Колега за това може ли да се направи нещо TV Bulgaria
veskopa, то няма нужда от преработка, защото е направено да работи перфектно и на телевизори. Направо го теглиш от сайта и инсталираш.
Здраврйте, то приложрнието се инсталира, но все едно бутона за стартирсне на канала не е активен. При радията няма проблем,но нито една телевизия не тръгва при мен на 43w809c. Пробвал съм го и на телефона, там всичкобе ок. Само про мен ли е така или и деуги имат този проблем и как бих могъл да го реша?
След седмица мъки и опити да изкарам прилична картина в тyмните тонове от 55XD8599 реших да върна телевизора и да си взема 55X8505
След направен сравнителен тест между двата модела разликата бе огромна новия модел има отвратително светеща и неравна подсветка спрямо стария, (когато гледам надписи на края на филма все едно са на фона на северното сияние) Няма никъква разработка на тъмните полутонове, там където на стария има тъмни нюанси на новия е едно черно петно с нюанси от кривата подсветка. И този проблем е много ясно изразен и дразнещ при гледане в тъмна стая.
Настроиките на които бяха и двата телевизора при сравнителния тест са следните
brightnes 30
Contrast 90
Black ajust off
Аdv contrast off
Motionflow off
Film mode off
Color 50
color temp natural като от advanced съм дал B BIAS на -4
При теста бе пускан един и същи файл рипван от платен стийминг, като пускането бе от две отделни флашки. При възпроизвеждане забелязохме и проблем че след десетата минута 55XD8599 почна да изоставя и на 20-тата мин вече имаше около 500 MS изоставяне спрямо 55X8505
Интересно е и друг момент уш стария е с по калпав панел а има по голямо светно пространство
С няколко думи този телевизор в този си вид е отвратителен, андроида работи много по бъгарво от 8505 дори с орязани анимации от development настроиктите
Да ме извиняват колегите от Сони България но това е жестоката действителност, за която те не са виновни изобщо
Bukmop
Липсата на детайли в тъмните и крайно светлите части на картината в LCD телевизор, се дължат на:
Capture - ниската битност и светлочувствителност на камерата с която е снимано
Post production - в апаратната и студиото орязват част от материала..
Mastering - там също го кастрират
Distribution - енкодинга/трансфера орязва оригиналният сигнал. Действа като фуния и всичко се свива до ограничения от 8bit и 100nits.......
TV - ниската битност на видео-тракта в телевизора, както и ниската битност на LCD панела..
За сравнение:
Човешкото зрение има следният обхват
- яркост до 20 000nits
- в мрака забелязва обекти с осветеност от 0,001nits (според някои изследвания границата е по-ниско 0,0001..)
- "снима" с около 80-100fps
При Blu-ray имаме:
- яркост от 100nits
- 0.117nits в мрака
- 10fps
Затова винаги съм твърдял, че трябва да се спре да се мисли на парче, както правят в ITU, а всичко да се построи на нови стандарти.
Не става да ползваш едни и същи настройки за два различни модела!!!
Описаният от теб проблем с възпроизвеждането изглежда доста странно на базата на информацията, че двата модела са базирани на еднакви шасита.
Някои проблеми явно ще ги оправят с последващи ъпдейти до края на годината..
Всичко това, не оправдава Sony в тяхното бързане да пуснат на пазара недоизпипани модели.
Всички тези неща са ми пределно ясни, защото съм доста близо до кино и аудио бизнеса... Щом си гледам DCP-ta в нас няма да съм случен потребител.
Както писах имам няколко 10 битови монитора EIZO и HP DreamColor, така че много добре знам къде какво се реже както във видеото така и в аудиото. Имам достъп до много документи и тестове на SMPTE, които не са достъпни за масовия интернет потребител.
Съжелявам, че не ви казах кога ще правя теста, които иска да заповяда. Факт е че всички присъстващи дори и промотъри на Сони баха разочаровани от новия модел. Ако някой много държи мога да го повторя. Просто трябва да се мъкнат телевизорите през няколко стаи, за да са един до друг в помещение, което може да се затъмни.
Проблема се наблюдава само в тъмните полутонове, в светлите няма проблем.
С промяна на настройките опитвах да изкарам нещата които не се виждат но така и не успях без да е за сметка на светлите тонове. Така че за мен телевизора не става за гледане на тъмно.
Важното е, че на единия се виждат дадени неща, а на другия не се виждат. И каквито и софтуерни ъпдейти да правят посветката няма да се оправят, това може да се оправи при нова ревизия на сглобката панела. Все пак са гонили да е тънък телевизора, което разбира се е за сметка на нещо в случая. Пък и какво значи еднакви шасита? Един GPU, CPU RAM не прави два телевизора напълно еднакви.
Този пост е редактиран от Bukmop; 01-04-16 в 20:24.
Да, кофти са нещата, които си изредил за модела и то с право.
Но да не забравяме, че това все пак е mid range телевизор на марката, който не може да се похвали с Deep Black/OptiContrast Panel, local dimming и X-tended Dynamic Range.
Съществени разлики, които присъстват във флагманите им.
Видеопанелите са различни.
Матриците поне от снимките са сходни - A-MVA3 10bit.
Що се отнася до флагмана...очакват се такива размери.
KD-65ZD9 - 65",
KD-75ZD9 - 75",
KD-100ZD9 - 100"
Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-04-16 в 21:26.
Така и направих, изтеглих и инсталирах. Когато го стартирам обаче по никакъв начин не мога да си напиша името и паролата. Стартира се без проблем но след това не мога да направя абсолютно нищо. Ако има значение инсталирам го на 43W805C
- - - - - - - - - -
Току що го пробвах отново. Стартирах поиска да си инсталира по-нова версия, след като се инсталира всичко си тръгна нормално.
Надявах се след като е по нов модел с IPS матрица да е по добър но уви, все пак сравнявам едни и същи като клас телевизори предходен и нов модел, нормално е да има еволюция, но не и тук.
Все пак новия (стар модел) телевизор ме чака в кашона, така или иначе смяна ще има. Просто в момента нещата които изкарват пари са с преоритет пред тези които ги харчат.
Sony X930D Review (XBR55X930D, XBR65X930D)
SVA panel, DCI P3 - 88.08%(Rec.2020-64.21%), Viewing Angle: 16°, Input Lag: 52.3 ms,
http://i.rtings.com/images/reviews/x...ight-large.jpg
Sony X930D LED TV Calibration Settings
XBR-55X930D (known as the KD-55XD9305 in the UK/Europe)
Teardown of the XBR-55X900C _ (known as the KD-55X9005C in the UK/Europe)
source video:[youtube-SGNL]
Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-04-16 в 00:58.