Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 37

SONY BRAVIA 40W4000 - Евроком кабел - Kартината прескача

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re: SONY BRAVIA 40W4000 - Евроком кабел - Kартината прескача

Днес си сложих цифрова, само дойдоха сложиха кам отзад на сони-то и това беше. Имам въпрос : защо на всяко сменяне на канала 1 сек. мисли докато разчете канала ?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от toni.penkov
    Днес си сложих цифрова, само дойдоха сложиха кам отзад на сони-то и това беше. Имам въпрос : защо на всяко сменяне на канала 1 сек. мисли докато разчете канала ?
    Ако е една сек. е изключително добре. Обикновено отнема поне 2. Да не кажа, че с някои приемници е и повече.

4. Тук е от
    Jan 2009

lazarus18,

По точно казано е между 1 или 2 сек при мен. Имам друг по-голям проблем : през 2 дни или когато му хрумне тв-то ми не иска да пусне част от каналите и стои надписа " избраната програма не е настроена " ,дефакто съобщението което стои тези 1-2 сек. винаги и после се пуска канала само ,че в случая не тръгва. Понякога с включване и изключване се оправя , понякога се налага наново да пусна тъсена на диг. телевизия.
    Като цяло голяма загадка. Може ли да е от качеството на модула който са ми дали от Евроком ? Как да направя ъпдейт на софтуера на тв-то ?

Пуснал съм си 3 ХД канала и в момента дават аустралиан опен по евроспорт ,картината е HD native и не съм виждал нищо по хубаво.
    Имам и два други въпроса :
    1. имам опция само за motion flow ,но не и за 100hz . Всъщност това едно и също ли е при Сони ?
    2. коя е опцията която пуска при сони 24 кадъра за филми. 24p ?

5. Тук е от
    Apr 2005

Здравей! Аз отскоро съм притежател на SONY 32V4500.И при мене при цифрова телевизия след един ден ми се губят HD каналите те са три Фешън, Melody Zen tv, Luxe tv.Та всеки ден сканирам на ново.Мисля ,че няма лек затова.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Имам Sony 32E4030 засега нямам нито един от изброените проблени...гледам цифрова кабелна включително и 4HD канала...наверно проблемите идват от доставчика...
    П.П. DVB-C тунера на 32V4500 HD ли е...

7. Тук е от
    Apr 2005

HD e/Щом гледам HD канали.Даже тези от цифровата телевизия (техниците),като идваха да ми поставят техният си приемник се учудиха че хващам HD канали.Техният приемник струвал 360лв.И нищо чудно за в бъдеще да ги кодират.

8.  

9. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Кам модулът е от най- евтините и предполагам за това зацикля. Когато дойде техника, ме предупреди, че е възможно да блокира и ако се случи да гася и да вадя картата от слота за няколко секунди. При мен това не се налага- просто разцъквам програмите или превключвам няколко пъти между аналогова и цифрова и се оправя. Направило ми е впечатление, че модула се побърква когато сигналът е яко омазан(пикселизиран). Иначе мен отдавна ме отрязаха от HD каналите и сега се чудя дали има смисъл от уравнението 3 HD канала= 17лв!
    Относно времето за реакция при смяна на каналите, считам, че е нормално- съседа е със сет топ бокс и при него ми се струва дори по- бавно, но в интерес на истината не съм засичал.

10. Тук е от
    Jan 2009

kaloman,

Ако поискам по хубав или скъп дали ще ме наругаят от Евроком ? Можеш ли да ми обясниш кое е кам модула и дали мога аз да си купя и да сложа картата в него която са ми дали от Евроком.

11. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Здрасти, toni.penkov! Тук можеш да видиш как изглеждат модула и картата. На тази страница можеш да разгледаш различните модули- на мен ЕК ми дадоха първия(78 лв.). Ако скролнеш надолу ще видиш модулите на SCM - 120 лв. и TechniSat - 108 лв. и 126 лв. Разглеждаш само тези на които пише че са за Кейбълтел и Евроком. Според мен е добре да се убедиш в качеството на сигнала, обикновено техниците от ЕК не си дават много зор, но си има начини! Тук информацията е доста стара, но може да ти свърши някаква работа. Според мен проблемите са от сигнала и при добър такъв, би трябвало да става и с евтиния модул. Поне аз така гледам.

12. sve
    sve е офлайн

Тук е от
    Dec 2007

Имам от 20-тина дни Сони 32Е4000.
    Все още съм на аналогова, но имам хубав сигнал защото картината ми харесва, или явно не съм много претенциозна.

В магазина имах чувството, че си купувам най-малкия тв на този свят. В моята мини къща ми се стори огромен, а сега вече ми е малък. Но задраве да е - това е само първият ми лсд тв. Харесва ми и рамката, която е чисто бяла (в магазина ми изглеждаше шокиращо, но приех предизвикателството). Това е супер решение, ако стената отзад е бяла, както е при мен.

1.Имам въпрос за цифровата тв: какъв точно модул за карта и от къде да си купя, за да нямам проблеми с цифровата, защото ако изобщо ми дадат някакъв ще е най-евтиния - живея в малък град. Проблема с преминаване от програма на програма за ок. 1-2 сек. съществува ли и когато се ползва този модул? Другия ми проблем е, че съм чувала, че при цифровтата тв програмите са подредени от кабелния оператор и не могат да се преподредят. На КейбълТел съм.

Някой правил ли е връзка с РС. Занесох РС-то на ремонт, показах им книжката на ТВ-то и те решиха, че дори и да имам HDMI на видео картата, а аз нямам, трябва да ползвам входа на ТВ-то, който е "РС in". Поръчах си кабели за звук и картина, но когато ги свързах и пуснах филм на РС-то до ТВ-то стигаше само звук и излиза надпис - няма картина. Какво пропускам .......?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

1. Модула, който ти трябва е този:
    http://www.digitalplus-bg.com/moduli.html - гледай последните 2 на страницата.
    Моя съвет е да вземеш от Кейбълтел ако го дават безплатно и да пробваш с него как работи.
    Принципно при Кейбълтел може да се разместват каналите, но това се прави от приемника. При теб това ще зависи от тунера на телевизора, който предполагам също има тази опция. Със модула дори е възможно да отнема повече време за превключване на каналите, но не вярвам да е повече от 2-3 сек., което е в рамките на нормалното.

Да разбирам ли, че си ползвала VGA кабел във D-Sub /PC/ входа на телевизора? Или HDMI? Каква резолюция подаваш и на каква честота. Този модел няма проблем да приеме 1920х1080@60Hz от компютър през HDMI входа си.

14.  

15. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от sve
    Имам от 20-тина дни Сони 32Е4000.......

По точка 1- не мога да дам информация за това кой модул е най- добър, понеже аз ползвам само най- евтиния и той бачка. Да има закъснение ! При мен на Евроком няма никакъв проблем с подредбата по собствен вкус!

За връзка с РС- аз никога не съм ползвал входа "РС in", но за сметка на това с кабел DVI- HDMI изкарах чудесна Full HD картина.

P.S. Прегледай настройките на видеокартата!
    Виждам, че си жена- дръпни някой техник на Кейбълтел и го помоли да ти обясни за модулите...... абе ти знаеш как!

Успех!

Sorry, lazarus18 , писали сме заедно!

16. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Грешка!

17. Тук е от
    Dec 2007

KonanVarvarina,купих си вчера 32Е4000 и сега трябва да си купя прословутия модулл.Съвет какъв да бъде-на Кейбълтел съм?

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

gadaesht,поздравления...добър избор...относно модула немога да ти дам препоръки за съжаление...самият аз съм без модул,в основният пакет които ми предлага моят цифров кабелен доставчик са около 120 TV програми включително 4 HD канала, около 20 радиостанции, всичко това не е кодирано и нямам нужда от модул за да ги гледам...кодираните са окло 5-6 филмови канала и аз ако искам да ги гледам трябва да се снабдя с модул и карта срещу допълнително заплащане което за сега не смятам да правя...не знам как стоят нещата при Кейбълтел...всички програми ли са кодирани...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Sony bravia problem
    От Serafim Hristov Kuzov във форум Sony телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 27-12-14, 23:42
  2. LCD LED Sony Bravia
    От vania91991 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 26-12-11, 16:50
  3. Sony Bravia
    От Anteri във форум Sony телевизори
    Отговори: 16
    Последно: 01-09-10, 22:54
  4. Съскане от Sony 40W4000.
    От miladinov във форум Sony телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 01-03-09, 20:03
  5. Къде в София може да се види и купи SONY 40W4000 ?
    От vazmutenuser във форум Sony телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 24-06-08, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе