-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Значи при мен е така - ако филма е 25 кадъра , нагласям херците на 60 и не ми сече. Ако кадрите са 23 слагам 23 херца и пак се оправя. Пробвай да пуснеш филм с 23 кадъра и пусни 60 херца , най - вероятно ще почне да ти насича. Пиши дали съм прав след теста за да видя дали и при теб е така :)
-
Ако видеото е 25 кадъра ще ти насича на 60Хз. Трябва да даваш 50Хз.
23,976 кадъра /повечето филми се гледат най-добре или на 23,976Хз или на 60.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Ако видеото е 25 кадъра ще ти насича на 60Хз. Трябва да даваш 50Хз.
23,976 кадъра /повечето филми се гледат най-добре или на 23,976Хз или на 60.
На 60 херца нямам проблем с 25 кадрови филми , не съм пробвал 50 херца , може и да си прав. Относно 23,976 - всичко по - различно от 23 херца при мен води до насичане. Малко се дразня че трябва преди да се отпусна на леглото и да си гледам филма трябва първо да гледам колко кадъра е за да му пусна 60 или 23 херца :) Ако някой знае как се оправя този проблем , нека да сподели.
-
Потърси си плеър, който поддържа автоматична смяна на изходния сигнал според типа видео.
Или направо си вземи външен плеър с такава функция, че съвсем да елиминираш разкарването до компютъра.
-
Аз пробвах с 23 и 25 кадрови филми,никъде нямах насичане ;) И да поясна на 60Hz ми е когато съм на 720р,а на 50Hz е когато съм на 1080р И не мога да си ги коригирам аз.Само си го прави когато сменям от 720р на 1080р ;) Видео картата ми е Nvidia GT 440,тя ли си го прави незнам ...? Но се радвам,че нямам проблеми.или аз не съм попаднал на такъв филм до сега :)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Потърси си плеър, който поддържа автоматична смяна на изходния сигнал според типа видео.
Или направо си вземи външен плеър с такава функция, че съвсем да елиминираш разкарването до компютъра.
Засега нямам възможност за външен плеяр , ако знаеш за някой който автоматично сменя сигнала ще се радвам да го напишеш :)
-
То насичането сигурно го има, но щом не го виждаш не го търси, че става сложно след това. :)
-
Ако някой е запознат с проблема с 3Д очилата TDG-BR250 би ли дал информация кога евентуално ще се появят, че вече кажи-речи мина януари, а още ги няма. Мисля, че по закона за защита на потребителя, ако в рамките на един месец не изпълнят ангажимента си би следвало да върнат парите.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от danneyTEAM
Ако някой е запознат с проблема с 3Д очилата TDG-BR250 би ли дал информация кога евентуално ще се появят, че вече кажи-речи мина януари, а още ги няма. Мисля, че по закона за защита на потребителя, ако в рамките на един месец не изпълнят ангажимента си би следвало да върнат парите.
Какво имаш на предвид ?
-
Част от промоциите за някои модели телевизори включваха и два чифта очила, но тъй като нямаше налични раздаваха ваучери за тях. Въпросът ми е дали вече все пак има налични от въпросния модел. TDG-BR50 и TDG-BR100 има в някои търговски вериги, но никой не може да ми даде информация за 250-ките
-
При Сони проблема с насичането присъства в последните 4 години при различните им модели (късмет). Ако това не се допуска и отстрани както при повечето други марки ще е много добре.
-
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
При Сони проблема с насичането присъства в последните 4 години при различните им модели (късмет). Ако това не се допуска и отстрани както при повечето други марки ще е много добре.
Проблема не е в това че е Сони , направих тест с едно LG и насичането го имаше и там. Всичко опира до настройки , лично аз съм решил проблема с смяна на херците. Пълно решение на проблема ще е ако намеря начин компа да смята сам колко херца да пусне към тв-то в зависимост от това филма с колко кадъра в секунда е правен.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от danneyTEAM
Част от промоциите за някои модели телевизори включваха и два чифта очила, но тъй като нямаше налични раздаваха ваучери за тях. Въпросът ми е дали вече все пак има налични от въпросния модел. TDG-BR50 и TDG-BR100 има в някои търговски вериги, но никой не може да ми даде информация за 250-ките
http://electron.bg/sony-tdgbr250b-p-...s=TDG-BR250%20
-
Цитат:
Първоначално публикувано от galin79
Проблема не е в това че е Сони , направих тест с едно LG и насичането го имаше и там. Всичко опира до настройки , лично аз съм решил проблема с смяна на херците. Пълно решение на проблема ще е ако намеря начин компа да смята сам колко херца да пусне към тв-то в зависимост от това филма с колко кадъра в секунда е правен.
Какъв е тоя проблем с херците? За първи път чувам. В момента съм с един дърт самсунг и 80% от времето е вързан на компютър. Изгледал съм хиляди филми. В момента обмислям купуването на сони 46cx520 (заради PIP) но ако има такъв проблем и и при всеки филм да трябва да се сменят настройки кофти...