Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 100 от 135 ПърваПърва ... 50909899100101102110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2014

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    zgk,

Заслужава си, а и цената му е добра.
    Да но се оказа,че цялата гама телевизори на Сони,за 2014 г. са без предпазно стъкло.Май на този свят няма пълно щастие.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Е ти си първия човек в този форум, на когото, предпазното стъкло му е приоритет при покупката.

Ако говориш за стъкло, тип Gorilla, разбира се. То и при останалите марки телевизори, едва ли ще намериш такъв.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от john_lennon Виж публикацията
    Да но се оказа,че цялата гама телевизори на Сони,за 2014 г. са без предпазно стъкло.Май на този свят няма пълно щастие.
    Откъде е тази информация, че ми стана интересно..

5. Тук е от
    Apr 2014

Така каза представителя на Сони в Техномаркет. Разбира се веднага пипнах екрана и се оказа вярно.Пръста ми предизвика нещо като бъркане в пясък. После отидох и опипах всички марки телевизори. Оказа се, че другите сиимат стъкло. Сега отново ще се насоча към Филипс 55-6008к. Без предпазно стъкло си е много рисковано. Неволно можеш да "порежеш" екрана с нещо.

Ако някой имам мнение за екрани без предпазно стъкло,да сподели,рисковете.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-04-14 в 20:48.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Хмм странно, не съм се интересувал по въпроса..Явно Сони са взели да икономисват от всичко, само и само да останат конкуретноспособни на пазара.

For Sony's Bravia
    Утре ще се поразровя за някаква информация по въпроса.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-04-14 в 21:10.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Е, то това не е ли нормално за VA панелите? Т.е. не може да сравняваш на пипане IPS и VA, при VA видимо създаваш размазване, докато при IPS не толкова. Другите няма стъкло, просто си пипал IPS панели и за това не ти е харесало това, което си видял на VA.

0123.jpg

Sony W6 от 2013г. го пипах и си създаваше доста размазване, понеже имаше умрял пиксел и беше мостра и ми позволиха да го масажирам, така че и той може би е нямал gorilla glass?
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 12-04-14 в 22:40.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

То и аз не мога да разбера какво стъкло е пипал, като такова всъщност няма. Върху матриците има нанесен предпазен слой, но той далеч не е стъкло.

10. j90
    j90 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2012

Предполагам че защитния слой е достатъчен да си почисти човек телевизора микрофибърната кърпичка или ако детето пипне екрана или го чукне с балон или топка!?Не съм забелязал да има стъкло върху телевизорите все пак не са телефони с тъч скриин че да ги крият с стъкло.Интересна тема с това стъкло.

11. Тук е от
    Apr 2014

Въпросът със стъклото възникна в момента когато се приближих до един изложен Сони 815,пипнах екрана и тъкмо да кажа ...донесете ми един такъв...видях че пръстът ми потъна,а екранът видимо се размаза. Момчето от Сони веднага каза...нямат предпазно стъкло...За човек като мене,това беше достатъчно да се откажа от покупката.Поне за сега.Аз съм 100% Българин от предишното поколение,и обичам нещата да си имат "тел и пирон". Харесва ми у новите Сони,че имат тънка алуминиева рамка,тя създава усещане за сигурност,особено в сравнение с безрамковите модели но пък от друга страна ми прави силно впечатление,че са ама много тънки.Дали това е технология или икономия не знам.Но липсата на предпазно стъкло не е надеждно.Сравнявам го с 3 телевизора на Сони които имам:14, 21 и 32 инча,всичките с предпазно стъкло.Преживяли са и удари и падания от поставките,но до сега всичките работят без ремонт.Един огромен екран в хола винаги може неволно да бъде ударен или одраскан от нещо.Може и да падне.Ако няма "нещо" което да го предпазва,това със сигурност ще унищожи телевизора.Май едно време си беше по лесно.Обявяват,че ще "пускат" телевизор.Отиваш в магазина.Стоиш 2 дни и се записваш.После редовно проверяваш дали са ти го докарали.Защото пропуснеш ли реда ,дават го на друг.В един момент,обикновено след 7-9 месеца,ти излиза късмета.Няма марки,няма пиксели,няма нищо.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Явно ще бъде много натоварен при теб тв -то.Няма да намериш с такова стъкло,а ако много държиш-отиваш при някой джамджия и .....Успех в избора...

13. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Единственият по-безопасен вариант за който се сещам е телевизора да се закачи на стена.
    Дори за модела на Sony няма да ти се налага да купуваш допълнителна стойка. Тази, която е в комплекта, става и за монтиране на стена.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от john_lennon Виж публикацията
    Въпросът със стъклото възникна в момента когато се приближих до един изложен Сони 815,пипнах екрана и тъкмо да кажа ...донесете ми един такъв...видях че пръстът ми потъна,а екранът видимо се размаза. Момчето от Сони веднага каза...нямат предпазно стъкло...За човек като мене,това беше достатъчно да се откажа от покупката.Поне за сега.Аз съм 100% Българин от предишното поколение,и обичам нещата да си имат "тел и пирон".....Няма марки,няма пиксели,няма нищо.
    Допреди 4 години масово се използваха матови дисплеи, при които вместо гланцов предпазен екран имаше полимерна матова мембрана върху матрицата. При лек натиск върху мембраната/с VA матрица се забелязва обезцветяване и размазване. Вероятно с цел да се произведе по-тънък телевизор, от Сони са решили да премахнат акрилният предпазен екран и да преминат само на мембрана. Все пак предпазното "стъкло" е дебело 4 милиметра. Закачи го на стената , направи му застраховка и няма да имаш проблеми.

Ив CRT-тата има пиксели..то и за това се учудих на писаното от теб няколко поста по назад, че си се страхувал, че ако го счупиш щели да се посипят пиксели по пода :rolleyes: няма такова нещо - невъзможно е.

16. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

Здравейте. Имам въпрос към потребител @hristoslav2 та питането ми е кога долу горе таблицата с новите модели 2014 ще има завършен вид?
    Благодаря предварително

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Едва ли ще е скоро..поради липсата на каквато и да е подробна информация в нета.
    Като намеря нещо, ще го кача във втори пост на темата.

http://www.hdfever.fr/wp-content/upl...-Sony-2014.jpg
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-04-14 в 19:06.

18. Тук е от
    Apr 2014
    Живее в
    Варна

А каква е разликата между IPS матрица и AMVA ? Чудя се коя е по добра и не знам към коя да се насоча, по принцип знам че IPS е по хубав по отношение на качество на картината и не вреди на очите, но за динамични сцени не се справя толкова добре колкото VA панелите примерно.
    По принцип гледам основно моделите на SONY но не знам към кой модел точно да се насоча.
    Телевизора ще се ползва за гледане предимно на мачове, пиша в тази тема защото държа на тази марка
    Нещо от рода на 32" 39" 40" 42" ?

mod/edit
    Темата не е за избор! Прочети внимателно какво пише в началото на първи пост.
    IPS - голям зрителен ъгъл и нисък контраст
    VA - голям контраст и малък зрителен ъгъл

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post434107
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-04-14 в 21:04.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе