Страница 43 от 110 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1641
Like Tree328Одобрявам

SONY телевизори 2016

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: SONY телевизори 2016

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Очилата за твоя телевизор са: Sony TDG-BT500A с активно 3D
    Благодаря!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014

Цитат Първоначално публикувано от martinov83 Виж публикацията
    Това са приложения, преработени от мен за телевизор. Всички са тествани и работят без проблеми: https://drive.google.com/folderview?...Dg&usp=sharing
    Колега за това може ли да се направи нещо TV Bulgaria

4. Junior Member Аватара на martinov83
    Тук е от
    Nov 2015

veskopa, то няма нужда от преработка, защото е направено да работи перфектно и на телевизори. Направо го теглиш от сайта и инсталираш.

5. Тук е от
    Jan 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от iveto Виж публикацията
    Очилата за твоя телевизор са: Sony TDG-BT500A с активно 3D

.: Деком :: 3D Очила Sony TDG-BT500A :.
    veskopa, то няма нужда от преработка, защото е направено да работи перфектно и на телевизори. Направо го теглиш от сайта и инсталираш.
    Здраврйте, то приложрнието се инсталира, но все едно бутона за стартирсне на канала не е активен. При радията няма проблем,но нито една телевизия не тръгва при мен на 43w809c. Пробвал съм го и на телефона, там всичкобе ок. Само про мен ли е така или и деуги имат този проблем и как бих могъл да го реша?

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

След седмица мъки и опити да изкарам прилична картина в тyмните тонове от 55XD8599 реших да върна телевизора и да си взема 55X8505
    След направен сравнителен тест между двата модела разликата бе огромна новия модел има отвратително светеща и неравна подсветка спрямо стария, (когато гледам надписи на края на филма все едно са на фона на северното сияние) Няма никъква разработка на тъмните полутонове, там където на стария има тъмни нюанси на новия е едно черно петно с нюанси от кривата подсветка. И този проблем е много ясно изразен и дразнещ при гледане в тъмна стая.

Настроиките на които бяха и двата телевизора при сравнителния тест са следните

brightnes 30
    Contrast 90
    Black ajust off
    Аdv contrast off
    Motionflow off
    Film mode off
    Color 50
    color temp natural като от advanced съм дал B BIAS на -4

При теста бе пускан един и същи файл рипван от платен стийминг, като пускането бе от две отделни флашки. При възпроизвеждане забелязохме и проблем че след десетата минута 55XD8599 почна да изоставя и на 20-тата мин вече имаше около 500 MS изоставяне спрямо 55X8505
    Интересно е и друг момент уш стария е с по калпав панел а има по голямо светно пространство

С няколко думи този телевизор в този си вид е отвратителен, андроида работи много по бъгарво от 8505 дори с орязани анимации от development настроиктите
    Да ме извиняват колегите от Сони България но това е жестоката действителност, за която те не са виновни изобщо

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Bukmop
    Липсата на детайли в тъмните и крайно светлите части на картината в LCD телевизор, се дължат на:
    Capture - ниската битност и светлочувствителност на камерата с която е снимано
    Post production - в апаратната и студиото орязват част от материала..
    Mastering - там също го кастрират
    Distribution - енкодинга/трансфера орязва оригиналният сигнал. Действа като фуния и всичко се свива до ограничения от 8bit и 100nits.......
    TV - ниската битност на видео-тракта в телевизора, както и ниската битност на LCD панела..

За сравнение:
    Човешкото зрение има следният обхват
    - яркост до 20 000nits
    - в мрака забелязва обекти с осветеност от 0,001nits (според някои изследвания границата е по-ниско 0,0001..)
    - "снима" с около 80-100fps

При Blu-ray имаме:
    - яркост от 100nits
    - 0.117nits в мрака
    - 10fps

Затова винаги съм твърдял, че трябва да се спре да се мисли на парче, както правят в ITU, а всичко да се построи на нови стандарти.

Не става да ползваш едни и същи настройки за два различни модела!!!
    Описаният от теб проблем с възпроизвеждането изглежда доста странно на базата на информацията, че двата модела са базирани на еднакви шасита.
    Някои проблеми явно ще ги оправят с последващи ъпдейти до края на годината..
    Всичко това, не оправдава Sony в тяхното бързане да пуснат на пазара недоизпипани модели.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Bukmop
    Липсата на детайли в тъмните и крайно светлите части на картината в LCD телевизор, се дължат на:
    Capture - ниската битност и светлочувствителност на камерата с която е снимано
    Post production - в апаратната и студиото орязват част от материала..
    Mastering - там също го кастрират
    Distribution - енкодинга/трансфера орязва оригиналният сигнал. Действа като фуния и всичко се свива до ограничения от 8bit и 100nits.......
    TV - ниската битност на видео-тракта в телевизора, както и ниската битност на LCD панела..

За сравнение:
    Човешкото зрение има следният обхват
    - яркост до 20 000nits
    - в мрака забелязва обекти с осветеност от 0,001nits (според някои изследвания границата е по-ниско 0,0001..)
    - "снима" с около 80-100fps

При Blu-ray имаме:
    - яркост от 100nits
    - 0.117nits в мрака
    - 10fps

Затова винаги съм твърдял, че трябва да се спре да се мисли на парче, както правят в ITU, а всичко да се построи на нови стандарти.

Не става да ползваш едни и същи настройки за два различни модела!!!
    Описаният от теб проблем с възпроизвеждането изглежда доста странно на базата на информацията, че двата модела са базирани на еднакви шасита.
    Някои проблеми явно ще ги оправят с последващи ъпдейти до края на годината..
    Всичко това, не оправдава Sony в тяхното бързане да пуснат на пазара недоизпипани модели.
    Всички тези неща са ми пределно ясни, защото съм доста близо до кино и аудио бизнеса... Щом си гледам DCP-ta в нас няма да съм случен потребител.
    Както писах имам няколко 10 битови монитора EIZO и HP DreamColor, така че много добре знам къде какво се реже както във видеото така и в аудиото. Имам достъп до много документи и тестове на SMPTE, които не са достъпни за масовия интернет потребител.

Съжелявам, че не ви казах кога ще правя теста, които иска да заповяда. Факт е че всички присъстващи дори и промотъри на Сони баха разочаровани от новия модел. Ако някой много държи мога да го повторя. Просто трябва да се мъкнат телевизорите през няколко стаи, за да са един до друг в помещение, което може да се затъмни.
    Проблема се наблюдава само в тъмните полутонове, в светлите няма проблем.
    С промяна на настройките опитвах да изкарам нещата които не се виждат но така и не успях без да е за сметка на светлите тонове. Така че за мен телевизора не става за гледане на тъмно.
    Важното е, че на единия се виждат дадени неща, а на другия не се виждат. И каквито и софтуерни ъпдейти да правят посветката няма да се оправят, това може да се оправи при нова ревизия на сглобката панела. Все пак са гонили да е тънък телевизора, което разбира се е за сметка на нещо в случая. Пък и какво значи еднакви шасита? Един GPU, CPU RAM не прави два телевизора напълно еднакви.
    Този пост е редактиран от Bukmop; 01-04-16 в 20:24.
    Momchil одобрява това.

10. Тук е от
    Feb 2015

Цитат Първоначално публикувано от Bukmop Виж публикацията
    След седмица мъки и опити да изкарам прилична картина в тyмните тонове от 55XD8599 реших да върна телевизора и да си взема 55X8505
    След направен сравнителен тест между двата модела разликата бе огромна новия модел има отвратително светеща и неравна подсветка спрямо стария, (когато гледам надписи на края на филма все едно са на фона на северното сияние) Няма никъква разработка на тъмните полутонове, там където на стария има тъмни нюанси на новия е едно черно петно с нюанси от кривата подсветка. И този проблем е много ясно изразен и дразнещ при гледане в тъмна стая.

Настроиките на които бяха и двата телевизора при сравнителния тест са следните

brightnes 30
    Contrast 90
    Black ajust off
    Аdv contrast off
    Motionflow off
    Film mode off
    Color 50
    color temp natural като от advanced съм дал B BIAS на -4

При теста бе пускан един и същи файл рипван от платен стийминг, като пускането бе от две отделни флашки. При възпроизвеждане забелязохме и проблем че след десетата минута 55XD8599 почна да изоставя и на 20-тата мин вече имаше около 500 MS изоставяне спрямо 55X8505
    Интересно е и друг момент уш стария е с по калпав панел а има по голямо светно пространство

С няколко думи този телевизор в този си вид е отвратителен, андроида работи много по бъгарво от 8505 дори с орязани анимации от development настроиктите
    Да ме извиняват колегите от Сони България но това е жестоката действителност, за която те не са виновни изобщо
    Eeй да си дойдем на думата.Колко още да разправям кой купил-купил.Ще се сетите......ама не останаха.

11. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Bukmop Виж публикацията
    Да, кофти са нещата, които си изредил за модела и то с право.
    Но да не забравяме, че това все пак е mid range телевизор на марката, който не може да се похвали с Deep Black/OptiContrast Panel, local dimming и X-tended Dynamic Range.
    Съществени разлики, които присъстват във флагманите им.

12. Member Аватара на Сидеров
    Тук е от
    Feb 2016

Не са ли с различни матрици 2та телевизора?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Видеопанелите са различни.
    Матриците поне от снимките са сходни - A-MVA3 10bit.

Що се отнася до флагмана...очакват се такива размери.
    KD-65ZD9 - 65",
    KD-75ZD9 - 75",
    KD-100ZD9 - 100"
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-04-16 в 21:26.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Така и направих, изтеглих и инсталирах. Когато го стартирам обаче по никакъв начин не мога да си напиша името и паролата. Стартира се без проблем но след това не мога да направя абсолютно нищо. Ако има значение инсталирам го на 43W805C

- - - - - - - - - -

Току що го пробвах отново. Стартирах поиска да си инсталира по-нова версия, след като се инсталира всичко си тръгна нормално.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2016

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Да, кофти са нещата, които си изредил за модела и то с право.
    Но да не забравяме, че това все пак е mid range телевизор на марката, който не може да се похвали с Deep Black/OptiContrast Panel, local dimming и X-tended Dynamic Range.
    Съществени разлики, които присъстват във флагманите им.
    Надявах се след като е по нов модел с IPS матрица да е по добър но уви, все пак сравнявам едни и същи като клас телевизори предходен и нов модел, нормално е да има еволюция, но не и тук.
    Все пак новия (стар модел) телевизор ме чака в кашона, така или иначе смяна ще има. Просто в момента нещата които изкарват пари са с преоритет пред тези които ги харчат.

17. Тук е от
    Jan 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от vaskopa Виж публикацията
    Така и направих, изтеглих и инсталирах. Когато го стартирам обаче по никакъв начин не мога да си напиша името и паролата. Стартира се без проблем но след това не мога да направя абсолютно нищо. Ако има значение инсталирам го на 43W805C

- - - - - - - - - -

Току що го пробвах отново. Стартирах поиска да си инсталира по-нова версия, след като се инсталира всичко си тръгна нормално.
    Да разбирам ли, че ти тръгват тв каналите? При мен приложението се инсталира, логвам се, но плей бутона на която и да е телевизия е неактивен, а радиата си работят. С телевизор⁴43w809c съм яко има значение.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Sony X930D Review (XBR55X930D, XBR65X930D)
    SVA panel, DCI P3 - 88.08%(Rec.2020-64.21%), Viewing Angle: 16°, Input Lag: 52.3 ms,
    http://i.rtings.com/images/reviews/x...ight-large.jpg
    Sony X930D LED TV Calibration Settings
    XBR-55X930D (known as the KD-55XD9305 in the UK/Europe)

Teardown of the XBR-55X900C _ (known as the KD-55X9005C in the UK/Europe)

source video:[youtube-SGNL]
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-04-16 в 00:58.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 110 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатик 2016 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3492
    Последно: 01-01-17, 18:50
  2. Квалификации Евро 2016
    От iihtiandar във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 10-06-16, 09:03
  3. SONY телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 866
    Последно: 02-01-16, 08:36
  4. Отговори: 0
    Последно: 25-10-10, 12:26
  5. Отговори: 4
    Последно: 27-05-08, 08:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе