Аз сънувам, това трябва да е некъв гаден кошмар...
П. П. То както е тръгнало май ще ми трябва адвокат...
- - - - - - - - - -
От менюто в телевизора не може да се ъпдейтне модула, снощи гледах.
Аз сънувам, това трябва да е некъв гаден кошмар...
П. П. То както е тръгнало май ще ми трябва адвокат...
- - - - - - - - - -
От менюто в телевизора не може да се ъпдейтне модула, снощи гледах.
Този пост е редактиран от felipe; 24-10-18 в 10:52.
Модула е BestCAS , безкартов(по номера на модула става оторизацията на услугите) . Няма да намериш Смит или Neotion такъв. Единствено от оператора - Търси техниците на дисиси да ти сложат модул от друга ревизия или партида. Без модул телевизора прави ли такива проблеми ?
Нова, която не е кодирана тръгва веднага пробвал съм. Иначе да дадоха ми друга ревизия модул, като че ли е по добре. Ако не стане и с него се връщам на варианта със сет топ бокс, колкото и да не искам второ дистанционно.
Този сет топ бокс няма ли HDMI ses? Ако да, няма да трябва второ дистанцианно. Ако не, направо ги разкарай dcc.
HDMI какво?
За какво да питам оператора, сет топ боксовете ви имат ли...? И какво ще означава ако имат?
HDMI CEC. Управление на устройствата с едно дистанционно. При Сони се нарича Bravia sinc.
Не разбрах за какво ти е сет топ бокс.
Ами ако продължават проблемите с CA модулите ще мина на сет топ бокс.Аз две години бях на IPTV (със сет топ бокс) и заради второто дистанционно минах на CA модул.Ама ако е възможно сет топ бокса да се управлява през дистанционното на телевизора бих се върнал.
Операторите търсят най-изгодна цена за СТБ и модули. Така че нито особено качество се търси, нито някакви екстри като HDMI cec. Също така в някои населени места, квартали, дори при мен като съм в къща (за еднофамилни къщи не се натискат много доставчиците) няма особен избор на доставчици.
Аз пък си използвам СТБ, защото след 3 изгорели ТВ от кабелната (барабар със защитите) СТБ ми се явява още 1 защита. Дистанционното на ТВ го ползвам само за включване и изключване. Но аз си имам HTPC до тв-то и не ме интересува абсолютно нищо от неговите функции, освен картина.
Този пост е редактиран от VanDan; 28-10-18 в 15:06.
още един плюс на сеттоп бокса е че има timeshift , който по незнайни причини липсва в уж качествените телевизори на Сони
Сега говорих с поддръжката на дисиси,изобщо не ме разбраха като ги питах СТБ им поддържат ли управление през HDMI.Егати и поддръжката и е денонощна ,за какво седят там не разбирам.Иначе тайм шифта наистина бе удобен,можех да се върна до 4 дни назад.
На 90% нямат такова нещо. Не го мисли, където 1, там и 2 дистанционни. Това да ти е проблема.
felipe, купи си един читав CA-модул, прежали един HDD (1ГБ), закачи го на телевизора, форматирай го и ще имаш time shift.
Не се занимавай с операторските "дървета", СТБ или СА-модул.
Той хубаво да си купи "читав Са-модул", но не рядко при провинциалните доставчици така са направени нещата, че не може или е доста трудно за настройка да се използва нещо различно от модулите, които те дават.
Как се прави ъпдейтва на CAM модула? Доколкото знам той си се ъпдейтва сам без да получаваме някаква индикация, че това се случва.
От менюто за цифрова телевизия мисля че беше. Моя го ъпдейтнах скоро.