Здравейте,
Преди няколко дена забелязах, че картината е с доста наситен син цвят.
Направих фабрични настройки но проблема си остава.
Моля за мнения.
Здравейте,
Преди няколко дена забелязах, че картината е с доста наситен син цвят.
Направих фабрични настройки но проблема си остава.
Моля за мнения.
направи пълен ресет
дай някоя снимка
досега на какъв режим си ползвал на картината - синема е най-оптималния според мен
Тука има нещо с управлението на матрицата.
Изпратено от моят SM-G998B с помощта на Tapatalk
Това ми прилича (без да съм напълно сигурен) на заминала подсветка... Хардуер по-скоро....
Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
Надявай/моли се да не са "драйвери", че никой не ще да ги прави, нямат резервни части и не подлежат на ремонт.А дори да ги направят не държат повече от 3-6 месеца до 1 година.
100% си за подсветка. Симптома е сходен и при LG. Картината ти на 99% съм сигурен, че е в режим Ярък.![]()
А къде препоръчвате да го занеса и заслужава ли си?
Не знам от кой град си. Потърси в нета кой е оторизиран Sony сервиз за града ти. Звънни им, опиши моделът и повредата, и дали ще имат оригинални резервни части(за 6-7 годишен модел)... Ако е подсветката все ще измислят нещо....
П. С. Това синьо се получава като изсъхне фосфорът в лед лампичките на подсветката, и светлината става от бяла-синя... Ако е бил ярък образа за толкова години е възможно. Сменят се светодиодните ленти, но си е пипкава работа, изисква се внимание и майсторлък...
Този пост е редактиран от Firenze69; 15-02-22 в 10:04.
Ако имаш технически способности и си уверен, пробвай се. Ако е подсветката (по-вероятното) това е по-евтиния вариант за повредата.... Но, най-добре е специалист да го види..
А някой случайно да е отварял този модел?
Потърси клипове в YouTube!