Най-добре е да махнеш изцяло приемника на кабелната и да включиш кабела направо в телевизора. Предимствата са много, няма да ги изброявам. Ако кабелната е кодирана, питай ги дали предлагат CAM модул, ако не - си купи. Аз така направих.
Най-добре е да махнеш изцяло приемника на кабелната и да включиш кабела направо в телевизора. Предимствата са много, няма да ги изброявам. Ако кабелната е кодирана, питай ги дали предлагат CAM модул, ако не - си купи. Аз така направих.
За съжаление не предлагат такъв вариант, но все пак ще ги разпитам.
По блутут си закачих успешно клавиатура и работи перфектно. За съжаление не иска да се закачи със безжичните ми слушалки (BT 4.1). Супер много се изкефих и на опцията да се управлява с джойстик от PS4 - ако има възможност да се използват всички бутони на джойстика би било още по-добро изживяване /дали е възможно с някакъв app?/.
Преди няколко седмици си взех 55S8505C и естествено сложих ES File Explorer и Side Launcher, но ме дразни, че някои приложения, които не са правени за телевизора не се появяват на основната лента с "Приложения".
С помощта на apktool и signapk оправих тези, които ми трябват и сега няма нужда да ги стартирам през SideLauncher.
Ако някой с AndroidTV иска да му "конвертирам" някое приложение - да пише. Цялата работа се състои в добавяне на "banner" картинка (320х180 png) и редактиране на AndroidManifest.xml на приложението (добавят се LEANBACK_LAUNCHER и android:banner).
По-долу се вижда, че съм инсталирал AceStream плейър (за да гледам SkySportsF1), като иконката на приложението е с логото на Скай.
Деян
Този пост е редактиран от deank; 29-02-16 в 16:58.
Деяне, я шерни малко повече инфо за метода.
Редакцията на вече инсталирано приложение ли се прави или на apk-то преди да се инсталира. Къде може да се прочете малко по-подробно за процеса стъпка по стъпка, че наистина е голяма досада приложенията, които не са от google app store-то да ги търсиш после по апокрифни сайдебарета и лънчери.
Да,наистина това е чудесна новина...ако споделиш как става магията..днешния 29 февруари ще остане незабравим за всички...
@ironick: Да, промените се правят върху изтегленото приложение (.apk) преди да се инсталира. Всъщност видях линк към един руски сайт от един пост от тази тема или от темата за 2015-та, въпреки че там няма точно описани стъпките.
В този .zip са програмите apktool и signapk: http://deanbg.com/public/kd55s85/apk.zip
Процедурата не е сложна, но се прави през command prompt (cmd) - може тези дни да направя някакво GUI или web-страница за по-лесно.
1) Имаме изтеглено приложение test.apk
2) "Разархивираме" го с apktool: apktool.jar d test.apk
3) Съдържанието на приложението се разахивира в папка "test"
4) Правим си PNG картинка, която ще се показва на телевизора (320х180 PNG-формат) с име "banner.png"
5) Копираме картинката в папка "test\res\drawable"
6) Редактираме "test\AndroidManifest.xml":
след секцията:
добавяме:Код:<intent-filter> <action android:name="android.intent.action.MAIN"/> <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER"/> </intent-filter>
Обикновено в секция <application ... /> има android:icon="@drawable/icon" и разни подобни... Там добавяме път към картинката, която копирахме в папка drawable:Код:<intent-filter> <action android:name="android.intent.action.MAIN"/> <category android:name="android.intent.category.LEANBACK_LAUNCHER"/> </intent-filter>
Ако искате да промените името на приложението може да редактирате/добавите:Код:android:banner="@drawable/banner"
7) Архивираме папката на приложението обратно в apk-формат: apktool.jar b test -o test-unsigned.apkКод:android:label="Име на приложение"
8) Подписваме приложението: signapk.jar certificate.pem key.pk8 test-unsigned.apk test-new.apk
9) Инсталираме test-new.apk на телевизора
Ако ви се струва сложно, дайте линк/име на програма и ще пускам линкове с новите .apk-та, "съвместими" с AndroidTV.
Ето за тест последните версии на PopCorn, AcePlayer и Movian/Showtime:
http://deanbg.com/public/kd55s85/app/PopCornTime.apk
http://deanbg.com/public/kd55s85/app/SkyF1AcePlayer.apk
Ако на телевизора имате web-browser (като UC Browser или Chrome) и отворите http://deanbg.com/f1/, телевизора ще стартира AcePlayer и ще може да гледате канала на SkySports за Formula1. Ако кликнете на линка от компютър и имате AcePlayer също ще се пусне канала.
http://deanbg.com/public/kd55s85/app/Movian.apk
Деян
Този пост е редактиран от deank; 01-03-16 в 10:09.
IMAG2194.jpgСвалих Popcorn time за тест от линка който си дал,да наистина се появява в главното меню с приложенията ,но при опит да подкарам някой филм,ми изписва следното: VPN Disabled! и т.н. Досега с предишната версия нямах никакъв проблем....има ли някакво обяснение?...
Това си е от самото приложение (явно в новата версия е така) - като натиснеш Continue и ще почне да буферира. Не ползвам тази програма - просто дръпнах последната версия от техния сайт за тест.
Ако искаш го издърпай пак - сложих версия 2.7.4.2 - в SETTINGS има опция "да не те пита за VPN връзка".
Този пост е редактиран от deank; 29-02-16 в 21:41.
OK..Мерси...направих му рестарт..и вече си буферира...преди като му дадох continue... и ме прехвърляше към някакъв сайт да си правя VPN aкаунт платен и тем подобни...сега всичко е наред..
Деяне, много благодаря!!!
Ще пробвам при първа възможност и аз. Точно за popcorn-а ми беше и на мен идеята най-напред, но първо ще им пооправя банера да стане по-четлив.
Този пост е редактиран от ironick; 01-03-16 в 14:46.
Да, определено с нея ще е по-лесно - дори не знаех, че има такава!