Здравейте,
Някой може ли да помогне как се експортват каналите на USB за работа с SonyEditor на KD-55X8507?
Предварително благодаря
Здравейте,
Някой може ли да помогне как се експортват каналите на USB за работа с SonyEditor на KD-55X8507?
Предварително благодаря
Искам да ви се похваля с моя "мини" проект. Идеята ми беше да концентрирам всичко, което ползвам, върху Raspberry Pi2 (в последствие Pi3), което е закачено към SONY KD-55S8505 - на едно място уебсървър, пощенски сървър и медия-център (и доста други неща).
Разбира се, най-хубавото от всичко е "AmbiLight" зад 55" телевизор (LED лента със 114 диода - толкова е максимума за размера на телевизора, както се вижда от по-долната снимка. Ако се ползва лента с 60 диода на метър ще се съберат около 230):Код:System hardware: * Raspberry Pi2/Pi3 * 16GB Class 10 MicroSD Card * 5V 2A MiniUSB Power Adapter * 128GB ADATA SSD HDD (for multimedia only) Hyperion hardware: * 4m WS2812B RGB LED Strip (30 leds/meter, 18BGN/meter, 5M=90BGN) * 5V 5A Power Supply (20BGN) System Software: * Ubuntu 14.04 (Linux 3.18.0-25-rpi2 #26-Ubuntu) * SSH server * SMB server Web: * Apache 2.4.7 * MySQL * PHP 5.5.9 / Perl / Python * phpBB forum software * HTTP/HTTPS (SSL/TLS) certificates E-Mail: * SMTP (Postfix) * IMAPS (dovecot) * SpamAssassin spam filter * DKIM signatures * Webmail (RoundCube) Multimedia: * Movian Media Player * DLNA Server (minidlna) * Hyperion LED controller * Acestream Engine (IPTV) * VLC player/proxy server Total Cost 370BGN: * 150BGN - Raspberry Pi (case/power/card) * 110BGN - 128GB SSD HDD * 110BGN - 4M RGB LED STRIP + POWER Общ разход на ток: 0.50 лв. / месец 6.00 лв. / година
Тест на лентата:
Залепена на гърба на телевизора:
Rainbow ефект (без да се използва картината на екрана):
Тест на цветовете на всички LED-ове и всички комбинации:
Видео:
http://deanbg.com/public/rpi_project/video.mp4
p.s. Всички снимки и клипове се хостват на Raspberry-то, което съм споменал по-горе.
Този пост е редактиран от deank; 18-04-16 в 00:25.
Христославе, серията X800C на Sony със 100Hz панел ли е, защото поразгледах различни мнения на собственици, вкл. и rtings, които твърдят, че е с такъв панел.
Някой може ли да щракне една снимка в макро режим на оригиналните батерии в дистанционното на телевизора и да я качи тук.
Хубаво е да се виждат и характеристиките на батерията.
Ето,тези батерии бяха в кашона с телевизора,за около 5 месеца експоатация изглеждат така...едната е на 50% изхабена,другата е на 100%...а тези на тъчпад дистанционното ги сменям на 3-4 месеца,без изобщо да го използвам...DSC02963.jpgDSC02965.jpgDSC02970.jpgDSC02970.jpgDSC02972.jpgDSC02973.jpg
Много ти благодаря, колега. Страхотни снимки.
Добрата новина е, че по външен вид и спецификация, батериите на Sony не са мръднали с години. Абсолютно еднакви са.
Лошата е, че имам същите батерии, които не са сменяни откакто са сложени и срока на годност е бил до 2011г.
Не съм ги замервал, но нямам и причина да го правя. Батериите си работят и в момента.
Явно новите телевизори искат повече power.
Вероятно искат Power..,едно време на Trinitrona ..онези оранжевите батерии...верно бяха вечни....
По ревюта с тестове го дават 100Hz, а според мен , логично е най-ниският UltraHD модел да бъде 50Hz...Поне такава е практиката при другите производители.
Мястото на горният ми пост, не е в тази тема, а в тази от линка
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D0...tml#post761458
Колеги,имам въпрос относно функциите за картините.
Винаги ми показва "картина и картина",само веднъж изкара "картина в картината" и не знам как го направих а предпочитам именно този вид показване.
Въпроса ми е:В какви ситуации показва всеки от режимите?
Надявам се това ръководство да ти помогне:How to Use the PIP Function on the Sony Bravia
Може да потърси и тук
https://esupport.sony.com/US/p/selec...pe_group_id=12
SONY EU | Support - Find Answers
Колеги,
Как ли не пробвах, но експорта на каналите не е активен... Форматирах флашки, махах донгъли - нищо не помага.
Дайте помощ! pls! Стъпка по стъпка ако може.
Поздрави,
Незнайно как при поредният опит се получи. Немога да си обясня как стана...
Този пост е редактиран от vilianski; 19-04-16 в 22:11.
Я си спомни хубаво, какво си направил и да ни кажеш, че при мън също не става. :D