-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Наскоро се сдобих с Sony 3D KDL-37EX720 но нещо не мога да схвана как да гледам 3D, пробвах с 5-6 филма 3D, един от тях Аватар и не се вижда много добре. Да не би да трябва да тегля Blu Ray 3D филмите които са по 25ГБ, да ги пека на Блу Рай диск и тогава да работят ? Като пусна 3D опцията от дистанционното картината се обединява и замазва, но като сложа очилата образа не ми изкача пред мен, може би на определени моменти се усеща леко, но искам да я усиля тая работа... ??? Благодаря предварително !!!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Nikolay35
Като стана дума за подсветка и аз да попитам нещо. Днес отидох да си купя 3D Телевизор SONY KDL-40HX720 ,но до него имаше
SONY KDL-40NX720 ,който ми хареса повече на външен вид ,защото беше целия черен. Разликата в картината за мен беше съвсем малка в полза на HX720 ,но мен ме влече дизайна на другия. HX720 нямаше проблеми с подсветка ,докато на NX720 при липса на сигнал дисплея стои на светли петна. Като се пусне картина ,обаче си работи добре и не виждам проблеми. Може ли тази неравномерна подсветка при NX720 в бъдеще да ми донесе неприятности и задължително ли е в моя случай да взема HX720 ?
Проблематичната подсветка определено ще те дразни повече отколкото ще ти харесва дизайна на телевизора (впрочем и аз съм голям фен на дизайна на NX серията). Ако си сигурен, че НX ги е нямал тези проблеми (аз не съм, просто са били по-слабо изразени), мисля че определно трябва да се фокусираш върху HX.
-
В препоръчителните настройки MotionFlow е даден On. При мен има Standard, Smooth, Clear, Clear Plus, Off. Кое трябва да се избере за максимално реалистична картина?
-
За съжаление само когато се изключат абсолютно всички екстри и подобрители в един нов и модерен телевизор ......... чак тогава картината започва да прилича на реалистична.
-
Да, за съжаление това е вярно. Производителите се опитват чрез софтуерни врътки да си решат хардуерните недостатъци, а това почти никога не работи.
Потребителите обаче масово свикват с този нереалистичен образ само и само да си ползват всичките екстри, за които са платили.
-
Има ли смисъл да свържа ТВ-то с Компа чрез HDMI кабел но ще бъде някъде 10m. ?Защото сега гледам филмите чрез обикновен ЛАН кабел (чрез модем) е направена връзката.Чувал съм ,че имало значение колко дълъг ще бъде кабела при пренос на такива данни....?
-
Т.е. да разбирам че MotionFlow трябва да е Off? Защо тогава в препоръчителните настройки на 1-ва страница е даден On?
-
Препоръчвам ти сам да си избереш настройката, която на теб ти харесва. За да избегнеш ефекта сапунена опера, но да ползваш някои от предимствата на функцията, избери Ръчен режим на MotionPlus и задай стойности Blur Reduction = 10, Judder Reduction = 0 (може и да беше обратното, т.е. 0,10).
-
CES 2012: NEW Sony's Crystal LED Display Technology
https://www.youtube.com/watch?v=yZfbwPof33I#ws
А може би олед моделите ще имат неочакван конкурент...
-
Да попитам някой да ли знае колко е вярно това и как точно става...Гледам,че в сайта на Сони ми дава някаква опция да си удължа гаранцията нз как си... ?В магазин на Сони,или по някакъв друг начин ли ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Да, за съжаление това е вярно. Производителите се опитват чрез софтуерни врътки да си решат хардуерните недостатъци, а това почти никога не работи.
Потребителите обаче масово свикват с този нереалистичен образ само и само да си ползват всичките екстри, за които са платили.
Какво разбирате по реалистичен и нереалистичен образ и какво общо има с motion flow и други подобни екстри? Не намесвам динамичния контраст?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от dbitzepsa
Да попитам някой да ли знае колко е вярно това и как точно става...Гледам,че в сайта на Сони ми дава някаква опция да си удължа гаранцията нз как си... ?В магазин на Сони,или по някакъв друг начин ли ?
Срещу 119 лв получаваш още 3 години гаранция
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Dominator
Какво разбирате по реалистичен и нереалистичен образ и какво общо има с motion flow и други подобни екстри? Не намесвам динамичния контраст?
Под реалистичен образ имам предвид най-вече такъв, който максимално се доближава до записания такъв на носителя.
Екстрите като динамичен контраст и подсветка, разни шумоподтискащи филтри, разширени цветове, острота и подобни, се опитват да "подобрят" образа като го изменят от оригинала като го "напудрят" и направят по-привлекателен за потребителя.
Motion Flow и подобните алгоритми пък променят начина на движения на обектите като гиправи по-плавни. Факт е, че при филмите 24 кадъра са малко за плавност на образа, но така сме свикнали да ги гледаме, така се снимат, така се записват. Като пуснеш тези т.нар. 100/200/400/800Hz, се добавят излишни/несъществуващи кадри, образа става по-ясен и плавен, но целия кино ефект се губи - образа е нереалистичен.
Лошоте е, че много модели като им се изключат тези "екстри" се представят повече от посредствено - черния цвят се губи и от там дълбочината и контраста на картина пада, почват да губят резолюция и да мажат при движение.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Под реалистичен образ имам предвид най-вече такъв, който максимално се доближава до записания такъв на носителя.
Екстрите като динамичен контраст и подсветка, разни шумоподтискащи филтри, разширени цветове, острота и подобни, се опитват да "подобрят" образа като го изменят от оригинала като го "напудрят" и направят по-привлекателен за потребителя.
Motion Flow и подобните алгоритми пък променят начина на движения на обектите като гиправи по-плавни. Факт е, че при филмите 24 кадъра са малко за плавност на образа, но така сме свикнали да ги гледаме, така се снимат, така се записват. Като пуснеш тези т.нар. 100/200/400/800Hz, се добавят излишни/несъществуващи кадри, образа става по-ясен и плавен, но целия кино ефект се губи - образа е нереалистичен.
Лошоте е, че много модели като им се изключат тези "екстри" се представят повече от посредствено - черния цвят се губи и от там дълбочината и контраста на картина пада, почват да губят резолюция и да мажат при движение.
На телевизора в подписа, маже на поразия с или без truemotion on, а телевизора е 100Hz това на какво се дължи? Даже ми се искаше да има въпросната "нереалистична" картина.
-
То има и мазане от лош сигнал - нисък битрейт. За това няма спасение.
За TrueMotion трябва да имаш няколко степени, включително ръчно да променяш Judder и Blur елиминирането.