Аз не мога да разбера, каква е драмата?
Или просто, гроздето е кисело.
26" LCD и по-малко
32" LCD
37" LCD
40" LCD
42" LCD
46" LCD
47" LCD
52" LCD
55" LCD
60" LCD
65" LCD
Аз не мога да разбера, каква е драмата?
Или просто, гроздето е кисело.
Не знам защо реши че си го изкарвам на други марки.
А да не би само Сони да предлагат 50хз-ови панели или софтуерни технологии за подобряване на картината?
Това което искам да кажа е че има много хора с модели с 50Hz-ови панели които са доволни.
Аз съм доволен примерно то 42W650, тазгодишните модели като 42W705B са наследник, може да провериш в амазон че има много доволни потребители от този модел.
Моделите с motionflow 200 и 50Hz са в ниските класове на Сони, както е и при всички други марки.
Които иска да си купи по-висок клас, и това няма общо какво е било през 2005.
За мене многоядрените процесори са до голяма степен маркетингов трик особено при средният клас модели, поне до като телевизорите не станат с операционни системи(както Филипс започнаха с андроид примерно).
До тогава, мен ме интересува единствено дали примерно на моят клас(среден или висок) телевизор филмите, телевизията и приложенията вървят както на някой Самсунг от същият клас с двуядрен процесор. Аз съм имал Самсунг F6500 за малко, Full HD филмите вървят по същият начин като на W805 и мен никак не ме вълнува колко ядра са вътре в сонито.
Сега при Самсунг смарт приложенията вървят по-добре, но по принцип при телевизорите едно 90% от приложенията са пълна трагедия а за другите не ти трябват 4 ядра.
Друг е въпроса че потребителя като види 2 ядра, 4 ядра .. и си вика леле това е звяр. В деиствителност това все още не компютър.
Аз имам 2 телевизора, който са с 50 Hz матрици и имат много добра плавна картина без никакви насичания, тресене и тем подобни дразнещи ефекти-дефекти. При Sony 50 Hz модели не знам защо, но винаги тресат/насичат в определени моменти картината особенно, когато имаме движение на камерата по хоризонтал. Не толкова панела (въпреки важността му), а качеството на вложения процесор е тайната на успеха за добра обработка на картината,
@augata,
не съм искал да се заяждам, просто за цените исках да кажа, че все пак от нашия пазар ще си купувам тв, независимо от това, че от технотата ни прецакват с тези им цени!
Хмм да ти няпомня ли от старите ти постове колко и какви телевизори си си купил ? Нищо лично - просто се радвам че си слязъл на земята...
А за второто - това е въпрос на софтуер(алгоритми). Поставяните в съвременните телевизори процесори имат достатъчно капацитет да вършат изискваните от тях задачи.
http://www.hdfever.fr/2014/02/26/test-sony-kdl-65w855a/
https://blog.sony.com/press/sony-stores/
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1393486608
Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-02-14 в 20:35.
@hristoslav2,
нищо лично, но грешката в случая е моя, че ни се ме разбрал правилно. Към този момент имам общо 6 телевизора от които 2 са с 50Hz-ви матрици. От тях 3 са ми основни Philips и са поредни годишни модели 9 серия.
Някой има ли представа този модел - Sony KDL-42W829, с каква матрица е, с какво 3D(Активно или Пасивно) дали ще се предлага в БГ?
Sony KDL-42W829 3D LED tv kopen - Ontdek wat jij kunt besparen!
Не е ясно още с какъв панел е, но доколкото видях е с активно 3D. Предполагам е с VA.
Със сигурност ще се предлага и в БГ, но може би не под това моделно наименование.
В Англия вече го предлагат, макар да не е наличен все още ------> Sony KDL42W829
Но пък е наличен 50" модел ------> Sony KDL50W829B
По досегашни наблюдения, 42-инчовите панели винаги са били с пасивно 3Д.
Но... може междувременно да са започнали да произвеждат и такива с активно...
Ако не си разбрал че 2К моделите на Сони си отиват ще го разбереш след 1-2 години със сигурност. Искам да ми кажеш от къде да си купя 32" Сони което да е със 100Хц панел, защото аз държа да е с такъв. Търся такъв телевизор на марката от вече 1 година и като гледам няма да ме огрее и тази и по-другата също, за това ще се купува Самсунг с гаден двуядрен процесор
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-02-14 в 18:59.
Явно не познаваш добре производството на видеопанели и предлагането на пазара. Двата типа се предлагат от години...
LCD Panel Selection (105 models) - Panelook.com
Чуденето ти за избор е за друга тема!!
mod/edit
Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-02-14 в 18:56.
Купувай си каквото ти харесва, аз не виждам смисъл да се заяждаме по детски.Може да се замислиш защо са решили на малките размери да слагат такива панели.
В момента 32 инчовите панели се слагат на ниският клас телевизори и ти препоръчвам да си вземеш поне 42 инча ако нямаш ограничения в пространството.
Миналата година имаше доста спорове дали панела на 32W650(T320HVF01.0 Datasheet download - Panelook.com) е 50 или 100Hz,
За мен панела на 32W650 е адекватен за размера на телевизора и повечето хора са доволни (http://www.amazon.co.uk/Sony-KDL32W6...eywords=32W653). Ако си голям ценител просто си вземи по-висок клас телевизор.
От една година търсиш и не намираш а? Ами явно въобще не си търсил.
Ми да беше попитал, щяхме да те насочим към Sony 32HX750. Предполагам, не се съмняваш, че е 100Hz.
Ето, може да провериш дали го имат в наличност -------> SONY BRAVIA KDL-32HX750
Този пост е редактиран от Momchil; 28-02-14 в 21:25.
Здравейте,
от постовете тук оставам с впечатлението, че има доста компетентни хора на тема Sony и искренно се надявам да можете да ми дадете съвет за моят проблем.
Притежавам Sony KDL-40EX650 и преди два дни си взех CA модул от Blizoo. Ситуацията е следната: вкарвам модула в слота (правил съм го на изключен и включен телевизор, ако има значение) - пускам цифрова настройка за каналите и избирам честотата 754MHz оказана от оператора - намира каналите, но за да получа образ и звук е необходимо да извадя модула и отново да го вкарам, за да започне процеса по authentication. От тук нататък всичко е наред до момента, в който не изключа телевизора. При следващото включване няма и помен от каналите. Не запаметява нищо и цялата процедура описана по-горе е необходимо да я правя всеки път щом реша да гледам нещо.
Опитах се безжично да ъпдейтна фърмуера, но ми даде грешка 7011. Опитах да го ъпдейтна чрез флашка и отново даде грешка. Reset-нах телевизора по двата възможни начина, които намерих в интернет, но и това не даде резултат.
Дали този проблем има някакво адекватно решение или да се ориентирам отното към set-top-box?
Благодаря Ви за отделеното време.