Отговор: Саундбар или компютърни колони
Цитат:
Първоначално публикувано от
morandis
Ако ТВ има евро скарт букса може да се свърже с аудио системата със скарт кабел и от телевизора звукът ще отива в усилвателя, DM портът също е вход за звук.
https://www.avforums.com/threads/son...-query.539521/
Иначе имам такова мнение за SONY още от едно време: те уж заради някакви авторски права,
ама по скоро за да си налагат техния формат SACD - нарочно и умишлено не са слагали цифрови входове на усилвателите си тогава, декодери и 5.1 аналогови изходи на плеърите си за DTS, DVD-AUDIO.
Туй малко в стил ЕЖК (една жена каза) - да го приемем за виц ;)
А скарт-а в съвременните тв е обикновено само вход или ако има и изход, то той в най добрият случай е само сигнал за тунера на тв.
Старите усилватели само с външен ЦАП , ама те и евтините обикновено нищо не става от тях (поне такива са повечето мнения) .
Повечето ресивъри са с цифров вход (и са поне от 20 години така), а май не се сещам тв без цифров изход (друг е въпроса какво точно минава от там).
Ако не е голяма стаята може да минеш и с компютърни колони с цифров вход .
Между другото аз откакто имам ресивъра за съраунда ползвам колони от система тип "всичко в едно" на Панасоник и проблеми няма (е те са си и големи за тоя тип и уж 6 омови) , така че може да си вземеш някакъв ресивър и на първо време да караш колоните от "киното", НО без "събуфера" му и като не усилваш много.
А сравнително евтина комбинация ресивър-колони винаги може да се сглоби...
Колоните без буфера не бих си го причинил... :lol:
Е то зависи от колоните и помещението ...:) ... иначе горното го писах само като временно решение до купуване на адекватни колони.
Между другото на предният панел имаш точно 3.5мм вход , който е комбиниран за аудио и за калибрацията с микрофон .
Колега, търси решение на проблема със звука от телевизора.
Пиши в раздела на ЛГ, някой колега с подобен телевизор може да ти помогне.
Обърни се към съпорта на ЛГ.
И ако няма решение, тогава търси други варианти, но според мен проблемът ти е в настройките, защото ЛГ го посочват този изход като Аудио аут.
LG имат много криво пускане на звука през ARC. Аз имах проблеми с един телевизор. Просто не пускаше звук през HDMI и това беше. В един момент сменях нещо по друг повод и просто си заработи през ARC..
Цитат:
svetlio1
Между другото на предният панел имаш точно 3.5мм вход , който е комбиниран за аудио и за калибрацията с микрофон .
Това пък откъде дойде, знам че имам, нали точно него го ползвам...
Цитат:
Rakeem
Колега, търси решение на проблема със звука от телевизора.
Пиши в раздела на ЛГ, някой колега с подобен телевизор може да ти помогне.
Обърни се към съпорта на ЛГ.
И ако няма решение, тогава търси други варианти, но според мен проблемът ти е в настройките, защото ЛГ го посочват този изход като Аудио аут.
LG съм ги търсил веднъж за един по-нисък клас телевизор да ги питам толкова малко акъл ли им е останал та не са сложили никакви варианти за звук и те ми казаха има HDMI, може да си купите soundbar. Вече не ги търся за нищо.
Цитат:
w00x
LG имат много криво пускане на звука през ARC. Аз имах проблеми с един телевизор. Просто не пускаше звук през HDMI и това беше. В един момент сменях нещо по друг повод и то просто си тръгна през ARC..
Моето ДВД не е арк и съответно е без значение. Просто е куцо направено да пуска звук само през скарт, а през hdmi не... За съжаление е от времето, когато скарта беше скарт! :lol: Това последното е в кръга на шегата да не ме нападнете.
Сега погледнах DVD-то. То не само, че няма ARC, а изобщо няма HDMI вход, през който евентуално да влезе звук.
И няма никакъв начин да му се вкара цифров сигнал. Дори оптичен вход няма. Направено е така, че ако искаш да гледаш с 5.1 съраунд, трябва да си пуснеш DVD. Но пък какъв тогава е смисълът от Full HD резолюция... Сигурно само заради интерфейса. Много объркващ продукт...
Единственият ти шанс е да подсигуриш, че не са пуснати никакви корекции за звука през слушалковия изход на телевизора и това е. Няма какво друго да направиш, за да подобриш изживяването без купуване на допълнителни компоненти.
Z906 ще свърши работа и ще свири, но зависи колко е голяма стаята. Може да останеш и разочарован.
Цитат:
Това пък откъде дойде, знам че имам, нали точно него го ползвам...
;) Не дочетох назад и явно останах с друго впечатление :Drinks:
Варианта с Лоджитек-а е добър (за 400лв едва ли ще има друго подобно освен някой Едифер 2.0/2.1) , но след като казваш , че и с външният ЦАП не е добре звука, май е добре ако можеш да намериш вариант за проба (или поне да ги вземеш онлайн с опция за връщане) - да не би пък и самата оптика в тв (или като цяло пред/усилвателната част в тв) да е калпава и да получиш пак смотан звук ...
Да, то такава оферта трудно изкача, беше в емаг на миналия черен петък, така че щях да имам опция да ги върна, но от Z623 вързани към един Samsung и то пак с 3.5мм. жак съм доволен.
Скоро си търсих колонки за монитора и чух няколко на Лоджитек и Едифер и определено Едифер бяха с по-добър звук естествено си взех тях. Лоджитек-а май само слава му се носи за добър звук абсолютно с нищо не ме впечатли освен с неоправданата си цената :cool:, е сигурно са по-добри от тези с цена от 8-15 лв. но толкова. Виж дистанционни, мишки клавиатури там са добри спор няма.
Цитат:
w00x
Защо твоята система е фактор? Или просто ще си споделяме цените на компонентите? С каква цел?
JAMO S 809 5.0 HCS - 999лв.
или
JAMO S 807 5.0 HCS - 899лв.
AV ресивери има за по 200лв втора ръка. Ако не ти пречи, че е нещо по-старо и няма новите формати, може да намериш и за 100.
Готов си.
1000-1200лв.
Ако държиш на субвуфер по някаква причина, има и по-евтини 5.0 комплекти, които с един субвуфер втора употреба ще ти струват под 1000лв.
Пак си неподготвен , не четеш от началото до края постовете.
За 2 хилки нищо свястно не може да си купи, затова по-добре саундбар.
За тебе , като свалят карантината на Кубратския пазар, ела на гости и ще те закарам да си напазаруваш супер техника за без пари , събрана от боклука на Германия.
Това пък за суба ме уби направо .....
Моята видео система я дадох за пример , като бюджетна, ако напиша какво искам ще трябва да се добави още една нула .....Друг е въпроса кой може да си го позволи. Прочети в темата за тонколоните, един колега си е купил колони за 45 000 хилки и нещо не ги харесва .....
Друг е въпроса кой може да си го позволи. Прочети в темата за тонколоните, един колега си е купил колони за 45 000 хилки и нещо не ги харесва .....
Въпроса е че всичко е субективно, и затова на някой и за 100 000 хилки може да не му хареса. На друг и за 1000 лв система ще му задоволи изискванията. Така че генералните заключения не са критерии...
Изпратено от моят MIX 2 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Slusatel
Пак си неподготвен , не четеш от началото до края постовете.
За 2 хилки нищо свястно не може да си купи, затова по-добре саундбар.
За тебе , като свалят карантината на Кубратския пазар, ела на гости и ще те закарам да си напазаруваш супер техника за без пари , събрана от боклука на Германия.
Това пък за суба ме уби направо .....
Моята видео система я дадох за пример , като бюджетна, ако напиша какво искам ще трябва да се добави още една нула .....Друг е въпроса кой може да си го позволи. Прочети в темата за тонколоните, един колега си е купил колони за 45 000 хилки и нещо не ги харесва .....
Постът ти не е особено дълъг, та няма какво толкова да му се чете. И все пак си направих труда да го прочета отново. Не видях нищо, което не бях видял предния път.
Поиска да направя система за под 2000лв - направих ти за 1100лв. Тонколоните звучат също толкова добре, колкото тези от подписа ти.
Пак не разбрах защо твоята система беше спомената. Искаш да кажеш, че това е възможно най-доброто и най-евтиното, което може да се събере, и да е по-добро от саундбар ли? Затова и спомена цените, за да покажеш, че е над 2000лв, а всичко под това не струва? Това просто не е вярно.
Не разбрах защо "за мене" е Кубратския пазар (дори не знам какво е), но ако ще гледаш цифричките (виждам, че така оценяваш качеството на аудио компонентите), моята система за кино/музика е точно 2.26 пъти по-скъпа от твоята. На промоционални цени.
Несериозно е да твърдиш, че система за под 2000лв свири по-зле от саундбар. Най-малкото е подвеждащо, защото не е истина, освен ако 5.1 системата не е 130лв, а саундбара/саундпроцесора - 2500лв. Ако са на една и съща стойност (над 500лв), няма саундбар, който звучи по-добре от компонентна система.
Всеки може да си купува това, което реши. "Колегата" да ги е чул преди да ги купи. Ако купувах тонколони за 45 000лв, щях да им платя да дойдат, да ми го инсталират и да го чуя в помещението, в което ще се ползва, преди да дам пълната сума. Всеки се разполага с парите си така, както сметне за добре и си поема рисковете. Той явно е взел лошо решение. За следващия път ще знае.
Още едно доказателство, че цената не е гарант за качество. Особено при аудио оборудването. Иначе нямаше да е толкова трудно да се купи качествен продукт, а щеше да се определя бюджет, да се взима това, което е най-близо до горната му граница и да сме щастливи. Реалността е различна.
Не казах да четеш моите постове , а темата.
Моята система я дадох за пример като бюджетна , а не перфектна, пояснявам за теб/ защо непрекъсната трябва да пояснявам за теб елементарни неща не знам/ - бюджетна значи за не много пари. Твоята като е 26% по-скъпа значи е 26 % над бюджетна.Което е същотото. За под 2000 лева може да се купят само дърти боклуци. Не съм фен на винтиджа. Има едно градче Кубрат се казва / родния град на Лили Иванова , ако си я чувал/, там всяка седмица има пазар , на който може да си купиш сд плеър за 10-20 лв и английски "топ-колони" за 100-150 лв. После тези "хубави" неща се продават в ОЛХ от разтропани прекупвачи с реклама като супер , хипер , дупер, внос от майната си. Повечето са избушени, с ремонти колкото да се продадат. Сега вече знаеш какво е кубратския пазар !
Така че вместо втора ръка незнайна техника за стотинки , по-добре саундбар , нов от магазин. Това е мое, напълно неангажиращо никого мнение.
Не оценявам качеството по цената, защото за 2000 лв може да го докараме и с магазин:
топ болуклук 5 колони комплект на е-мага за 500 лв , псевдо-суб за 200 лева, ресивър от нов 350-450 лв и хоп октават пари и за купон. И после какво слушаме ?
Аха. Еми, добре. Днес научих нещо. Няколко неща даже. :)
"Кубратският пазар" е в Кубрат.
Лили Иванова е от Кубрат.
"2.26 пъти" са 26%, а не 226%.
Нов саундбар за 400лв свири по-добре от компонентна система за под 2000лв.
И цената на системата ти научих, но тъй като ми я написа на лично съобщение (в проценти от моята), няма да я споменавам тук. :)
Остани със здраве.