Да, по тоя начин е но не става.
При мен става, не знам каква може да е причината.
При мен и Замундата не тръгва и опенсубтитлес в Елементум не тръгва.Всички останали добавки свързани с Елементум вървят.
Замундата в Мовиан си върви и нямам проблеми.
Колега, може би не си видял въпроса ми по-горе, затова пак питам - на какъв модел телевизор виждаш, че е 3840 х 2160? Може ли да напишеш стъпките, които правиш, за да провериш резолюцията и да видиш, че е такава? Може ли да качиш снимка? Искам и аз да гледам 4К филми в резолюция 4К с КОДИ, и искам да разбера как.
Пускаш 4к филм, долу вдясно отваряш зъбното колело > видео настр. и виждаш резолюцията.
- - - - - - - - - -
Информация за резолюцията на Коди. Всичко при Коди за Андроид зависи от това устройството каква резолюция поддържа.
Ако филма е 4к и телевизора 4к, телевизора ще възпроизведе филма в 4к резолюция.
Повърхностно визуализиране на Android
Платформата Android винаги е била малко специална, тъй като все още е в процес на зреене и тази промяна показва това. Някои по-нови устройства, които могат да направят UHD или 4K възпроизвеждане, наистина нямат право да създават интерфейса на Kodi при тази резолюция и това създава проблем. Крайният резултат беше, че ние или трябваше да намалим размера на видеото до по-ниска резолюция, за да се уверим, че интерфейсът е бърз, или да покаже видео в пълен размер, но устройството може да не може да се справи с интерфейса с висока резолюция. Тази промяна ни позволява да създадем потребителския интерфейс на Kodi в различна разделителна способност от резолюцията, която правим при възпроизвеждане на видео, така че това, което се случва сега, е, че интерфейсът се показва на 1080p, а видеото действително ще бъде изведено с 4K резолюция, ако устройството го поддържа, тъй като оставяме чип-сета да върши работата вместо процесора.
https://kodi.tv/article/kodi-160-alp...ing-completion
Този пост е редактиран от sony 1; 28-02-19 в 20:52.
Там дава само резолюцията на файла. Тя е ясна каква е, но ме интересува в каква резолюция плеърът предава филма. (Всъщност защо е по-малка и може ли това да се промени?)
При мен тя е 1920 х 1080 винаги. В Settings -> System information дето се вижда. Дори и по време на 4К-филм стои тази. Също като му пусна тестова картина 3840 х 2160, не може да я покаже, а я конвертира до 1920 х 1080 и така я показва, естествено - доста различно от правилното. Ако картината е 1920 х 1080 - я показва точно както трябва, без грешки.
Благодаря за статията. Добре поне, че филмите ги показва както трябва, значи, а снимките - все тая, няма да разглеждам снимки с КОДИ.
Пробвах добавката за ю-тюб - там пък повече от 1280 х 720 не иска да покаже, че пробвах с един от тестовите клипове. Естествено - пълна скръб.
Все пак си намерих тестов клип, който показва каквото трябва. Давам линк за който иска да тества, има картинка, а същата картинка я има и на видео:
ЛИНК
Sony1 при теб на елементум зададена ли е папка в download path?
Този пост е редактиран от Nikito82; 01-03-19 в 18:25.
Да, направено е всичко, но единствено Замунда и опенсубтитлес в Елементум ми дават грешка.
Всичко останало работи, както и опенсубтитлес двете добавки си работят и свалят субтитри за филми от Елементум, но отделно.
Този пост е редактиран от sony 1; 01-03-19 в 00:48.
Да не би някоя добавка да ти блокирва замундата, аз друго логично обяснение нямам. Ти spmc слага ли? Там работеше ли?
И SPMC и какви ли не други версии.
И самостоятелно е инсталирана.
А като влезнеш орез браузъра в замунда, от компа да речем, логваш ли се, можеш ли да теглиш?