То е въпрос на възможности на софтуера, дали ще може да си зареди коригираният цветен профил. Ако остане време тези дни ще се поразровя.
То е въпрос на възможности на софтуера, дали ще може да си зареди коригираният цветен профил. Ако остане време тези дни ще се поразровя.
напълно те разбирам - аз извървях същия път преди май 2 години
определено е трябвало да се насочиш към OLED - аз когато вземах моето Сони оледите бяха непосилно скъпи
И аз съм от вчера с телевизора и малко съм разочарован от upscale-a на IPTV от Виваком, в сравнение със старият ми 10 годишен Самсунг.
Настройките на rtings са наистина доста бледи и без контраст. Пробвах и тези: https://www.flatpanelshd.com/review....&id=1519270866 - една идея по-добри, но в крайна сметка останах на режим "стандартен", поне докато не намеря нещо читаво.
P.S За любителите на далаверите, в румънския ЕМАГ, телевизорът покрай черните седмици доста често е на цена - 1680лв. Доставка с ЕКОНТ от офиса в Гюргево, до офис в София е 45лв (с обявена стойност).
Аз съм си харесал "професионално кино" режима с леки персонални корекции. На "стандартен" е като електрожен![]()
Пробвах и настройките от флатспанелс но пак не съм доволен, измити цветове,липса на контраст ...
да споделя какво забелязах за моя ТВ - когато го ъпдейтнах до последния андроид направих хард ресет и всички настройки се нулираха. вчера се хванах да въведа наново данните от калибрацията от сайта, в който се тестват телевизорите и видях, че заводските настройки почти съвпадат с тези от калибратора.
явно програмистите са поработили върху оптимизацията на изображението
От 20 години насам,за първи път чувам някой да каже че Сони имат размити цветове и липса на контраст.....![]()
Както писах и преди, смених плазма на панасоник. С него сравнявам.
Този пост е редактиран от iveto; 22-11-18 в 09:03.
И аз минах от плазма на Panasonic на led Sony и като изключа неравномерната подсветка съм очарован от картината. Дори мислех да го връщам , но засега се наслаждавам на добрата картина. Мислех ,че прехода от плазма към лсд ще е по труден ,но както казах като изключим проблема с подсветката всичко друго е ок.
Здравейте, видях в Зора,че са пуснали намален ето този телевизор https://zora.bg/product/kdl49we660baep-1, според вас заслужава ли си модела, ще се ползва в хол за гледане на тв и филми.