Страница 41 от 110 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1641
Like Tree328Одобрявам

SONY телевизори 2016

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Отговор: SONY телевизори 2016

Андроид тв е твърде млада и все още не толкова стабилна операционна система. Има си неизбежните бъгове, които искрено се надявам, с версия 6,0 да бъдат пооправени. С КОДИ (версията специално за Андроид ТВ), както и с другите андроид тв приложения (които са все още твърде малко) няма да имаш проблеми, С някои от останалите андроид приложения (тези за телефони и таблети) също. Други са непредсказуеми как ще се държат. По-назад в темата са описани някои "хватки" за адаптирането им към Андроид ТВ. Просто трябва да се борави внимателно с приложенията, да не се отварят безразборно и винаги да се затварят (при наличието на такава опция). Когато излезе (уж скоро) ъпгрейда с Андроид ТВ 6,0 ще има повече впечатления.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от chitalov Виж публикацията
    Здравейте,трябва ми помощ за следните въпроси :
    Как се държи KODI на KDL-43W809C(примерно защото съм се насочил към него) става дума за гледане основно на сериали,филми 720/1080, както и не компресирани blu ray (.iso и .mkv пакети) файловете ще са на HDD вързан към рутер със самба ,мрежата между рутера и TV ще е с кабел .
    Как се държи android tv като OS във времето има ли характерните си проблеми: заравяне,чудене тук там и неизбежното след време factory reset
    Питам защото има вариант за около 100лв да се вземе едно Raspberry Pi 3 със съответните неща инсталирам му OpenELEC и съм готов.
    А за 1400/1500лв да взема нещо с по голям екран но без android tv.
    Благодаря.

2.  

3. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Ще си позволя да внеса малко яснота относно 4К, UHD, H265/x265 и т.н....

* 4K/UHD е максимална резолюция на картината и ако телевизора поддържа 3840х2160 (2160p) ще можете да гледате видео без downscale.
    * H264 / AVC (с всичките му разновидности) - резолюцията може да е всякаква, включително и 2160p (4K), 5K или 4320p (8K)
    * H265 / HEVC = това е стандарт за компресия с определени изисквания спрямо предишното поколение encoder/decoder-и и няма нищо общо с резолюцията (дали ще е 720p/1080p/2160p).
    * x265 e free-encoder, който може да компресира видео в H.265/HEVC, както x264 може да компресира в AVC формат.

Основната разлика между моделите телевизори е ХАРДУЕРНАТА ПОДДРЪЖКА НА H265/HEVC ДЕКОДИРАНЕ. Да, може да се ползват най-различни плейъри, които поддържат HEVC декодиране (почти всички поддържат софтуерно декодиране), но ако плейъра не използва хардуерните възможности на телевизора, тогава видеото ще "насича".

4К е просто краткото обозначение на 3840х2160 или т.нар. 2160p - ако видеото е кодирано с H264/MPEG10/AVC може да го гледате на всякакви плейъри/телевизори, ако процесора им смогва или ако имат хардуерна поддръжка за декодиране. Ако видеото е кодирано в H265/HEVC - тогава ви трябва или чиста хардуерна поддръжка (която имат UHD телевизорите) или много добър процесор.

Накратко:

4К и H265/HEVC/x265 не са обвързани по никакъв начин. Може да гледате 4К видео от YouTube (в h.264) без телевизора ви да поддържа HEVC/H265...

Идеята на новия стандарт (H265) беше да постигне 50% по-нисък битрейт спрямо H264/AVC.
    chitalov и podredko харесват това.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от deank Виж публикацията
    4К е просто краткото обозначение на 3840х2160 или т.нар. 2160p.....
    Да те поправя. Накратко:
    Използваното масово маркетингово заглавие 4К е измислено преди 3 години от маркетолозите на Sony.

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    4K обозначава резолюция в цифровата кинематография и компютърната графика, съответстваща на 4096 пиксела по хоризонтала. За разлика от резолюцията в телевизията, определяща се от броя редове и броя елементи на изображението по вертикала, в кинематографията разрешаващата способност се определя по дългата страна на кадъра. Такъв принцип в цифровото кино е избран поради наличието на различни стандарти на съотношение на страните на екрана. Хоризонталната резолюция е постоянна, докато вертикалната се променя според височината на кадъра. Резолюция 4К съответства на няколко различни размера на изображението в пиксели.

Това е сайтът на Digital Cinema Initative
    Digital Cinema Initiatives (DCI) - DIGITAL CINEMA SYSTEM SPECIFICATION, VERSION 1.2

UltraHD - разделителна способност: 3840 x 2160 пиксела - стандарт за телевизори
    Външен вид: в аспект 16/9 - от 1.77.

4K - разделителна способност: 4096 x 2160 пиксела
    Външен вид: с аспект 17/9 - от 1.90.

В Европа е прието да се използва термина UltraHD
    DIGITALEUROPE - Representing the digital technology industry in Europe - организацията е свързана с еврокомисията и може да им се оплачите, че телевизорите у нас се рекламират като 4К.

Едно сравнение на двата стандарта (ITU и DCI)...за да не ги бъркате. Разделени са от червената линия.
    ITU Resolution standarts
    Standard Definition
    ............................
    High Definition
    .........................
    Ultra High Definition
    .............................
    --
    --
    Super Hi-Vision
    .......................
    -------
    ..........................
    720 x 576 1920 x 1080 3840 x 2160 -- -- 7680 x 4320 Aspect 16:9 (1.77)
    1280 x 480 2048 x 1080 4096 x 2160 5120 x 2700 6144 x 3160 8192 x 4608 Aspect 17:9 (1.90)
    1K Wide Screen
    ...........................
    2K
    4K
    .............................
    5K
    6K
    8K
    .......................
    ----------
    DCI Resolution standarts
    Вече масово оплескаха Super Hi-Vision с 8K
    https://en.wikipedia.org/wiki/4320p
    8K Super Hi-Vision | NHK
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-...ion_television
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-03-16 в 22:18.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Честито за новия телевизор.....теглиш...качваш на флашка и готово
    Интернета...задължително с кабел в телевизора....
    Благодаря,за сега само се ядосвам с този телевизор,но съм го сравнявал с други телевизори до 5000лв и 55Х8505С е най-добрият избор(най-малкото зло) според мен.Да уточня,че нищо не разбирам от телевизори,гледам само картината.Сега се сещам ,че при 55XD8599 ,когато белият цвят е на цял екран стои на сини петна,при 55Х8505С няма никакъв проблем.
    Интернет ползвам само с кабел,WI-FI не признавам.И телевизора включен към UPS ,докато се обновява .
    Благодаря на Христослав , Ивето и останалите,които помагат във форума!

6. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Nikolay35 Виж публикацията
    Благодаря,за сега само се ядосвам с този телевизор,но съм го сравнявал с други телевизори до 5000лв и 55Х8505С е най-добрият избор(най-малкото зло) според мен.Да уточня,че нищо не разбирам от телевизори,гледам само картината.Сега се сещам ,че при 55XD8599 ,когато белият цвят е на цял екран стои на сини петна,при 55Х8505С няма никакъв проблем.
    Интернет ползвам само с кабел,WI-FI не признавам.И телевизора включен към UPS ,докато се обновява .
    Благодаря на Христослав , Ивето и останалите,които помагат във форума!
    Няма проблем....ако има нещо,питай..имам го вече от 8 месеца,и мога да кажа с чиста съвест,че е доста добър избор

7. Тук е от
    Feb 2016

Разглеждах един до друг 55X8505C и 55XD8599.При еднакви настройки новият модел имаше по-ярка картина,леко замазана и по-наситени цветове.На пръв поглед по-добре работеше. При пуснат качествен сигнал, еднакъв на двата телевизора новият насичаше повече,а е и с външен захранващ адаптер,което на мен не ми допада.
    Новите модели да не са с външно захранване ?

8.  

9. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Да..някой са с външно захранване....
    shame одобрява това.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Разглеждах един до друг 55X8505C и 55XD8599.При еднакви настройки новият модел имаше по-ярка картина, леко замазана и по-наситени цветове. На пръв поглед по-добре работеше. Старият нямаше такава яркост , но цветовете изглеждаха по-реални и имаше добра детайлност. При пуснат качествен сигнал, еднакъв на двата телевизора новият насичаше повече,а е и с външен захранващ адаптер,което на мен не ми допада. Взех по-стария модел,не че ми хареса,но нямаше какво да купя,а ми трябваше телевизор. Сега като му пусна качествен сигнал от компютъра през HDMI порт си насича картината. Старият телевизор ЕХ720 работеше без проблем. Аз искам да ползвам телевизора ,като монитор на компютъра, но 55X8505C не е подходящ,ако някой има такова намерение да пробва преди да купи. Иначе пуснат клип 4К от флашка -толкова качествена картина за пръв път гледам. Не съм обновявал софтуера ,не знам дали няма да стане по-бъгав телевизора?

Благодаря,за сега само се ядосвам с този телевизор, но съм го сравнявал с други телевизори до 5000лв и 55Х8505С е най-добрият избор(най-малкото зло) според мен. Да уточня, че нищо не разбирам от телевизори, гледам само картината. Сега се сещам , че при 55XD8599 , когато белият цвят е на цял екран стои на сини петна,при 55Х8505С няма никакъв проблем.
    Не само ти си забелязал размазаноста при XD85..надявам се да го оправят с ъпдейт
    За накъсването на картината, първо си провери настройките на видеокартата - резолюция и кадри в секунда.

2016 SONY ANDROİD TV
    2016 SONY ANDROİD TV

Малко помощ за работа с телевизора ще намериш тук
    SONY EU | Support - Открий отговори
    SONY EU | Support - Find Answers

Ето UltraHD демо на Sony (настройте си резолюцията)
    https://www.youtube.com/watch?v=l6pRLpx8byg

4K Video Downloader

Германските медии със закъснение откриват и коментират ZD9
    http://www.ultra-hdtv.net/sony-model...seher-geplant/
    http://4kfilme.de/zd9-sony-backlight-master-drive/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-03-16 в 00:33.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Първо да изкажа огромни благодарности на deank за неговата работа и продължаващата все още поддръжка на шедьовъра му.
    По темата ,не е ли твърде рано за 4к тв от къде може да се намерят филми,формата е
    Ultra HD Blu-ray е нов и има едва 20 филма от който нито един не съм срещал по тракерите ,вярно че има музикални клипове и Трейлъри на филми но............

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Sony не се чувстват комфортно напоследък....
    Последното обяснение е със захранващият блок..сега чакат моментът, когато ще дойде правилният такъв.
    Sony eSupport - XBR-65X930D - News & Alerts
    Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - Page 37 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Има доста претенции за материала на рамката - леко се огъва. Така че ако искате извит телевизор - направете си сами!

Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - Page 37 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

И какви са отзивите до сега
    Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - Page 38 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
    Here are the current things we do know.
    -Color Gamut is smaller then last years models (-3%) and far less then new 2016 TVs at half the price (+9% and more).
    -Edgelit with typical edgelit issues (Example: no improvements in uniformity and bad clouding)
    -TVs are coming bent!
    -TV has a ridicules power brick.
    -Android OS is slow (SOC did not get improved)
    -TV has the same issues as last years models (Example: TV turning self on at night)
    +X1 engine is nice
    +TV can get bright (1000 nits)
    +TV has 3D
    http://www.avsforum.com/forum/166-lc...l#post42592210

Настройки и резултати от замерване
    http://www.avsforum.com/forum/166-lc...l#post42669122
    Official 2016 Sony X930D Owners Thread (no price talk) - Page 33 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews

Ето малко снимки как се представя...
    Forum HDfever - Consulter le sujet - Sony XD93 : Android TV UHD, Slim Backlight Drive, Xtended Dynamic Range, HDR10, Motionflow

https://www.youtube.com/watch?v=B8TQR14__6g
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 28-03-16 в 22:25.

13. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от chitalov Виж публикацията
    Първо да изкажа огромни благодарности на deank за неговата работа и продължаващата все още поддръжка на шедьовъра му.
    По темата ,не е ли твърде рано за 4к тв от къде може да се намерят филми,формата е
    Ultra HD Blu-ray е нов и има едва 20 филма от който нито един не съм срещал по тракерите ,вярно че има музикални клипове и Трейлъри на филми но............
    Ето подходящия източник: щрак. Дано свърши работа.

- - - - - - - - - -

[QUOTE=hristoslav2;765624] Sony не се чувстват комфортно напоследък....[QUOTE]

Но аз мога и с дърво да си направя лък!? Това сериозно ли е или някой се гъбарка с тази снимка? А, къде се бях загледал.... мале,мале...

14.  

15. Senior Member Аватара на Frost
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Ето подходящия източник: щрак. Дано свърши работа.
    Колега, може ли покана за тракера... Писах им на админите, ама ни вест, ни кост.

16. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Това сериозно ли е или някой се гъбарка с тази снимка? А, къде се бях загледал.... мале,мале...
    Съвсем сериозно е! Видях го в ТП "Сердика". 65" модел беше сложен по подобен начин и се забелязваше не толкова голяма кривина, но няколко по- малки- направо си беше накъдрен. Понеже се застоях по- дълго, дойде да ме консултира момче с фланелка "Sony"... и остана с леко тъпо изражение, като го накарах да застане на моето място и да погледне с едно присвито око!

17. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София

Наистина,как става номера с поканата?....

18. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Frost Виж публикацията
    Колега, може ли покана за тракера... Писах им на админите, ама ни вест, ни кост.
    Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Наистина,как става номера с поканата?....
    За сега нямам "мощност" да създам покана, но когато се случи ще пиша първо тук!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 110 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик 2016 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3492
    Последно: 01-01-17, 18:50
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Отговори: 0
    Последно: 25-10-10, 12:26
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе