SONY KD-55XE8577 - Запис на външен HDD
Външен диск Toshiba 500Gb.Включвам го в USB3 на телевизора,предлага ми менюто да го подготви като външно устройство за запис,след 1-2 минути дава че е О.К. Пускам запис,прави някакъв файл с името на канала от който записвам,но при опит да го възпроизведа ми дава съобщение,че файла е с неподдържан формат.
Включвам харда в компютъра - изобщо не го открива като устройство в My computer. Успях да го оправя с "Partition manager"-a но така и не ми стана ясно какво прави Сонито та му поврежда файловата система.Същото стана и с една флашка 32 Гб.
Някой успял ли е да направи запис с такъв телевизор?
Отговор: SONY KD-55XE8577 - Запис на външен HDD
При Panasonic мисля, че се криптираше файловата система или нещо подобно, за да не можеш да гледаш диска освен на телевизора на който е правен записа. Сигурно е подобен проблем..
Ами аз редовно си записвам предаванията по описаният от Вас начин и проблеми някога не съм имал.
Изпратено от моят SM-N950F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Първоначално публикувано от
boy123
Външен диск Toshiba 500Gb.Включвам го в USB3 на телевизора,предлага ми менюто да го подготви като външно устройство за запис,след 1-2 минути дава че е О.К. Пускам запис,прави някакъв файл с името на канала от който записвам,но при опит да го възпроизведа ми дава съобщение,че файла е с неподдържан формат.
Включвам харда в компютъра - изобщо не го открива като устройство в My computer. Успях да го оправя с "Partition manager"-a но така и не ми стана ясно какво прави Сонито та му поврежда файловата система.Същото стана и с една флашка 32 Гб.
Някой успял ли е да направи запис с такъв телевизор?
Телевизора криптира диска в негова си файлова система,и записа може да бъде гледан само и единствено на същия телевизор.След това,ако същия диск се включи в компютъра,няма да бъде разпознат от него.Може да се види само ако се преформатира с Partition manager,но тогава изтрива всичко записано от телевизора.Записа направен от телевизора се гледа само с вградения плеяр>бутона DISCOVER> Записани> там се вижда всичко записано на харда от телевизота и това е.
Диска трябва да е включен в телевизора с оригиналния си кабел,ако се ползва удължител е много вероятно да има проблем с разпознаването или записа,това го знам от личен опит:)
Благодаря за отговорите!Явно заради законите за авторско право са го направили - за да не могат разни записи да се качват в YouTube и прочие.
Хора, я кажете, от новите модели телевизори има ли такъв, който не криптира записите?
До скоро използвах един китайски hd приемник, който записваше файловете нормално на флашка и можех да си ги гледам навсякъде, но изгоря след удар на мълния по време на буря, и сега няма с какво да си записвам предавания и видеоклипове.
Пробвах функцията за запис на самсунга, но с това тъпо криптиране е смотана работа. Не мога да гледам записаното никъде другаде.
Цитат:
Jack Krauser
Хора, я кажете, от новите модели телевизори има ли такъв, който не криптира записите?
До скоро използвах един китайски hd приемник, който записваше файловете нормално на флашка и можех да си ги гледам навсякъде, но изгоря след удар на мълния по време на буря, и сега няма с какво да си записвам предавания и видеоклипове.
Пробвах функцията за запис на самсунга, но с това тъпо криптиране е смотана работа. Не мога да гледам записаното никъде другаде.
Нов китайски приемник ще реши проблема ти:)
Всички телевизори криптират...и стари и нови...
- - - - - - - - - -
Цитат:
boy123
Благодаря за отговорите!Явно заради законите за авторско право са го направили - за да не могат разни записи да се качват в YouTube и прочие.
Точно така е.
Мисля да си взема това : https://www.emag.bg/vynshen-hard-dis.../pd/D2JCXBBBM/ за гледане на филми. Струва ли си ? Ще работи ли добре с тв от подписа или да търся нещо друго ?
Цитат:
Slusatel
Няма причина да не работи,но нали знаеш,че като изключиш телевизора харда продължава да си върти неопределено време….
По-добре вземи 3.5" с външно захранване, а не през USB.
напротив - по-добре е с усб захранване и малък диск. преди време ми се наложи да ползвам стар 3.5" хард сложен във външна кутия и той също работеше през цялото време и шумеше и се наложи да слагам реле, захранено от 5 волта от усб шината което гасеше захранването на харда, но както е известно след изключване на ТВ-то усб-то не се изключва (поне не веднага) и пак ми шумеше. отделно от това не е добре да се изключва диска ако не е спрян за ползване от телевизора
сега с външния 500Гб. 2.5" диск е значително по-добре - не се чува, има много място и винаги е включен в телевизора. само съм му закрил светодиода за активност да не се вижда в тъмното че дразни
И преди писах по този въпрос,проблема го реших с външен SSD,изключва се напълно след около 10-15мин. след спиране на телевизора.
Цитат:
apmil4ev
напротив - по-добре е с усб захранване и малък диск. преди време ми се наложи да ползвам стар 3.5" хард сложен във външна кутия и той също работеше през цялото време и шумеше и се наложи да слагам реле, захранено от 5 волта от усб шината което гасеше захранването на харда, но както е известно след изключване на ТВ-то усб-то не се изключва (поне не веднага) и пак ми шумеше. отделно от това не е добре да се изключва диска ако не е спрян за ползване от телевизора
сега с външния 500Гб. 2.5" диск е значително по-добре - не се чува, има много място и винаги е включен в телевизора. само съм му закрил светодиода за активност да не се вижда в тъмното че дразни
Просто си взел шумен диск- Toshiba или Hitachi.Аз винаги използвам Seagate или WD и никога не са въртяли през Idle.
Какъв е проблема след като си изгледам филма да го изключа от тв , да няма да му се изтърка USB - то ? Вечно ли трябва да е включен тоя хард ?
Вече имам нов кабелен приемник и мога свободно да записвам на флашка каквото си искам.
:)Онези с авторските права и криптирането да си гледат работата...