-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Едно питане към собствениците на 40' и 46' EX500:
 Някой от вас гледа ли SD телевизия с външен сателитен приемник и ако, как е качеството на ъпскелването на PAL през SCART и HDMI?
 С неговия тунер е ясно, че е зле, но с външен...?

P.S. ... каква е разликата между моделите EX500 и EX508?

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения   Цитат:  

Първоначално публикувано от avelion   Същата драма и при мен с W5500, днес ще идват да мерят, на теб какво ти отговориха тия нефели от СКК, и въобще идваха ли да правят нещо ? 

Дори и ни си направиха труда да дойдат кретените. А говорих с тях 4 пъти. Последният от които беше с молба да дойдат да си разкарат кабела. От неделя ставам клиент на Булсат но с мое HD оборудваве

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  P.S. ... каква е разликата между моделите EX500 и EX508?

би трябвало 508 да има DVB-S2 тунер

Първоначално публикувано от soon   P.S. ... каква е разликата между моделите EX500 и EX508?[/color][/b] 

Погледни FAQ
 https://forum.setcombg.com/index.php/topic,44706.0.html
 разликата е в тунерите и дизайна на корпуса

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Здравейте отново! 

Все още нищо не съм взел ( от това което дискутирахме преди време ), сега гледам, че EX500 при Деком ще ми излезе към 1500 лв., като си мисля, че цената е убиец и наистина си заслужава, но искам да чуя и вашето мнение (отново) като разбиращи хора.

Струва ли си модела за тази цена и наистина ли е един от най-добрите Сони модели, особено що се отнася до цена/качество и ще сгреша ли ако в крайна сметка купя него ?

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Blazer, модела си заслужава и последния лев на тази цена, но аз бих си купил братчето му, EX508, който е с DVB-S2 тунер. За съжаление, когато си купувах моя, този модел го нямаше на пазара.  

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Не е много ясно как се държи вградения сателитен тунер с родните оператори.
 Като цяло всички вградени тунери са доста орязани и както се оказва със сериозни проблеми.

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Да, съгласен съм, но е по-добре да го има, нали? А проблемите могат да се оправят с нов firmware, предполагам. 

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Е, за един тунер пък струва ли си повече от 100 лв. отгоре да се даде ? Нали всичко друго си е едно и също ? Също така нали и EX500 си има вграден HD тунер, каква е толкова разликата между неговия и този при EX508 ? 

Другото, което е, че съм на Булсатком и реално аз този тунер няма как да го ползвам, по-добре да си дам 50 лв. и да взема един HD приемник с HDMI изход за по-добра картина.

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Blazer, те говорят за сателитен тунер! 

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  вграденият dvb-s2 тунер ,напрактика представлява вграден сат-приемник ,с определени опции и меню за настройки на трнспондери ,спътници и т.н.CI+ работи с кам и различни карти. (както и диабло кам с емулатор за всички
 кодировки,без необходимост от смарт карта)

Първоначално публикувано от Blazer   Другото, което е, че съм на Булсатком и реално аз този тунер няма как да го ползвам, по-добре да си дам 50 лв. и да взема един HD приемник с HDMI изход за по-добра картина.  

Реално, точно този тунер ти трябва, щом си на Булсатком. Ще се отървеш от скапания им приемник, с който си в момента. А за Булсаткомския HD приемник можеш да прочетеш много "ласкави" отзиви в техния форум. :))

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Е, нали от всички оператори, единствено при Булсатком не можеш да си ползваш тунера на телевизора и директно да си вкараш картата в него, или това не важи за този dvb-s2 тунер на EX508 ? Ако може малко разяснения около ситуацията. 

Също така какво му има на HD приемника, явно не си струва ли, какво ?

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  Blazer,
 Ето малко инфо:

ВИДОВЕ ТУНЕРИ
 DVB-S (сателитен тунер) използва QPSK, 8-PSK или 16-QAM, 33—38 Мбит/с
 DVB-S2 (сателитен тунер, стандарт от 2004 г) използва QPSK, 8PSK, 16APSK или 32APSK,
 DVB-C (кабелен тунер) използва QAM: 16-QAM, 32-QAM, 64-QAM, 128-QAM или 256-QAM,
 DVB-T (ефирен тунер) използва 16-QAM или 64-QAM (или QPSK) съвместно с COFDM и йерархическа модулация.
 DVB-T2 (ефирен тунер, нов стандарт) използва QPSK, 16-QAM, 64-QAM, 256-QAM.

По-подробно е описано тук:
 https://forum.setcombg.com/index.php/topic,42823.0.html

-   Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения  По-подробно разяснение за DVB-S2 от това не намерих:

http://www.hellas-sat.net/files/file/EBU_DVB_S2.pdf