За 5 ленти диоди 100 паунда?! Направо да си взима нов телевизор с 5 години гаранция.
За 5 ленти диоди 100 паунда?! Направо да си взима нов телевизор с 5 години гаранция.
Здравейте,
Благодаря за информацията.
Телевизора вече има заместник.
Идеята ми е ако мога да си го оправя до 200 -400 лв. да го направя.
Проблема е, че не съм сигурен дали е от подсветката или от нещо друго.
А другото което се замислих е дали подсветката е само долу както от клипа който, или има и на гърба?
Този пост е редактиран от donko; 17-02-22 в 10:56.
След този въпрос мога само да ти напиша, че сам няма да можеш да си го оправиш!
Ако линковете към подсветката са коретни, то лентите с подсветката са зад панела D-LED, а не EDGE. Нямам време да гледам сега видеото...
Питай първо в читав сервиз и ще ти кажат дали могат и колко ще струва диагностиката и евентуален ремонт.
Успех!
Имам и още един въпрос,
Трябва ли в в диагностиката която правя да излиза проблем с диодите ( ако наистина са те ) или не?
Вчера му направих SELF-DIAGNOSTIC и нямаше никакви грешки.
След това му пуснах бял екран и забелязах, че на различни места има лилави петна и чисто бели ( там където няма проблем с диодите ),
та се зачудих дали пък проблема не е в контролера на диодите?
Повредата е в определени диоди, които излъчват синя светлина. Вследствие на амортизацията си... Другото си е наред... Това съм го виждал многократно при телевизори използвани за монитор на обществените места... Нонстоп бачкане, яркост почти на макс и така....
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
За светодиодите амбиентна работна температура от около или под 20-25 градуса е най-оптимална. Значи ако ТВ е бил в режим Ярък, плюс топлия въздух от климатика това със сигурност има негативно влияние върху охлаждането на подсветката. Т.е ще се амортизира по-бързо от колкото ако е на по-хладно място. Същото важи и за матрицата, и за охлаждането на процесорите например и т.н. Не, че ако се гледа на по-хладно не би се получил дефект, но това са превантивни мерки, с които евентуално да се понижи вероятността за дефект.
по-важното е като го отвориш какво ще направиш - ако нямаш друга подсветка за подмяна по-добре не го пипай
този проблем не е с разкачено кабелче и като го отвориш да го видиш и закачиш и проблема да е отстранен
Купи си първо комплекта и смени всичките ленти.
Климатика го настрой така, че да не духа директно към телевизора.
Sony KD-55X8005C е Direct LED. Светодиодни ленти зад матрицата.
Погрешно съм ти постнал видео с по-големият му събрат 8500, който е с Edge LED и 100hz дисплей
Машината е разглобена и си чака лентите
Надявам се утре да е готова
![]()
Този пост е редактиран от donko; 21-02-22 в 15:15.