Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 87
Like Tree13Одобрявам

Саундбар или компютърни колони

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Саундбар или компютърни колони

Здpaвeйтe, в мoмeнтa пoлзвaм нa тeлeвизopa ĸoлoни lоgіtесh, koитo ca cвъpзaни c ĸaбeл зa cлyшaлĸи. Koлoнитe ca eднa Цeнтpaлнa, лявa, дяcнa и бyфep. Aĸo взeмa cayнтбap нa Coни зa oĸoлo 200лв(бeз бyфep) дaли щe вaди пo-дoбъp звyĸ oт ĸoмпютъpнитe ĸoлoни, ĸoитo ca ĸyпyвaни пpeди 10тинa гoдини, нo ca 120w мoщни.

2.  

3. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Отговор: Саундбар или компютърни колони

Не знам дали ще вади по-добър звук но не те съветвам да взимаш SB без суббуфер. Аз имам такъв със суббуфер и съм много доволен имам си съвсем прилични ниски за такъв вид система. Ако вземеш без субуфер ще имаш доволен звук във високите и средните честоти но не и ниски.

Изпратено от моят SM-N975F с помощта на Tapatalk

4. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Така е да прав си, но точно за това се чудя. Саундбар със суббуфер и що годе качествен е по 350лв нагоре. Дали има изобщо смисъл или да си стоя с колоните лоджитек, които имат буфер. Колебанието ми е дали има разлика в качеството на звука между саунтбар и тези колони или саунбара е същото, но по-компактно и с опция за повече начини да се свърже с тв.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от TOPALOV212 Виж публикацията
    Здpaвeйтe, в мoмeнтa пoлзвaм нa тeлeвизopa ĸoлoни lоgіtесh, koитo ca cвъpзaни c ĸaбeл зa cлyшaлĸи. Koлoнитe ca eднa Цeнтpaлнa, лявa, дяcнa и бyфep. Aĸo взeмa cayнтбap нa Coни зa oĸoлo 200лв(бeз бyфep) дaли щe вaди пo-дoбъp звyĸ oт ĸoмпютъpнитe ĸoлoни, ĸoитo ca ĸyпyвaни пpeди 10тинa гoдини, нo ca 120w мoщни.
    Така, както си го навързал, няма почти никакъв смисъл освен ако колоните не сe справят изключително добре с виртуалното разпределянето на звуците по каналите.
    Какви са колоните?

6. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Logitech X-530 5.1
    Задните не ги ползвам

7. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Ако ще взимаш саундбар без събвуфер - по-добре си стой с колоните.
    ivanov_km одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Е това искам да разбера, дали саундбара с буфер няма да е същото като колони с буфер. Има ли смисъл да си правя експерименти?

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Не. Няма смисъл. И при двата варианта ще слушаш стерео звук. Най-голямо подобрение с малка инвестиция можеш да получиш ако към сегашният си 5.1 комплект добавиш декодер.
    Нещо подобно на този. Така ще вкараш 5.1 канален звук от телевизора в декодера, ще ти го раздели на канали и ще ти изкара съраунд за аналоговата система. Ще можеш да си слушаш 5.1 от Logitech-а.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Няма смисъл според мен. Аз бях доста години със същата система Logitech X-530 и я смених чак след като се реших (основно психологически и после финансово) за някаква начална нова система от ресийвър Denon AVR-X1500H и букшелф фронтални колони Dali Zensor 3, с мисъл за добавяне на субуфер и може би център в следващ етап.
    Logitech X-530 са чисто компютърни колони и имат основна свързаност посредством 3бр. 3.5mm jack към стандартните 3 аудиоизхода на вграденото аудио на дънната платка или отделна звукова карта. Тази връзка, която имаш с ТВ-то е някакво "извращение".
    Този пост е редактиран от VanDan; 12-05-20 в 15:21.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Този конвертор/декодер е предвиден за точно такива компютърни системи, които имат само аналогови изходи.
    Не всеки може да си позволи да направи компонентна система. Не всеки има и желанието/нуждата.

Човекът има бюджет от 200лв и търси подобрение. Най-голямо подобрение с този бюджет и наличната система ще има ако добави отделен дигитален конвертор. Дали този или друг - няма значение.
    В момента слуша стерео звук upmix-нат към 3.1, което е безсмислено.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Абе не е същото като чета. И аз ще взимам, но съм се насочил към Samsung Q70R. Зависи какви формати поддържа и изобщо какво усещане създава при гледане (слушане). Слушах един Сони в магазина, не помня модел, беше около 500 лева и звучеше страхотно с много приятно surround усещане.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря ви!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от w00x Виж публикацията
    Този конвертор/декодер е предвиден за точно такива компютърни системи, които имат само аналогови изходи.
    Не всеки може да си позволи да направи компонентна система. Не всеки има и желанието/нуждата.

Човекът има бюджет от 200лв и търси подобрение. Най-голямо подобрение с този бюджет и наличната система ще има ако добави отделен дигитален конвертор. Дали този или друг - няма значение.
    В момента слуша стерео звук upmix-нат към 3.1, което е безсмислено.
    Иначе то друг начин да свържа тези колони няма... Или не знам. За това съм ги свързал с изхода за слушалки.
    Саундбар Сони 400лв с буфер според вас ще има ли съществена разлика с тези колони н logitech?

16. tek
    tek е офлайн
    Senior Member Аватара на tek
    Тук е от
    Jan 2019
    Живее в
    Пазарджик

Ако, не смяташ да се вземаш AV Ресийвър + букшеф тонколонини активен субуфер (които са добър вариант но са цифра), погледи алтернативната на саундбара: Edifier S350DB:
    https://www.pazaruvaj.com/aktivni-ko...-1-p387403081/

17. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от TOPALOV212 Виж публикацията
    Иначе то друг начин да свържа тези колони няма... Или не знам. За това съм ги свързал с изхода за слушалки.
    Саундбар Сони 400лв с буфер според вас ще има ли съществена разлика с тези колони н logitech?
    Без отделния декодер - няма друг начин да се свържат.
    За 400лв по-добре си вземи един усилвател с тонколони втора употреба. И без събвуфер ще звучат по-добре от саундбара.
    Тук обаче влизаш в заешката дупка и трудно ще излезеш само с 400лв разходи от нея. :D

Ако някой ми даде 400лв и ми каже - направи система за кино - ще взема стар 5.1 усилвател за 80-100лв, а за останалите 300 ще взема или 2 букшелф тонколони със субвуфер втора ръка, или 2 подови тонколони. За 300лв може да се вместиш и в пълен съраунд комплект втора употреба, но без субвуфер.

Всичко опира до това дали искаш да имаш пълен 5 канален съраунд звук или само предна линия (лява, централна, дясна).

За под 200лв, аз бих взел декодер (към 40-60лв са мисля) и бих си свързал Logitech съраунд системата към телевизора.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2020

Благодаря

- - - - - - - - - -

Не ми се занимава със ходене и търсене. Ако си навия на мастрафа ще взема читав саундбар, предполагам, че ще вади по качествен звук от тези колони лоджитек, които бяха 150лв преди 8...9г. В смисъл не бяха кой знае какво още тогава.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Саундбар LGSJ2
    От felipe във форум Sony телевизори
    Отговори: 42
    Последно: 13-05-20, 07:50
  2. Саундбар Плюс Колони...
    От ivan840521 във форум Тонколони
    Отговори: 0
    Последно: 01-01-18, 15:34
  3. Саундбар за ТВ
    От vladik във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Последно: 24-11-17, 12:48
  4. Външни колони за LG LM620S, може и саундбар...?
    От Dominator във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Последно: 04-06-13, 19:11
  5. Отговори: 1
    Последно: 19-03-12, 11:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе