Ще пробвам изпратените настройки и ще пиша .Не знам кога ще ходят техниците на Мсат ще ги провам след тях.Мерси за бързите отговори.Ще пиша за резултата .Лека вечер.
Ще пробвам изпратените настройки и ще пиша .Не знам кога ще ходят техниците на Мсат ще ги провам след тях.Мерси за бързите отговори.Ще пиша за резултата .Лека вечер.
На мен това ми звучи доста странно, все пак говороим за телевизионен сигнал в конкретният проблем. Модела е с моушунфлоу 1000, аз дълго време съм гледал на модел с моушънфлоу 400 и такивава сериозни проблеми не имало.
Ти с какви файлове тества? Може все пак да има бъг или да е нещо с кодеците.
Колеги, искам да вмъкна един бърз въпрос - при телевизионен сигнал къде мога да видя "сила на сигнала" и "качество на сигнала"? Тази информация я имам на Филипса и на Самсунга и често ми е помагала да разбера дали проблеми с картината се дължат евентуално на слаб сигнал или има проблеми със самото излъчване от оператора. На Сонито не мога да я видя никъде. Има ли я?
Аз съм я виждал на ефирната телевизия, на по-стар модел, на новите не знам как, но ако има тунер, би ърябвало да има информацията.
Сега проверих, при отворен канал, от меню Options, System information (най-долу в списъка с опции)
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Този пост е редактиран от javorenator; 06-12-19 в 01:19.
Интересно, но вижте къде 49XG9005 влезна в търсения от мен кино, топъл (6500К) режим на картината.
Едва ли ще предположите, но не е: Реални кино, Потребителски и т.н.
Единствено влиза в 2 точни избора на плътна и спокойна, топла картина само чрез HDMI входовете и в режим на картина: Снимки-Настрорни и режим: Графика.
Само при тях, 49XG9005 започва да работи, както другите ниски модели го постигат без локално и директна подсветка.в режим: Реално кино.
Що така са го решили, само те си го знаят.
Нямах време за тези тестове, но картината стана чудесна. Контраст и цветове всичко е както трябва да е.
Дали имаше предвид телевизор с Андроид или не? Никъде нямам меню, кръстено "Options", а навсякъде където пробвам да намеря информация, не пише нищо.
Пуснали са 4К телевизии в мрежата на Нет 1 в София. Малко ми насичат. Може ли някой с по-висок клас телевизор да пробва и да каже дали вървят гладко?
Благодаря ти, колега, никога нямаше да го намеря!
Качеството на сигнала на 4К-то се колебае между 84 и 87, в цветове е точно на границата между жълто и зелено. Насичането е при малко по-бързо движеща се картина. Образът не се размазва, като да губи пакети, но сякаш липсват по 1-2 цели кадъра на всеки 15-20. Пробвах и на друг канал, там качеството е 100, но го има същото насичане. Сигнал на едната честота 61 децибела / кач. 100 , а на другата - 54 децибела / кач. 84-87.
Добър ден искам да дам отчет по въпроса със насичаненото на телевизора за който писах по горе , техниците ходили да мерят сигнала всичко било наред сложили някакъв филтър на кабела на входа за телевизора и накъсването спряло сега всичко било наред.Благодаря на всички за съветите лек ден и късмет.
Здравейте, имам следния проблем с TV Sony KDL-40WE660:
Ако не си личи на снимките, проблемът е, че се появиха вертикални тъмни линии на равни разстояния. Линиите се виждат само, когато телевизорът показва определени цветове. Забелязах ги вчера, миналата седмица сякаш ги нямаше. До момента съм ги забелязал на зелено и на червено. При бяло, черно, сиво не се виждат. Интересувам се ще мре ли?Шегата настрана, ТВ-то е на около една година, гаранционен е. Ако допуснем, че ми го подменят, има ли вероятност пак така да стане? Дайте някакъв съвет
![]()
Този пост е редактиран от Dimitar Kostov; 07-12-19 в 17:26.
Ползвай си гаранцията. Тя е точно за това.
А дали ще ти го подменят с нов, зависи от сервиза и самата повреда.
Молба за една проба към притежателите на 49XG9005. Пуснете чисто бял фон при включено локално затъмнение на HIGH и вижте в четирите ъгъла на панела Ви има ли леко оцветяване в бледо синьо. После изключете съвсем локалното затъмнение и вижте пак изчезна ли това оцветяване и станаха ли бели ъглите, както цвета на целия екран? Искам да разбера това само при бройката, която тестваме ли е, или е фабрична ситуация като цяло за този модел?
Благодаря Ви за резултати те!!!
Article ID : 00177599...Image retention on Sony OLED TVs
https://www.sony.com/electronics/sup...icles/00173479