване.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Samsung S95D запис на предаване.

Привет !
    Скоро взех този ТВ. Много добър дисплей , но май само това. Като поддръжка на медиа формати , в сравнение с предния ми /UE49KS7500/ - дърво ! Много орязан , заради това си взеh nvidia shield.. айде още 400+ лв, но поне тя не пропуска медиен формат /засега/.

Втора горчивина ... С изненада открих , че запис на предаване и timeshift липсват. Какво ли не пробвах - без успех. Ползвах го /запис на предаване/ на стария 2-3 пъти в месеца , но не за да му се радвам, а защото ми е нужно.
    Днес от поддръжката ми казаха ,че за нашия регион е забранена тази функция. Браво ! Кой знае още какво ще открия , дето няма да ми хареса

Знаете ли как се лекува записа и timeshift. Второто реално не ме интересува.
    Четох тук - там , че от сервизното меню региона се променя /показвам цитат по-долу/
    .....................................................

Found a workaround. Go to service menu using remote control button combination:

Press menu, go to settings, go to the sound setting and make sure it's set to "tv speaker" then, while the tv speaker is selected press: MUTE, UP, DOWN, OK (center of directional pad), MUTE

Then enter 1234 (via mobile remote)-> select OPTION -> OK -> Local Set (EU) -> OK -> select EU_TOTAL -> OK

Which the TV off. Wait a minute and switch it back on.
    ..............................................

Пробвах , но влизам в hospitality mode и от там не намирам това , което е в описанието. Ще съм благодарен на някой , който да ме упъти .. или каже къде греша .. До hospitality mode влизам с оригиналното дистанционно. След това от софтуерното в телефона, защото няма как да избера цифрите от оригиналното.

Второ , безопасна ли е тази промяна , която е описана ?

Много ви благодаря !
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-05-25 в 18:27.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung S95D запис на предаване.

Цитат Първоначално публикувано от cuci1 Виж публикацията
    Привет !
    Скоро взех този ТВ. Много добър дисплей , но май само това. Като поддръжка на медиа формати , в сравнение с предния ми /UE49KS7500/ - дърво ! Много орязан , заради това си взеh nvidia shield.. айде още 400+ лв, но поне тя не пропуска медиен формат /засега/.
    https://developer.samsung.com/smartt...fications.html

Втора горчивина ... С изненада открих , че запис на предаване и timeshift липсват. Какво ли не пробвах - без успех. Ползвах го /запис на предаване/ на стария 2-3 пъти в месеца , но не за да му се радвам, а защото ми е нужно.
    Днес от поддръжката ми казаха ,че за нашия регион е забранена тази функция. Браво ! Кой знае още какво ще открия , дето няма да ми хареса

Знаете ли как се лекува записа и timeshift. Второто реално не ме интересува.
    Четох тук - там , че от сервизното меню региона се променя /показвам цитат по-долу/

Функцията PVR (Personal Video Recorder) и Timeshift на телевизорите Samsung не е достъпна във всички европейски държави поради регионални ограничения, свързани с авторски права, законодателство или маркетингови решения на Samsung. Конкретната наличност зависи от модела на телевизора и държавата, в която е закупен, тъй като софтуерът (фърмуерът) често е конфигуриран спрямо местните регулации.Информация за европейските държави:

1. Държави, където функцията обикновено е налична:
      • Германия, Австрия, Швейцария: Според информация от Samsung Support и потребителски форуми, PVR и Timeshift са поддържани на много модели в тези страни, когато е свързано подходящо USB устройство.
      • Великобритания: Потребители съобщават, че функцията е достъпна, но може да изисква специфични настройки или съвместимо устройство.
      • Франция, Холандия: Някои потребители отбелязват, че телевизори, закупени в тези държави, поддържат PVR/Timeshift, но това може да зависи от модела.

2. Държави, където функцията е ограничена или недостъпна:
      • Италия: Samsung Италия е деактивирала PVR и Timeshift на някои модели, вероятно за да избегне допълнителни такси или регулации, свързани с авторски права.
      • Румъния: Потребители в Румъния често съобщават, че PVR и Timeshift не са налични на телевизорите Samsung, въпреки че други марки като Sony и LG предлагат тези функции. Това предполага, че ограничението е специфично за Samsung в този регион.
      • Полша: За модели от 2022 и 2023 г., закупени в Полша, PVR и Timeshift често са деактивирани, което се потвърждава от потребителски дискусии и оплаквания.
      • Други източноевропейски държави: В страни като България, Унгария или Чехия няма ясна информация за поддръжка, но потребителски опит предполага, че функцията може да е ограничена, подобно на Румъния и Полша.

3. Причини за ограниченията:
      • Авторски права: В някои държави записването на телевизионни програми може да нарушава закони за авторски права или да изисква допълнителни лицензионни такси, което кара Samsung да деактивира функцията.
      • Регионален фърмуер: Телевизорите са програмирани с фърмуер, специфичен за региона, който може да блокира PVR/Timeshift. Опитите за промяна на региона (напр. чрез сервизно меню) често не дават траен резултат.
      • Маркетингови решения: Samsung може да ограничава функции в определени региони, за да насърчи закупуването на по-скъпи модели или да избегне допълнителни разходи (напр. такси в Италия).

Как да проверите за вашия телевизор:

• Ръководство за потребителя: Проверете спецификациите на вашия модел в ръководството или на сайта на Samsung за вашата държава. Търсете информация за „PVR“ или „Timeshift“ под „Recording Function“.
    • USB устройство: За да работи функцията, е необходимо съвместимо USB устройство (препоръчва се външен твърд диск с поне 5400 rpm и 1.5 GB свободно пространство). Устройството трябва да бъде форматирано от телевизора, което ограничава записите само до същия телевизор.
    • Сервизно меню: Някои потребители се опитват да активират функцията чрез сервизното меню, но това може да анулира гаранцията и не винаги е успешно.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

На S90C се активира по начих, който H2 беше пускал в голямата тема на марката.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Burgas

За медийно съдържание с Plex няма да имаш никакви проблеми.

6. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Благодаря ви за отговорите ! Ще пробвам.

Да питам за стария нещо ? UE49KS 7-ма серия , извит.

Ако е за нова тема, модераторите да трият , ще пусна нова.

Преди да взема новия , стария UE49ks 7-ма серия започна да прави проблеми. Особено зимата.Като се върнем от някъде и го пусна , в долната част на дисплея цветовете се размиваха в зелено-лилаво , но имаше образ. Като поработи около 20 мин и загрее един вид - се опаравя. Да, но след като взех новия телевизор , този стоЯ около 3-4 месеца без да се пуска.Викам ще го дам на синковеца.Не е лоша машината.Чете всякакви формати , записва, с една дума всичко , което новия не може. Но след като го поставих и пуснах - по средата лилава решетка , но не по целия екран.Като пипам по менюто се променя формата и размера на решетката.Та думата ми е дали може да се оправи.На първо четене в един сервиз - казаха ми че дисплея е заминал и не си струва ремонта.Без да го гледат , само по снимка.
    Бях го оставил в един момент около час включен , да позагрее, да се освести, но така и не се оправи.

Вашето мнение какво е ?

Отново - благодаря ви !

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

cuci1
    дисплея е заминал - за смяна

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

В продавалника на части.
    Едва ли има вече нови такива дисплеи. А дори и да откриеш, то цената ще е Космос!

10. Novice
    Тук е от
    Jan 2025

Благодаря !

Е, изтекла му службата ..

Какво съм се надявал и какво е реално .. две различни неща. Пишат инак : T-con , лентови кабели , само не и дисплей

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Правилно пишат.
    Само се опитай да намериш изправни за точно твоя панел. И да ги смениш сам.
    Едва ли някой специалист ще се заеме, предвид рисковете да стане по-зле или да не се получи нищо.
    Все пак тв е работил и всички детайли стареят. Моделът е около 2016, ако не ме лъже паметта.
    Отделно препрограмирането на контролера с точния firmware, което също струва пари.
    Успех!
    p.s.Вече взимат и такса за диагностика, в случай, че клиентът се откаже да ремонтира уреда!
    Иначе преди около година ремонтът без частите беше над 200лв. за този диагонал.
    Потърси в нета - имаше ценоразписи.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря !

Е, изтекла му службата ..

Какво съм се надявал и какво е реално .. две различни неща. Пишат инак : T-con , лентови кабели , само не и дисплей
    Възможно е , да е T-con board, но за това трябва да се направи диагностика в сервиза.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Приемник 4К за запис на предаване и stream
    От Napster във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 3
    Последно: 19-09-17, 23:12
  2. Ново ТВ предаване „Мисия моят дом”
    От deveca във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 15-05-07, 11:02
  3. Безжично предаване на A/V сигнал
    От newhope във форум Аудиотехника
    Отговори: 6
    Последно: 18-10-06, 02:50
  4. Хардуерно предаване по ТЕЛЕВИЗИЯТА
    От didoriginal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 16
    Последно: 23-02-03, 18:36
  5. Столът!Много тъпо предаване!
    От Заека във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 17
    Последно: 07-02-03, 10:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе