Днес се сдобих с 42EX410 купен от Технополис за 1022лв. (следя го от както беше 1299лв.) Вземам го за спалнята това за мен беше идеалния размер тв от SONY (държах на марката) за тази ми стая. След време като вземам за хола ще гледам нещо от 46 инча нагоре, 3D и други глезотии. (а спалнята е да се правят други неща, а не да си играеш с тв-то) Но преди да го монтирам на стената го сравних с тв-то на нашите 46EX700 като оставим настрана менюто, лан мрежата, броя входове аз лично не видях разлика в картината тв-тата бяха едно до друго. (но може и да съм кьорав
) Това което ми направи впечатление, че 42EX410 много по-бързо зарежда EPG-то и програмите на цифровата кабелна (MSAT). То и самото му меню се движи по-бързо. Може и да се дължи на това, че софтуера на 46EX700 е 36MB, а на 42EX410 само 6MB
. В допълнение 42EX410 чете mkv и субтитрите му са нормални все едно гледате HBO. Тв-то дойде със софтуер 4.03 и с него си плейва субтитрите и с версия 4.04 от сайта на SONY и с последната 4.05 от страница 95. За да бъдат възпроизведени субтитрите е нужно след стартиране на видео файла да бъде натиснат бутона на дистанционното (....) два пъти до като се изпише на екрана font.2 1251 това него пише никаде в инструкцията и можеби заради това повечето колеги си мислят, че не възпроизвежда субтитри. (субтитрите не тръгват сами). Предполагам, че това се отнася и за моделите (◦KDL-40BX420 ◦KDL-37BX420 ◦KDL-32BX320 / BX321 / BX420 / EX310 ◦KDL-26BX320 / BX321 ◦KDL-22CX32D / EX310) които са със същия софтуер. Могат да се четат USB носители FAT не се поддържа extFAT което ще рече че файл по-голям от 4GB няма как да възпроизведете (освен ако него разделите на части). Ами това е ако някой го интересува нещо свързано с модела да пита. Забравих произведен е 03/2012 топъл топъл.
![]()