All Settings > Connection > Device Connection Settings > Auto Device Detection > On > SIMPLINK (HDMI-CEC) > On Auto Power Sync > On.
Май скоро и недоклатеното кино ще сменя... Няма такива настройки.... :Д
Този пост е редактиран от sanomanevson; 16-06-22 в 09:56.
В нета е пълно, но като цяло телевизора според rtings си идва доста добре калибриран. Ето едни добри: https://www.rtings.com/tv/reviews/so...-oled/settings
При липса подръжка на eARC от двете у-ва, е нужно прилагането на два кабела
- HDMI заради CEC протокола с цел контрол на двете у-ва
- оптичният аудио кабел за пренос на аудито
Така с дистанционото на телевизора ще може да включваш и изключваш едновременно и двете у-ва + ще контролираш увеличаване и намаляване на звука.
Виж и потърси в менюто на домашното кино SIMPLINK и я активирай.
Не забравяй да активираш и BRAVIA Sync в менюто на телевизора. Трябва да има и възможност за тестване на тази връзка в менюто.
Много ми се иска да става, не виждам логика с ЛГ ТВ-то да става, а тук със сонито да не.
Има ли смисъл да ръчкам гнездата кое на кой порт е закачен (приемника и аудуото или там вече няма значение. Извинявам се за off-топика)
Вичко следвам точно както е писано по-горе и само превключва - излиза надпис аудиосистемата работи - но не се контролира с дистанционното и след 5 секунди автоматично излиза надпис - аудиосистемата няма звук / превключване на колони от телевизора.
Този пост е редактиран от Dominator; 16-06-22 в 19:17.
трудно е да помагам дистанционно.
В телевизора
- активираш BRAVIA Sync
- провери в менюто дали има избор за звук към външна система (изключва звука на телевизора)
В домашното кино
- активираш SIMPLINK и избираш за входящ сигнал оптичният
Толкова знам от опит.
Благодаря, как да е - ще пия студена вода. То и аз ги знам тези неща, явно марка с марка се разбират повече и затова..![]()
Аз имам yamaha rx-v367, (няма АRC; която предния самсунг командваше само с оптичен кабел незнайно как), сега със Сонито ми така и не можах да го накарам дори и с оптичен + HDMI.... просто не иска.
Значи не само аз си блъскам главата, това бувално ме ВЛУДЯВА!Не е като да не знам че не става , преди да сменя телевизора LG - то със Сони същата комбинация работеше... Optical in + HDMI.... сега не ще и не ще!
Единствено ще трябва да се изръся за нова система, ама вече и 5.1/ 7.1 зачезнаха.... има само soundbar което мен не ме устройва.... :Д
И понякога иска активиране и на двете устройства, може настроено да се загуби в някои случаи... Пробвайте различни варианти и най-вероятно ще се получи.