Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34
Like Tree1Одобрявам

Работни часове на телевизор Сони KDL50-808C

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2017

Работни часове на телевизор Сони KDL50-808C

Здравейте колеги.Проблемът е следният-телевизорът е на 1.5 години и спря да вижда дистанционното.Първо смених батериите,после дистанционното и накрая опрях до АШ сервиз в Бургас.След 28 дни без талавизор ми се обадиха днес ,че е тотал щета и ще го заменят с нов(прекалено хубаво звучи).Притеснението е какво ще ми дадът-стара мострена щайга илииии нещо по-надолу като модел.Не знам как се процедира при такъв случай(моля да ме светнете какви са ми правата преди шамарите) и все пак как мога да проверя часовете на машинката ако получа същия модел.Благодаря предварително.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Отговор: Работни часове на телевизор Сони KDL50-808C

Колега, едно въпросче без да се обиждаш - твоя да не би да бе нова щайга като си го занесъл в сервиза? По-надолу няма да ти дадат като модел, ще ти го сменят с такъв, възможно е да е върнат в сервиз, като твоя, но в последствие отремонтиран. Имай в предвид, че 805,807,808 и 809 са еднакви на практика, като от 4-те ти имаш най-смотания, така че каквото и да ти дадат от серията взимай и бягай.
    И още, провери ли твоя на колко часа е като го даде в сервиза? А ако ти го дадат с по-малко часове от твоя ще се притесниш ли? В някои сервизи преоценяват телевизора спрямо времето на ползване - да речем на 50 или 70 процента и ти дават възможността да си избереш телевизор в този ценови диапазон , като телевизора ще е със 7 месеца гаранция.
    Нищо лично, но след година и половина гаранция да се съгласи сервиз да замени телевизора е достатъчно основание този сервиз да бъде хвален , а не да се притесняваш от него

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Замяната става с аналогичен модел или такъв на същата цена. Може да вземеш и по-скъп, но с доплащане на разликата в цената - за целта се говори с управителя.
    Най-близкият аналог на твоят KDL-50W808C (FullHD, 120/100Hz, Android):
    Sony KD-49WE755/750 BAEP - (FullHD, 60/50Hz)

може и тeзи макар че са UHD
    SONY-KD-49XD8005 - (UHD, 60/50Hz, Android)
    SONY-KD-49XE7096 - (UHD, 60/50Hz, Linux)
    SONY-KD-49XE7077 - (UHD, 60/50Hz, Linux)
    SONY-KD-49XE7005 - (UHD, 60/50Hz, Linux)

Опитай с доплащане да вземеш един от тези
    KD-55XE8599 BAEP - (UHD, 120/100Hz, Android)
    KD-55XE8588 BAEP - (UHD, 120/100Hz, Android)
    KD-55XE8577 SAEP - (UHD, 120/100Hz, Android)
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-08-17 в 19:56.

5. Тук е от
    Aug 2017

И кво излиза че аз съм за бой щот си търся правата,а те миличките ангелчета ми правят жест да ми сменят телевизора щот не могат да го оправят.Въобще не съм искал да опирам до тях както вече 4г с ЛГ-то.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

На мен два пъти са ми сменяли телефони с нови към края на гаранцията и съм бил много хепи, какъв ти е проблема, ако го бяха закрепили до края на гаранцията по доволен ли щеше да бъдеш.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от Аматьора Бс Виж публикацията
    И кво излиза че аз съм за бой щот си търся правата,а те миличките ангелчета ми правят жест да ми сменят телевизора щот не могат да го оправят.Въобще не съм искал да опирам до тях както вече 4г с ЛГ-то.
    Колега, от поста ти личе, че не си търсиш правата, ами си търсиш новия телевизор от сервиза, след като си им върнал стар телевизор И не, не си за бой, ами просто трябва да са ти реалистични очакванията. Сменят ти телевизора, защото не могат да го отремонтират, ще го сменят с работещ такъв, възможно е да е бил рециклиран от търговеца или производителя, но не е задължително да е нов. И ДА, те ти правят жест, понеже можеше да ти го отремонтират и да ти го върнат колкото да изкара още някой месец
    След 28 дни без талавизор ми се обадиха днес ,че е тотал щета и ще го заменят с нов(прекалено хубаво звучи).
    Дори ти си се изненадал, че ще ти го сменят. И те не ти го сменят защото е тотал щета, ами защото са се забавили в сервиза. Имат 30 дни да го ремонтират. Ако не успеят трябва да го заменят

8.  

9. Тук е от
    Aug 2017

Наско като виждам какво пишат колегите как да нямам проблем,освен ако не ми го заменят с нов.Мисля че повредата не беше кой знае какво.Просто не приема сигнала от дистанционното но иначе беше перфектна бройка и много съм го пазил.А сега не съм сигурен какво ще ми натресът.
    Колега Туистер все едно да си оставиш гаранционният автомобил с проблем в централното и ако не могат да го оправят да ти го заменят с ремонтиран след челен удър с Камаз.Мисля че ме разбра.
    Колкото до самият сервиз-значи първо ми казват че Андроида е забил.След 2 седмици питам кво стана с преинсталацията бе хора.Вече има друго мнение ,че няква част е изгоряла и като пристигне монтаж и идваай си го взимай.Е последното обаждане вече ви го казах кво беше.
    И що да ми е най-смотания след като 808 и 809 се различават само по това че единия е за Техномаркет а другия е за Технополис не разбрах.Явно твойто си е най-убууту
    Този пост е редактиран от Аматьора Бс; 10-08-17 в 20:08.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново

Един съвет от мен не приемай подмяна защото ще имаш нов телевизор с остътачна гаранция от няколко месеца.Искай си парите и си купи друг с пълната гаранция.Успех.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Добра идея, но дали ще му върнат парите...

12. Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Живее в
    В.Търново

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Добра идея, но дали ще му върнат парите...
    Струва си да опита един приятел го приложи в „Хенди“ за един телефон който струваше към 1500лв. Отначало отбиваха атаките но не можаха да му доставят същия модел и си прибра кинтите.

13. Тук е от
    Aug 2017

Ще пиша като има резултат

14.  

15. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

Може да има претенции за връщане на парите само ако не могат да му доставят същия модел.

16. Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Пловдив

Привет на всички!Как мога да проверя работните часове на телевизор Сони 50W807?

17. Тук е от
    Aug 2017

И все пак ще обясни ли някой за работните часове как се проверяват

18. Member Аватара на eleena
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    Варна

От изключен телевизор-Умepeнo бъpзo и пocлeдoвaтeлнo, бeз зaдъpжaнe нa бyтoнитe нa диcтaнциoннoтo [і+] [5] [vоl-] [роwеr]. Търсиш тази страница и гледаш долу в ляво:
    http://cs5-1.4pda.to/10835942/sonyw8...1042260c3f7947
    Този пост е редактиран от eleena; 15-08-17 в 19:11.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Проблем с нов телевизор Сони KD49X8309CBAEP
    От Svetoslavp във форум Sony телевизори
    Отговори: 21
    Последно: 27-01-17, 10:07
  2. Stand neck за телевизор Сони
    От aleksa във форум Аксесоари за телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 19-01-17, 19:54
  3. Отговори: 67
    Последно: 02-06-16, 17:42
  4. Проблем с проекторен телевизор СОНИ kf 50 sx 300
    От Georgi Kuzmanoff във форум Проектори и екрани
    Отговори: 0
    Последно: 04-07-14, 13:44
  5. Кой LED телевизор между Сони и LG?
    От LEGAL във форум Sony телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 24-02-11, 21:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе