Благодаря ти, направих self check, но нищо не излиза, само нули.
После ще прикача като съм на компа
Благодаря ти, направих self check, но нищо не излиза, само нули.
После ще прикача като съм на компа
Сега се позачетох и първата колона на self check (002, 003 и т.н) съответства на броя премигвания на диодa. Не намирам конкретния проблем (нещо свързано с "board). Следващата е името на грешката "4KPQ ERR"- нищо не излиза в интернет за това. Следващата колона (180102203705) е на коя дата е възникнал проблема, а последната колона (001) - колко пъти се е появил проблема. Надявам се да съм бил полезен за по-незапознатите по разчитането на това.
Има ли основания за притеснения, предвид, че сега телевизора работи и е на 2 седмици?
По основното е червената точка, която още не знам как да махна. Ще звъня на някой от сервизите и ще пиша допълнително.
Поздрави
Разбира се, - удълж гаранция е задължително, но както писах вече този sony xd9305 ми замени гаранционно стария sony 46hx923, който е с 5 г гаранция, която изтича на 17.01.2018.
И доколкото знам се продължава гаранцията на стария - тоест още 10 дни. Но сега си работи, днес ще го оставя да работи цял ден, да видим.
Ето и снимка на селф чека
моля помогнете,незная дали тук е правилното място за това.
от известно време KODI player инсталиран на Sony KD-55XD8577 не работи.
пише само това
Waiting for external storage..
опитах с деинсталирaне и пак така става.преди това приложение работеше много добре.
Благодаря ви предварително. и ВЕСЕЛА И СПОРНА 2018г.
Благодаря за отговора нямам хард закачен. Коди плеера го ползвам за да гледам през домашната мрежа от QNAP (NAS) филми и клипове.като тв е вързан с лан кабел.всичко съм рестартирал по няколко пъти.с друг плеер клиповете работят,просто КОДИ има повече екстри.
Здравейте , отскоро съм със Sony WE750 като цяло за момента съм доволен от телевизора , но имам един досаден проблем който не мога да разреша.Тв то е свързано към рутера и ползвам serviio за длна, но като пусна филм въпреки че филма е с 1920х1080 на телевизора има черни ленти отгоре и отдолу които много ме дразнят.Някой знае ли как да го оправя.
Ми така е/са сниман/и филма/те - 21:9 формат (при 16:9 за телевизора) и "изрязването" на черните ленти води до загуба на "информация" от двете страни ...
1920x1080 не е ли точно 16:9 формат колкото е и тв -то. Примерно това е nfo на филма и пак имам черни ивици
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Изглежда не си схванал, затова ти го повтарям
Ако се изрежат черните ленти и формата на филма се преобразува в 16:9, ще се изгуби картината от левия и десния край.Ми така е/са сниман/и филма/те - 21:9 формат (при 16:9 за телевизора) и "изрязването" на черните ленти води до загуба на "информация" от двете страни ...
Ако толкова те дразнят, в Коди има възможност за премахването им, но пък пропорциите се нарушават.
Този пост е редактиран от eleena; 07-01-18 в 22:46.
svetlioo
Видеото заедно с черните ленти е с тази резолюция.
Ако изрежеш черните ленти, телевизорът за да покаже картината на цял екран, автоматично ще изреже левият и десният край.
Моделите от 2018 вече ги има на страницата на Сони: https://www.sony.bg/electronics/tv/t/tv с буквата F са накрая.
Този пост е редактиран от TODD; 09-01-18 в 14:31.