Test Sony XD93 : que vaut le Slim Backlight Drive ? | HDfever
google translate Fr to Bg
google translate Fr to En
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-04-16 в 19:56.
Sony UHD TV 2016 Product UHD
Premium
Dolby
Vision
HDR
_____________________Videopanel
__________Backlight & Dimming
__________________________Contrast & Black level
____________________Color Space
_______________________________Viewing angle
(cone)
System on Chip
_______________Picture Accuracy
Out-of-the-Box
(score out of 10)
Product ZD9
65"No Yes ? Yes HDR10
4000cd/m210bit
120/100HzFALD
1000 zones65" - 96% DCI P3
Quantum Dots
ZD9 XD94
75"No
informaly- Yes HDR10
1200cd/m210bit
120/100HzFALD
Local Dimming - 80 zones ???
(8x10)75" - 96% DCI P3
Quantum Dots +
Lan
a/ac/b/g/n
Wi-Fi Direct
Bluetooth Ver. 4.1USB 2.0(x2)• USB 3.0
(USB 1-2)5V/500mA,
(USB 3) 5V/900mATwin tuners
DVB-C/T2/S2
DiSEqC version 1.0XD94 XD93
65", 55"No No Yes HDR10
65"Window 2%-1045cd/m2
55"Window 2%-987cd/m265"- AMVA3
55"-
10bit
120/100HzEdge led, Left&Right side
Horizontal Dimming
(4 columns and 8 rows)-32 zones65" - 4000:1/ 0.03cd/m2
55" - 2600:1/ 0.046cd/m265"-94.8% DCI P3/ Rec.2020-72%
55"-88.0% DCI P3/ Rec.2020-64.2%
Quantum Dots65"- 65°
55"- 32°Mediatek MT5890
2xARM Cortex-A17
GPU-ARM Mali-T624
Storage - 8.36 GB
Android 5.1.1 LolipopLan
a/ac/b/g/n
Wi-Fi Direct
(USB 1-2)5V/500mA,
DVB-C/T2/S2
DiSEqC version 1.0XD93 SD85
65", 55"No No Yes HDR10
1000cd/m210bit
120/100HzEdge led 65" -
55" -55" DCI P3- 85.94%/ Rec.2020-63.75%
Quantum Dots
Mediatek MT5890
2xARM Cortex-A17
GPU-ARM Mali-T624
Storage - 8.36 GB
Android 5.1.1 LolipopLan
a/ac/b/g/n
Wi-Fi Direct
(USB 1-2)5V/500mA,
DVB-C/T2/S2
DiSEqC version 1.0SD85 XD85
85", 75", 65", 55"No No Yes Limited
55"Window 2%-369cd/m255" - AS-IPS
10bit
120/100HzEdge led 85" -
75" -
65" -
55" - 1248:1/ 0.084cd/m286% DCI P3/63% Rec. 2020
Quantum Dots
Mediatek MT5890
2xARM Cortex-A17
GPU-ARM Mali-T624
Storage - 8.36 GB
Android 5.1.1 LolipopLan
a/ac/b/g/n
Wi-Fi Direct
(USB 1-2)5V/500mA,
DVB-C/T2/S2
DiSEqC version 1.0XD85 XD80
55", 49", 43"No No Limited AS-IPS ?? Edge led --
Lan
a/b/g/n
WiFi DirectXD80 SD80
50"No No
Edge led --
Lan
a/b/g/n
Wi-Fi DirectSD80 XD75
60"No No No VA,
Lan
a/b/g/n
Wi-Fi DirectXD75 XD70
55", 49"No No No AS-IPS ??
60/50Hz ?
Lan
a/b/g/n
Wi-Fi DirectXD75
Първи собственик на XD940 (с цел регионални различия, в САЩ буквата D е в краят на модела. Европа-XD940, САЩ-X940D)
Прави впечатление, че е много тънък за FALD подсветка. Същата дълбочина като 930D (XD930)....само 3 милиметра разлика с X830D
Official Sony XBR75 X940D Owner's thread No price talk please! - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
С помощта на тестово видео, собственика е установил, че моделът има 80 зони(10х8) на локално затъмняване. Въпреки че се води флагман, 3D очилата не са включени в комплекта.
Official Sony XBR75 X940D Owner's thread No price talk please! - Page 2 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Official Sony XBR75 X940D Owner's thread No price talk please! - Page 2 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
първи впечатления
и на вторият собственик
Official Sony XBR75 X940D Owner's thread No price talk please! - Page 3 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-04-16 в 22:50.
Здравейте!
С коя програма правите пренареждане на телевизионните канали по свой избор, че не успях да я намеря из форума?
Sony editor е програмата....https://www.sony.de/support/de/conte...or/sony-editor
Този пост е редактиран от iveto; 10-04-16 в 21:42.
И така моята сага с продукти от опитите на Сони да направят телевизор продължават.
Както писах успях да си намеря неразпечатвана бройка от 55X8505C. Смених го и след седмица ползване впечатленията ми са следните:
Андроида е много близък, на външен вид но си има разлики от XD95 примерно работи по пъргаво, но липства някоя друга екстра която я имаше в по-новия модел и е с 200-300 мб по малък след фактори ресет.
Картината в тъмна стая е доста по поносима, подсветката има доста по равно и плътно черно, когато няма нищо на екрана разработките в черното са много по-добри от 10 битовия панел, което е крайно странно понеже точно 10 битовите панели трябва да има по добри разработки в тъмните полутонове. Понеже панела си е самсунг а аз бях писал, че не ги обичам и тук се забелязват проблемите налични в самсунг телевизорите, а имеменно виждат се доста засилени артефактите от компресията.С
Цветовете са леко по измити, иизкуственото им подсилване с цел да достигнат тези от модел 2016 води от изкривяване. Особенно забележимо е при некачествени HD стриймове като при особенно налаганите Netflix i HBOGO.
Най-големия проблем за мен в този модел е, че като гледам от компютър (няколко компютъра) картината е супер светла, за да имам плътно черно трябва да дам Black Level на 38-40 иначе тои проблем го няма като пусна Dune HD или Rasberry PI с OpenELEC. На предния телевизор този проблем го нямаше със същия хардуер който закачам.
Ъпскелинга е по зле при стария модел. При включен компютър на FullHD за да имам ясни букви без артефакти около тях Sharpnes трябва да е на не повече от 53 иначе стават нечетими заради белия контур който се появява от ъпскелинга и шарпнеса. Този проблем го нямаше на модел 2016 и до 60-63 без проблеми можеше да се усили шарпнеса без дразнещи артефакти и аберации.
Заключението ми е, че ако Сони направят един телевизор без проблемите на пробваните от мен 2 модела ще се доближат до някъкъв читав телевизор в средния клас. Но пък може докато направят отново читав телевизор да се откажат от телевизорите изобщо, както направиха не с един и два отрасъла.
Имам няколко въпроса и ще се радвам ако някой може да ми помогне
Може ли програми които съм инсталирал през АРК да се появят на началния екран? Що за тъпотия е това HBO GO да го няма за Сони а да го има за другите марки?
Има ли вариант от Action менюто да ми изчезне Live Footbal mode, Tweetowe и други финкции предназначени за американските социални зомбита?
Да,приложенията които си инсталирал на телевизора,и не са официални,могат да ти се показват на началния екран,но трябва да се "конвертират"...с тази програма:https://forums.geforce.com/default/t...o-android-tv-/
...и то не всички...някой имат "защита" и не става....
За Action менюто...мисля че може да се избира какво да се показва...някъде от настройките беше доколкото си спомням..
Този пост е редактиран от iveto; 11-04-16 в 18:16.
Здравейте, бих искала да споделя и потърся съвет във форума относно едно явление, което не ми се струва нормално при моя телевизор. Става дума за SONY Bravia KDL-43W756C, закупен точно преди един месец на 12 март.
В първите 1-2 седмици или не съм обърнала внимание или всичко е било наред, но около смяната на времето, след 28 март, забелязах, че часовникът на телевизора не поддържа вярно време - изостава произволно в автоматичен режим на час на мрежа и на излъчване. Известно време си играх да рестартирам, сверявам, сменям между режим на мрежа/на излъчване без успех. В петък миналата седмица писах на поддръжка на Сони. Техен служител се свърза с мен и ме посъветва да инсталирам последния фърмуер и да върна фабричните настройки. Относно режимите "мрежа/излъчване" ме посъветва най-добре да си сверя часовника ръчно и да не разчитам толкова на доставчиците на телевизия/интернет. Тук е мястото да кажа, че при мен доставчиците на тв и интернет са различни, както и че телевизорът е свързан към домашната интернет мрежа безжично (никакъв проблем с връзката). И така, инсталирах най-новия софтуер, възстанових заводските настройки и 3 поредни дни наблюдавах телевизора последователно в режим "час на мрежа", "час на излъчване" и "ръчна настройка", след като всяка вечер го сверявах с астрономическото време. Всяка сутрин не стига, че часовникът и в трите случая беше изостанал в най-различни диапазони от 2 до 11 минути, ами времето на началния екран беше едно, а това на информационната лента - друго (примерно днес в 11:02 - начален екран 10:59 (3 мин. изоставане) - инф. лента 10:57 (5 мин. изоставане), в 16:19 - начален екран 16:13 (3 мин. изоставане) - инф. лента 16:03 (10 мин. изоставане). И това след ръчно въведен час. Обадих се днес следобед отново на поддръжка Сони. Служителката ми каза, че не знае на какво би могло да се дължи и да се обадя в сервиз или да изчакам най-новия Ъпдейт, който скоро щял да излезе. Накрая ме попита дали телевизорът е включен директно в контакта, и понеже той е включен чрез разклонител (просто нямам контакт наблизо), ме посъветва да пробвам да го включа в контакт и да го следя как ще реагира. И понеже вече всичко това ми се струва абсурдно (или просто аз нещо не вдявам), реших да пиша тук за мнение. Ако някой е имал подобен проблем (или не се счита за проблем това), нека сподели опит, може би аз нещо не правя като хората. Приемам и обиди
Освен това, телевизорът 3 пъти се включи автоматично сам, като му е забранено в настройките да прави това (единия път в 6 сутринта!).
Освен това при натискане на бутон "Guide" информацията е безобразна - ту излизат тв програми, ту няма никаква информация, при всяко натискане никаква информация не се появява, трябва неколкократно да влизам и излизам от програмата докато се яви нещо. Дали това е от телевизора или от доставчика на телевизията? Нищо не разбирам.
Благодаря ви за търпението, дано някой ми отговори
Аз ли не разбирам, ти ли говориш на китайски - не знам.
Няма такова понятие като "разработките в черното" !
Има нива на сивото, като 100% сиво -това е черно(липса на светлина), а 0% сиво - това е бяло.
При LCD с VA матрица се губят първите 6-7% на сивото(от 100 до 93% сиво). Причината е, че при VA матриците, кристалите в суб-пикселите могат да застават само в 2 позиции, което при активиране на един суб-пиксел на първа степен на якост води до по-висок скок на общата яркост отколкото е необходим за изобразяване на полутонове в тъмни сцени и поради това нямаш видими детайли.
Пропуснах още един проблем - утечката на светлина покрай електродите в матрицата, което не позволява да имаш черно, а реално имаш нюанс на сивото.
Панелът е T550QVN04.0 (A-MVA3 AUO), не е Самсунг...
При подаване на сигнал по HDMI в менюто трябва да се появи настройка - Ниво на черното. В режим PC ли е телевизора?
За липсата на проблема при другите външни устройства - може би е заради разпознаването и CEC протокола.
Остротата я дай под 50....
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-04-16 в 21:59.
Здравей, проблема с времето при андроид устройствата го има и аз съм търсил, но до сега не съм намерил отговор обясняващ феномена, в моя случай два еднакви телефона /марка и модел/, на един и същи оператор,на едно и също място, единия часовника е точен и се сверява от мрежата, другия бяга 5 мин ако го пуснеш да се сверява сам от мрежата.
Моя съвет ако не получиш задоволителен отговор тук, го давай на сервиз или ако може да го смениш с нов.
Успех.
Този пост е редактиран от mikk; 11-04-16 в 22:11.