Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Sony ?

Гласували
584. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

18 3.08%
  • 32" LCD

159 27.23%
  • 37" LCD

33 5.65%
  • 40" LCD

218 37.33%
  • 42" LCD

34 5.82%
  • 46" LCD

70 11.99%
  • 47" LCD

3 0.51%
  • 52" LCD

10 1.71%
  • 55" LCD

34 5.82%
  • 60" LCD

3 0.51%
  • 65" LCD

2 0.34%
Страница 80 от 135 ПърваПърва ... 3070787980818290130 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 2015
Like Tree155Одобрявам

Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от javorenator Виж публикацията
    Аз успях да открия само X-Reality
    Не е ясно какави са процесорите, които се ползват и как се развиват във времето, освен информацията че са двуядрени за X-Reality Pro.Но като нищо може да имат и с повече ядра, а дори и да са останали двуядрени, знаеш че има много различни видове процесори. По скоро Сони трябва да си развива смарт платформата.

Това за 4 ядрените процесори на самсунг си е маркетингов трик според мен, не е ясно нужни ли са тези 4 ядра въобще.Все пак смарт платформата на самсунг все още не е пълноценен андроид(компютър), на който може да правиш всичко.
    X Reality Pro не е двуядрен процесор просто има 2ри отделен чип който е за по-добър upscale и less noise...
    Не знам за теб но мен лично мен дразни когато си включа ТВ-то и 2 минути да не приема нищо защото си зарежда OS, това си е от процесора. Телевизора също забива в някой случай при стриймване от PC към TV за гледане на филми с голям битрейт пак защото процесора е слаб и не може да ги поеме.

И като даваш 3 бона за телевизор мисля че могат да сложат нещо по-бързо от по за $15-20
    Този пост е редактиран от augata; 08-01-14 в 14:09.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от augata Виж публикацията
    X Reality Pro не е двуядрен процесор просто има 2ри отделен чип който е за по-добър upscale и less noise...
    Не знам за теб но мен лично мен дразни когато си включа ТВ-то и 2 минути да не приема нищо защото си зарежда OS, това си е от процесора. Телевизора също забива в някой случай при стриймване от PC към TV за гледане на филми с голям битрейт пак защото процесора е слаб и не може да ги поеме.

И като даваш 3 бона за телевизор мисля че могат да сложат нещо по-бързо от по за $15-20
    Прав си но аз си мисля че това е при много телевизори някои са по стари платформи а други и днес са супер бавни.
    Едва ли в това е само проблема.
    Аз съм с 42w807 и е много бърз при включване(превключването на канали е по-бавно), като го включа телевизията тръгва веднага , Sony Entertainment Network се зарежда малко по бавно но телевизора вече работи.

4. Тук е от
    Dec 2013

PKG4.001EUA
    Благодаря Ви javorenator за съдействието.
    Интересно, и аз съм с тази версия, което означава, че проблема е на друго място. Между другото пробвах да вържа телевизора твърдо през LAN с кабел но нямаше резултат. Internet си работи но SEN все още е с много малко приложения или понякога казва, че са недостъпни. Когато избера от настройките "Обнови Интернет съдържание" ми изписва, че "Интернет съдържанието е готово", но това не променя нищо в приложенията на SEN.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Не съм разцъквал всички модели от 2013 година така че не мога да направя точно сравнение. Но поне на хартия Сони вече са в дъното заедно с Тошиба и най-ниските серии на другите производители, по бързина на процесора. Лично изпробвах 58TL7735 и си е почти същото дръвце по бързина като Сони. Даже има и един минус повече, първоначалното зареждане за което говорех там се точи почти 3-4 минути и е супер изнервящо, но все пак Тошиба са си доста бюджетни серии и струват наполовина колкото едно Сони така че им е простено донякъде .
    Този пост е редактиран от augata; 08-01-14 в 19:14.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    Кой е производителя на този нов размер матрици 48' ?
    LCD Panel Selection (4 models) - Panelook.com

7. Member
    Тук е от
    May 2013

Не съм разцъквал всички модели от 2013 година така че не мога да направя точно сравнение. Но поне на хартия Сони вече са в дъното заедно с Тошиба и най-ниските серии на другите производители, по бързина на процесора. Лично изпробвах 58TL7735 и си е почти същото дръвце по бързина като Сони. Даже има и един минус повече, първоначалното зареждане за което говорех там се точи почти 3-4 минути и е супер изнервящо, но все пак Тошиба са си доста бюджетни серии и струват наполовина колкото едно Сони така че им е простено донякъде .
    Това е защото не си пробвал филипс 7008 (по спомен).

Според мен моделите на сони от 2013 са си доста бързи, вече при смарт платформата самсунг се усеща по-бърз(предполагам там процесора и оперативната памет играят). Аз съм тествал само някакъв среден клас(не знам дали не е по скоро ниският среден калс) като самсунг 40F6500 и сонитата W650 и W805, панасоници разни(те ми се строиха по-бавни дори) в този диапазон.
    Телевизора не ме дразни като бързина и не ми трябват никави 2, 3 и 4-ядрени процесори.
    Големите процесори предполагат консумация, охлаждане и висока цена.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Явно в 2014 моделите все пак ще имаме и пасивно 3D (IPS). Обаче пак продължават да не въвеждат локалното затъмнение в средния клас.

Passive 3D

48.5” (diag) X850B 4K Ultra HD TV (frame dimming)
    54.6” (diag) X850B 4K Ultra HD TV
    64.5” (diag) X850B 4K Ultra HD TV
    78.6” (diag) X900B Premium 4K Ultra HD TV

Active 3D
    69.5” (diag) X850B 4K Ultra HD TV
    54.6” (diag) X900B Premium 4K Ultra TV
    64.5” (diag) X900B 4K Ultra HD TV
    64.5” (diag) X950B Flagship 4K Ultra HD TV
    84.6” (diag) X950B Flagship 4K Ultra HD TV

Радващото е, че цените като цяло не са много надути (поне в Америка), но дори и да приемам, че $=евро, то KDL-48W600B ще струва не повече от 1300лв
    Този пост е редактиран от aldokalcone; 09-01-14 в 02:49.

10. Member
    Тук е от
    May 2013

Цитат Първоначално публикувано от unk_expert Виж публикацията
    Благодаря Ви javorenator за съдействието.
    Интересно, и аз съм с тази версия, което означава, че проблема е на друго място. Между другото пробвах да вържа телевизора твърдо през LAN с кабел но нямаше резултат. Internet си работи но SEN все още е с много малко приложения или понякога казва, че са недостъпни. Когато избера от настройките "Обнови Интернет съдържание" ми изписва, че "Интернет съдържанието е готово", но това не променя нищо в приложенията на SEN.
    Излезе нова версия на софтуера.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Излезе нова версия на софтуера.
    Да, преди около час ъпдейтнах. Не съм ровил да търся промени, но и не очаквам кой знае какви.

.. Но поне на хартия Сони вече са в дъното заедно с Тошиба и най-ниските серии на другите производители, по бързина на процесора...
    Не знам за коя хартия иде реч, но моделите от 2013 са (по мое мнение) най-бързо реагиращите от наличните на пазара, при това комплексно: зареждане от лого до екран, през почти мигновена възможност за корекция на звука, та до смяна на канал и достъп до всички останали части на менюто (W650 и W805).
    Ако има проблем с достъпа до отделни части на менюто, това е друга тема. Менюто е доста разхвърляно, нелогично, на моменти и объркващо.
    В тая връзка,
    Това е защото не си пробвал филипс 7008 (по спомен)...
    действително тромавият 7008 (дразни само ако не си свикнал) разполага с твърде обмислено и максимално логично подредено меню, което в някаква степен компенсира бавния старт.
    Не мисля, че ядрата на процесора оказват влияние в конкретния случай, защото става дума за телевизори, а не за компютри - двуядреният 7008 е много по-бавен (обясних вече и някои други съображения) от едноядрения W650, не че това е болка за умиране, в крайна сметка всички търсим качествената картина, а не ровенето "за кеф" (цитирам мой съсед) из менюто.

12. Junior Member Аватара на vynsente
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    The ANIMAL & NATURE KINGDOM

Цитат Първоначално публикувано от Davor Виж публикацията
    ..но гледам има и една друга благинка наречена DiSEqC ..
    За какво служи и има ли приложение при мен ...

Let me google that for you
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-01-14 в 17:17.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Това е защото не си пробвал филипс 7008 (по спомен).

Според мен моделите на сони от 2013 са си доста бързи, вече при смарт платформата самсунг се усеща по-бърз(предполагам там процесора и оперативната памет играят). Аз съм тествал само някакъв среден клас(не знам дали не е по скоро ниският среден калс) като самсунг 40F6500 и сонитата W650 и W805, панасоници разни(те ми се строиха по-бавни дори) в този диапазон.
    Телевизора не ме дразни като бързина и не ми трябват никави 2, 3 и 4-ядрени процесори.
    Големите процесори предполагат консумация, охлаждане и висока цена.
    Филипса за който говориш има приличен процесор Sigma HiDTV Pro-Fusion на 1.7 GHz (въпреки че този процесор не е точно 2 Core а едното му ядро е по скоро подпомагащо и работи за да пести енергия при не натоварващи задачи нещо подобно на Nvidia Tegra затова се води 1 + 07 GHz), просто OS при тях е доста тежка и си работи бавно, не може да се прави паралел с тази на Сони. Те Филипс не случайно вече се отказват от нея и от тази година половината им ТВ преминават на андроид. И да ниските и част от средни класове на Панасоник, Филипс и Шарп имат подобни скорости, като X reality Pro. Да не говорим за 2014-та където сигурно ще останат само най-ниските класове с такива данни, всичко друго ще е над него.

Големите процесори не предполагат голяма цена, това не Intel inside . За пример тази година най-бързия е на Самсунг 4x1.35GHz (като изключим Toshiba Cevo) струващ не повече от $25-30 като сложим че ТВ-та с този процесор няма за под 2 бона направо си смешно. TDP е не повече от 4-5W и няма проблем да евтина пасивна метална плочка.

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    Не знам за коя хартия иде реч, но моделите от 2013 са (по мое мнение) най-бързо реагиращите от наличните на пазара, при това комплексно: зареждане от лого до екран, през почти мигновена възможност за корекция на звука, та до смяна на канал и достъп до всички останали части на менюто (W650 и W805).
    Ако има проблем с достъпа до отделни части на менюто, това е друга тема. Менюто е доста разхвърляно, нелогично, на моменти и объркващо.
    В тая връзка,
    действително тромавият 7008 (дразни само ако не си свикнал) разполага с твърде обмислено и максимално логично подредено меню, което в някаква степен компенсира бавния старт.
    Не мисля, че ядрата на процесора оказват влияние в конкретния случай, защото става дума за телевизори, а не за компютри - двуядреният 7008 е много по-бавен (обясних вече и някои други съображения) от едноядрения W650, не че това е болка за умиране, в крайна сметка всички търсим качествената картина, а не ровенето "за кеф" (цитирам мой съсед) из менюто.
    иде реч за хартията която другите компании имат на някой от сайтовете си и в нета, където при Сони цари пълно затъмнение. Но е възможно тогава да са настъпили промени в процесора през 2013, въпреки че Sony биха се похвалили веднага като всяка друга такава компания, може да са станали 2 Core или да са клокнати по високо кой знае. Както казах аз съм изпробвал моделите от 2011 и 2012 и при тях определено не се усеща разлика и го има това зареждане. А това дали ще е PC или TV на 2 Core няма значение, тука играе OS ако има поддръжка и е оптимизирана да се възползва от повече от 1 ядро

И разбира се че се търси оптимална картина както казах самият enginе е един от най-добрите. Но просто като плащаш премиум цена трябва да ти се дава едно от най-доброто а в последно време нещата не стоят точно така при Sony...

Като им гледам и Oled разработките и там ще падне едно голямо аутсорсване я на някое китайско я на AUO панелче чак най-рано през 2015-2016 в най добрия случай. Ще ни забавляват наий-малко още 3-4 годни с тия лед-ове, 4К, 8К и тн
    Този пост е редактиран от augata; 09-01-14 в 16:08.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Да правят, каквото си щат - през 2013 г купих 3 телевизора за вкъщи и 20-тина за приятели, та за някоя и друга година ще пасувам, макар че не си падам по заричането .

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-01-14 в 21:31.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Аз ли нещо съм зле с очите или виждам ШИМ на това Сони от 2014г.? Яко трепти или това е от осветлението зад телевизора?

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Не виждаш ли, че трепти целия образ, не само картината на телевизора?

И ще напомня, че има тема за ШИМ и производните и.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  3. Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1539
    Последно: 26-01-14, 17:56
  4. Отговори: 1378
    Последно: 04-05-12, 14:14

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе